Aparat de aer conditionat Beko BRVPG090 – Review si pareri

    Deşi vremea este destul de capricioasă momentan, cu siguranţă vor veni şi zilele toride în care vom încerca să ne răcorim şi să fugim din calea temperaturilor ameţitoare. Poate că acesta este cel mai bun moment din an pentru a achizitiona un aparat de aer condiţionat. Unul din aceste modele, ce se aliniaza la tehnologia Inverter este si aparatul de aer conditionat Beko BRVPG090. Este ideal pentru a asigura un aer racoros in locuinta ta atunci cand temperaturile sunt ridicate sau caldura de care ai nevoie in perioada rece de iarna. Acest model se bucura de un design clasic , dar totodata destul de elegant. Vine pe o nuanta de alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor , impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Compus din doua unitati, una de interior si alta de exterior, aparatul compenseaza excelent diferentele de temperatura in cazul spatiilor locuibile de pana la 25 mp. 

Aparat de aer conditionat Beko 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG090

   Controlul de la distanta poate fi facut cu ajutorul unei telecomenzi wireless ce ofera o arie generoasa a semnalului de pana la 8 metri distanta. Temperatura setata este vizibila atat pe display-ul telecomanzii cat si in zona de afisor a unitatii AC de interior. Display-ul este activ doar 10 secunde, devenind apoi inactiv, o masura ce eficientizeaza si mai bine consumul general al aparatului.

     Acest aparat este dotat cu un compresor rotativ cu surub performant tip Rotary Highly ce asigura un flux continuu de aer, fara pulsatii sau intreruperi de curgere, așa cum se intampla cu un  compresor cu piston. Din punct de vedere constructiv unitatea externa este fabricat din tabla de otel placata cu zinc electrolitic si avand componente acoperite cu un strat anti-coroziune, material ce este rezistenta la rugina chiar si in zonele de la malul marii. Inclus in pachetul comandat este si kit-ul de instalare, astfel ca la sosirea echipei specializate nu va mai trebui sa platesti in plus pentru achizitia accesoriilor multiple pentru punere pe pozitie. 

     Acest model are o capacitate de racire de 8871 BTU si o capacitate de incalzire de 7165 BTU fiind destinat esclusiv dormitoarelor, birourilor si alte incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, osciland intre clasa A++ si A+, in functie de modul de utilizare. Aparatul are un consum de sezon anual de energie de 149 kWh/an la modul racire si de 840 kWh/an la modul incalzire. Capacitatea nominala la racire este de 2600 W iar la incalzire de 2100 W. 

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,2 la racire si de 4.1 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Beko, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,2 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4.1 KW.   
SEER and SCOP | Olimpia Splendid

     Ca şi caracteristică aparte a acestui model, este faptul că utilizează tehnologia Inverter, ceea ce presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model controlează viteza compresorului cu scopul de a menţine o temperatură constantă, atât pentru răcire, cât şi pentru încălzire. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, producând 53 dB.

     Acest model sta bine si la capitolul filtre de protectie, avand un filtru HD de inalta densitate, care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritati, oferind 4 tipuri de filtre:

 –2 Filtre HD ce elimina polenul si praful.  
 –Filtru Photic Catalyst elimina germenii si poate sa indeparteze mirosurile cu o capacitate echivalenta cu a 500 de odorizante cu carbon activ. Dupa 3-4 luni de utilizare, acest filtru se poate reincarca prin plasarea la soare timp de 6-8 ore.
– Filtru BioFilter indeparteaza mirosurile si impuritatile. 
– Filtru Silver Ion elimina bacteriile din aer si controleaza dezvoltarea microbilor. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -21°C si +24°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Beko BRVPG090, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. 

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte + Auto cu un debit maxim de 500 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea atat in zilele caniculare de vara, cat si in lupta zilnica impotriva mucegaiului, colectand o cantitate de 0,9 l/h de condens.

     Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Heating +8 – aceasta functie iti mentine temperatura din incapere peste 8 grade Celsius. In plus, daca setezi in interiorul camerei o temperatura cat mai apropiata de cea exterioara, poti economisi energie.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus cu functia Dream Mode fluxul de aer si temperatura sunt ajustate potrivit cu temperatura corpului din timpul somnului, iar aparatul se va opri automat la momentul setat.     ZoneFollow aparatul de aer conditionat utilizeaza senzorul din telecomanda in locul senzorului din aparat. Telecomanda va sesiza temperatura din jurul utilizatorului si va transmite temperatura inregistrata catre unitatea interioara, care va functiona in concordanta cu temperatura inregistrata. Controlul inteligent al temperaturii ofera un mediu mai confortabil, dar si economie de energie.

     Functia Auto Swing  ce regleaza automat directia fluxului de aer si creaza un flux de aer natural prin controlarea unghiului si vitezei de miscare a paletelor. Acest sistem avansat reduce diferenta de temperatura dintre zonele cele mai inalte si mai joase din camera si creaza un mediu mai confortabil si mai racoros.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     SelfClean – interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului. Aceasta functie impiedica formarea bacteriilor si a mucegaiului. Atunci cand aparatul este oprit din modul „racire” sau „incalzire”, acesta va continua sa functioneze la o putere foarte mica, astfel incat apa de condens sa se evapore.

     Unitatea interioara cantareste 7.5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 805 x 194 x 285, iar cea exterioara are o greutate de 23 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 700 x 275 x 550.    Pentru functiile de racire si incalzire, Beko BRVPG090 foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Pachetul livrat include pe langa cele doua unitati si kit-ul de instalare aferent montarii pe perete folosind serviciul de instalare specializat.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Beko 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG090Aparat de aer conditionat Beko 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG090

Lasă un comentariu