Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSWSBWKNZE specificatii tehnice

     Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului.

     Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul Samsung AR12KSWSBWKNZE face parte din aceasta categorie.

     Acest sistem ultra-modern cu design-ul triunghiular imbunatateste performanta aparatului, facand aerul rece sa circule prin casa mai repede. Aparatul de culoare alb cu telecomanda si ecran de tip LCD ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de 11942 BTU si de incalzire de 13648 BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor BLDC care utilizeaza un magnet puternic din neodymium.  In timpul functionarii la sarcina partiala (30-45 Hz), eficienta motorului compresorului aparatului  cresc considerabil in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1060 W/h la racire si  clasa A+ cu un consum nominal de 1020 W/h la incalzire. Consumul de sezon anual al acestui model este la modul de racire de 201 kWh/an, iar consumul de sezon anual la modul de incalzire este de 823 kWh/an.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,3 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,3 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW.     Aparatul dispune de tehnologia inverter, ce poate mentine temperatura dorita fara a se opri si a porni in mod frecvent, pentru a consuma mai putina energie. Invertorul digital va ajuta sa pastrati confortul pentru perioade mai lungi de timp, utilizand o cantitate minima de energie.  In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot maxim de 42 dB.

      Acţiunea sistemului său de filtrare Care Filter HD 60 elimina praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii, inclusiv virusii tip ( Influenza A si Corona). Sistemul este alcatuit mai intai dintr-un filtru HD si apoi Virus Doctor, unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat şi fără particule ce vă pot îmbolnăvi.

     Aparatul de aer conditionat de la Samsung continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia Turbo Cooling opereaza la viteza maxima in modul Turbo, pentru a ajunge rapid la temperatura setata.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 600 m3/h fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala de 1,2 l/h condens. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem cu 5 trepte de ventilatie funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

     Funcţia Auto Clean de la Samsung previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci când dispozitivul este oprit. Drept rezultat atât aparatul de aer condiţionat, cât şi camera rămân uscate şi curate.

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

      Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung utilizeaza mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie. Prin urmare, il puteti utiliza atunci cand sunteti singur, chiar si in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate. Samsung este dotat si cu tehnologia Fast Cool ce raceste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorita. 

     Functia WiFi  aparatul Samsung, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone.

     Unitatea interioara cantareste 9,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 826 x 261 x 261, iar cea exterioara are o greutate de 28,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 720 x 548 x 265. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 A si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret 

Aparat de aer conditionat Samsung AR12KSWSBWKNZE, 12000 BTU, Clasa A++, Wi-Fi Control, Easy Filter Plus Auto Clean, Afisare temperatura interioara, Alb