Aparat de aer conditionat Daikin FTXS25K-RXS25L specificatii tehnice

     Daca in prezent este mai racoare, se stie ca vor urma si zile toride de nesuportat ce insotesc lunile de vara din zona noastra. Omul prevazator se pregateste din timp pentru aceasta perioada pentru a nu avea surprize neplacute. Util în acest caz este achizitia unui aparat de aer condiționat care să ne asigure condiții pentru a avea o vară cât mai plăcută. Astazi va prezint un model foarte convenabil atat ca pret dar si ca functii, fiind vorba despre modelul FTXS25K-RXS25L, produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia  in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent.

     Acest aparat a fost concepută cu gândul la simplicitate şi funcţionalitate. Graţie curbelor şi liniilor line, unitatea se integrează frumos în dormitoarele şi zonele de zi actuale. Conturul suplu şi minimalist a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb cristal mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare.

     Acest aparat este echipat cu un display de tip LED în partea dreaptă, ce afișează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Avand o capacitate de racire si de incalzire de 9000 BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 2 camere. Atat la racire cat si la incalzire acesta se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum anual de 111 kWh la racire iar la incalzire cu un consum de 710 kWh. Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat.

     Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

     In ceace priveste montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 25 m, o diferenţă de nivel de 10 m, ţevi pentru aer cu un diametru de 12.7 mm şi ţevi pentru lichid de 6.35 mm.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 7,9 la racire si de 4,78 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin FTXS25K-RXS25L, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 7,9 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,78 KW. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. 

      Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (19, 25, 33, 41dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor swing, ce este renumit pentru zgomotul redus de 47 dB si eficienta energetica ridicata.

     Instalatia de filtrare aer include un filtrul din apatit de titan fotocalitic pentru purificarea aerului ce absoarbe particulele microscopice, descompune mirosurile şi poate chiar dezactiva bacteriile şi viruşii. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Durata de viata a filtrului este de 3 ani, daca este spalat la fiecare 6 luni. In plus modelul beneficiază de un sistem de autocurățare activat automat după fiecare funcționare. Acesta constă în uscarea interiorului aparatului, în acest mod fiind eliminată aparația mucegaiului. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Daikin permite reducerea suplimentara a consumului energiei electrice prin folosirea tehnologiei senzorului ochi inteligent, care ajuta la economisirea energiei prin detectarea prezentei umane in camera si activarea automata a modului economic. Confortul superior oferit de acest model este creat prin intermediul tehnologiei ce permite ajustarea automata a fluxului de aer din camera inclusiv la nivel lateral, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente.

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire  Încălzirea se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -15° C

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la (234, 300, 450, 546) mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

    Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 0,9 l/h condens.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Daikin va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 5 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.

    Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. 

      Functia Confort unde aparatul de aer conditionat directioneaza aerul rece catre tavan (in faza de racire) si aerul cald catre pardoseala (in faza de incalzire).

     Functia  Control prin Internet, aparatul de aer conditionat poate fi controlat de la distanta, folosind dispozitive conectate la Internet: calculator, tableta, telefon etc. Self Cleaning – functie cu care aparatul se va curata singur de bacterii. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (289 x 780 x 215) mm, iar cea exterioara are o greutate de 34 kilograme cu dimensiunile de (550 x 765 x 285) mm. 

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online:Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Daikin FTXS25K-RXS25L , inverter , 9000 btu , clasa A++