Aparat de aer conditionat KYATO, KYATO-18HR specificatii tehnice

     In timpul verii, cand afara temperatura exterioara, devine caniculara cu toti avem nevoie de un aparat de aer conditionat, pentru a ne racori. Aparatele de aer condiţionat reduc temperatura unei încăperi printr-un mecanism de circulare a aerului, printr-un filtru cu eliberare de freon, proces similar cu modul de funcţionare al frigiderelor.

     Aparatul de aer conditionat KYATO de provenienta japoneza face parte din acea clasa de aparate foarte bune cu un pret foarte accesibil in comparatie cu alte modele asemanatoare. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil indiferent de anotimp, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp.

     Design-ul este simplu cu afisaj discret de culoare alba ce nu iese in evidenta pe un perete de aceiasi culoare. Acest aparat ultra-modern cu o tehnologie avansata, are o putere de racire de 19450 BTU si 22178 BTU la incalzire, fiind destinat exclusiv pentru locuinte, spatii comerciale, hoteluri, restaurante, cafenele etc de pana la 40 mp.

     Aparatul dispune de tehnologia inverter, compresorul functionand gradual, obtinandu-se o eficientizare de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare, On/Off. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, osciland intre clasa A++ si A+, in functie de modulul utilizat. Putere consumata la racire este de nom/min/max 1660(500 – 2100) W/h iar la incalzire este de nom/min/max 1630(500 – 2350) W/h.  

     Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 165 volti intr-o gama larga de tensiune (165 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica. In modul racire lamelele pentru controlul zonei de suflare a aerului dirijeaza fluxul de aer in sus, iar in modul incalzire lamelele dirijeaza fluxul de aer in jos.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Kyato, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW.     Unitatea interna are in dotare un Filtru de Praf care are functia de a colecta particulele mici din aer (praf, polen). Cand aerul trece prin acest filtru, praful adera la suprafata lui. In plus aparatul are si tehnologia de ionizare a aerului (9k – 12k) printr-o simpla apasare de buton „Healthy” combate mucegaiul, bacteriile si aerul devine mai sanatos. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Kyato-18HR, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

       Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -15° C.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu debite de (230, 400, 650, 800), fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,5 l/h condens. 

     Fiind un aparat ultrasilentios nivelul de zgomot produs de acest sistem de climatizare, pe cea mai puternica dintre cele 4 trepte ale unitatii interioare, atinge 46 dB.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul este uscat automat.

     Unitatea interioara cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 898 x 280 x 200, iar cea exterioara are o greutate de 40,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 780 x 290 x 605. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

       Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret 

       Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina magazinului aici

Aparat de aer conditionat KYATO, KYATO-18HR, Inverter, 18000 BTU, Clasa A++, Auto restart, Eco Function, Somn confortabil, Afisaj Ascuns

Aparat de aer conditionat KYATO, KYATO-18HR, Inverter, 18000 BTU, Clasa A++, Auto restart, Eco Function, Somn confortabil, Afisaj Ascuns