Aparat de aer conditionat portabil Vortex VAP-A09 Inverter specificatii tehnice

 

       Chiar daca caldurile caniculare cu care ne-am obisnuit in fiecare an nu si-au facut aparitia inca, este bine sa gandesti preventiv si sa te orientezi spre un aparat de aer conditionat inca de pe acum. Vortex VAP-A09 Inverter este un sistem de climatizare portabil care recent si-a facut prezenta si in oferta celor de la eMAG.

       În partea superioară acesta are in dotare un display de tip LED care monitorizeaza temperatura de la interior, precum și alte câteva butoane pentru functii si programe. Poti face selectia programului de lucru utilizand atat telecomanda din dotare cat si de pe panoul central.

     Acest aparat are o capacitate de racire si incalzire de 9000 BTU iar cel mai mare avantaj al acestuia este mobilitatea acestuia, astfel il poti muta dintr-o încăpere în alta în funcție de activitățile desfășurate. Modelul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 22 mp.

     Acest model de 9000 BTU are un debit maxim de aer racit de 400 de metrii cubi pe ora, adica asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 4 ori aerul dintr-un apartament cu 1 sau 2 camere. 

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum de 1000 W/h la racire si de 870 W/h la incalzire. Acesta dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Acest aspect este evidentiat si prin incadrarea acestuia in clasa de eficienta A.

      La capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament foarte bun EER de 2,6 la racire si COP de 3 la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al aparatului de aer conditionat Vortex cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienţă energetică EER, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. Cu cat este mai mare EER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul.

        Avand un aparatul de aer conditionat cu un COP de 3, pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura, doar 33% din energia electrica este necesara, deoarece restul de 67% este luata direct din exterior. Aceasta inseamna o economie de 67%.  

       Vortex are in dotare un compresor GMCC ce functioneaza gradual, fiind mai eficient cu pana la 30-40% fata de clasicele compresoare, On/Off. Acest model dotat cu tehnologia Inverter este si silentios, astfel ca il vei putea folosi fara probleme chiar si pe timp de noapte. Instalatia de filtrare aer include filtre pentru praf si polen dar si agentii alergeni. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:

     Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare de pana la -10°C

      Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, eliminand 1 l/h condens.

    Timer-ul  ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Vortex ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

    Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid. Aparatul de aer conditionat Vivax va raci aerul din incapere pana la maximum 16°C sau il va incalzi pana la maximum 31°C, in functie de modul in care acesta este setat sa functioneze: racire/incalzire.

      Unitatea interioara cantareste 30 kilograme si are urmatoarele dimensiuni (L, l, H)mm: 480 x 400 x 795. Utilizând un aparat de climatizare mobil nu veți avea nevoie de servicii de instalare ceea ce înseamnă o cheltuialîă în minus atunci când vă hotărâți să achiziționați un aparat de aer condiționat. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Oferta vine insotita si de kit de instalare.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat portabil Vortex VAP-A09 Inverter, 9000 BTU, Clasa A, Dezumidificare

Un comentariu la „Aparat de aer conditionat portabil Vortex VAP-A09 Inverter specificatii tehnice<span class='yasr-stars-title-average'><div class='yasr-stars-title yasr-rater-stars' id='yasr-overall-rating-rater-416116e446db2' data-rating='5' data-rater-starsize='16'> </div></span>”

  1. Am cumparat acest aparat si sunt foarte multumit dar nu am primit manualul. In spatele lui sunt doua mufe unde ar trebui sa cumplez un furtun scurt. Din pacate nu stiu in ce caz trebuie folosit acesta. Cum am putea face rost de manualul de folosință?

Comentariile sunt închise.