Aparat de aer conditionat Alizee AW12GR – Review si pareri

     Pentru ca ne asteapta zile toride si vara aceasta, cei de la Alizee iti propun un sistem de climatizare modern cu un raport calitate pret excelent, perfect pentru zilele caniculare din lunile fierbinti. Alizee AW12GR este exact ceea ce cauti, un aparat de aer conditionat de buget, cu o putere mare de racire/incalzire, care se potriveste de minute pentru un apartament de dimensiunii medii. Acest model se bucura de un design clasic , dar totodata destul de elegant. Vine pe o nuanta de alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor , impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Compus din doua unitati, una de interior si alta de exterior, aparatul compenseaza excelent diferentele de temperatura in cazul spatiilor locuibile de pana la 24 mp. 

Aparat de aer conditionat Alizee 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, Filtru lavabil, I feel, R32, AW12GR

   Controlul de la distanta poate fi facut cu ajutorul unei telecomenzi wireless ce ofera o arie generoasa a semnalului de pana la 8 metri distanta. Temperatura setata este vizibila atat pe display-ul telecomanzii cat si in zona de afisor a unitatii AC de interior. Display-ul este activ doar 10 secunde, devenind apoi inactiv, o masura ce eficientizeaza si mai bine consumul general al aparatului.

      Acest aparat este dotat cu un compresor rotativ cu surub performant tip Rotary Highly ce asigura un flux continuu de aer, fara pulsatii sau intreruperi de curgere, așa cum se intampla cu un  compresor cu piston. Din punct de vedere constructiv unitatea externa este fabricat din tabla de otel placata cu zinc electrolitic si avand componente acoperite cu un strat anti-coroziune, material ce este rezistenta la rugina chiar si in zonele de la malul marii. Inclus in pachetul comandat este si kit-ul de instalare, astfel ca la sosirea echipei specializate nu va mai trebui sa platesti in plus pentru achizitia accesoriilor multiple pentru punere pe pozitie. 

     In functie de modul de utilizare incalzire sau racire, aparatul de aer conditionat Alizee este incadrat in clasa energetica A++ (la racire) si incalzire, cu o putere consumata de 1020 W. Tehnologia inteligenta 1W Standby face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W care va duce la o economie de pana la 80 %. Are o putere de evacuare generala de 12000 BTU pentru racire si incalzire, fiind recomandat astfel pentru o locuinta de pana la 24 mp. Capacitatea de evacuare aer unitate interioara este de 600 metri cubi de aer intr-o ora. 

      Echipat cu tehnologie Inverter vei avea senzatia ca acesta practic nu functioneaza deoarece consumul este atat de mic incat nu se va resimti foarte mult. Deasemenea o alta caracteristica al acestuia este si faptul ca nu este zgomotos, timp in care vei putea avea un somn odihnitor fara sa fii deranjat de sunete de motor puternice. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model controlează viteza compresorului cu scopul de a menţine o temperatură constantă, atât pentru răcire, cât şi pentru încălzire. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, producând 38 dB.

      Poti controla functionarea acestuia de la distanta cu ajutorul telecomenzii incluse in pachet care ofera o libertate de miscare in utilizare de pana la 8 metri. Toate aceste schimbari climatice vor fi vizibile atat pe ecranul telecomenzii cat si pe cel al afisorului central al panoului principal.

     Functiile si programele acopera intreaga gama de necesitati de care poti avea nevoie din partea unui astfel de dispozitiv si anume: – Ventilare – ventilare incinta in 3 trepte progresive, – Timer – aparatul de aer conditionat poate fi programat sa functioneze intr-un anumit interval de timp prestabilit,  Sleep/Night Mood – Functionare silentioasa pe timp de noapte, – Mod Turbo – functionare la capacitate maxima, pentru a atinge caracteristicile de mediu dorite intr-un timp cat mai scurt, – Dezumidificare – elimina excesul de umiditate din mediul ambiant al camerei, – Auto Restart – aparatul porneste avand aceleasi setari de functionare in cazul unei pene de curent sau scoatere de sub tensiune accidentale. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -21°C si +24°C

     Sistemul de preincalzire inteligenta permite ventilatorului sa pornesca numai cand compresorul este suficient incalzit pentru a reduce uzul tehnic dar si un consum mare la pornirea imediata. Un astfel de sistem este implementat si pentru functia incalzire, cu ajutorul dezghetarii inteligente, dezghetarea este efectuata doar atunci cand este necesara, imbunatatind consumul de energie electrica.

      Cei de la Alizee acorda o atentie deosebita si sistemului de filtrare aer dotand acest aparat de aer conditionat cu numeroase filtre care vor retine pe langa particule fine de praf si bacterii din aerul respirabil. 

       Pentru cei care se vor confrunta cu probleme tehnice sau erori de programare, exista si o functie speciala care te scapa de toate aceste erori cu ajutorul optiunii de diagnosticare. Principiul de functionare este simplu si consta in transmiterea unor coduri eroare pe consola de comanda, care vor fi verificate apoi in cartea tehnica, acolo unde sunt solutiile pentru fiecare problema aparuta.

Recomandare:

      Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

      Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Aparat de aer conditionat Alizee 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, Filtru lavabil, I feel, R32, AW12GR

 

Lasă un comentariu