Recenzie despre De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB

        De’Longhi este un specialist in a oferi peroduse de preparare a cafelei cat mai personalizate nevoilor noastre pentru aparatele de preparare cafea specializate. In parteneriat cu baristo de top, cei de la De’Longhi au creat un aparat care sa corespunda cerintelor de specialitate din cafenele, unde se prepara des cafea cu gust, aspect si cel mai important intr-un timp cat mai scurt. In viziunea celor de la De’Longhi, cafeaua este vazuta ca o arta si de aceea daca doresti sa intervii in procesul de preparare a acesteia pentru a o personaliza si a obtine cel mai bun gust posibil, ai nevoie de un espressor manual asa cum este modelul De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB. Ce te poti astepta la un espressor manual ? Procedeul de preparare al cafelei este mai putin automatizat, dar ai aceasta perspectiva de a interveni si mai mult in personalizarea retetei de cafea pe care o servesti. Nivelul de macinare al cafelei, temperatura apei si presiunea de extractie, la fel si cantitatea de lapte pe care o utilizezi in procesul de spumare, sunt detalii care pot fi controlate manual mult mai exact, oferind astfel posibilitatea unei personalizari a bauturii alese de dvs in cele mai mici detalii. Pana si designul aparatului a fost regaindit pentru a se potrivi cu cerintele de folosire intr-un mediu care permite servirea de cafea si la clienti in regim To-Go sau restaurant.

   Bulk designul din material aluminiu este o abordare de productie, care implica proiectarea si configurarea aparatelor care se doresc a fi folosite in medii de utilizare comerciale, fiind usod de folosit prin designul clasic, ceea ce le fac mai practice in comparatie cu alte modele mai sofisticate. Simplu cum a fost proiectat acest design, avand un ceas pe post de unitate masurare presiune la interior si butoane cu actionare mecanica, a fost apreciat si premiat de catre specialist la targurile de profil expozitionale in 2022, primind astfel distinctia de „Best Design” award in 2022 de la reddot. Această categorie recunoaște produsele de design de înaltă calitate, care se disting prin inovație, funcționalitate și estetică. Evaluarea proiectelor de design pentru Red Dot Award este un proces riguros și complex, care implică o echipă de experți independenți din diverse domenii de design. Proiectele sunt evaluate pe baza criterii precum inovație, funcționalitate, estetica, calitatea materialelor, durabilitatea și sustenabilitatea. Designul este unul care bifeaza o latura mai vintage, aparatul fiind potrivit pentru cei care doresc sa construiasca in jurul sau o experienta mai clasica atunci cand aleg piese pentru decorarea locuintei.

Espressor manual De'Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB, 1400 W, 1.5L, 15 bar, negru/ argintiu

      Alimentarea cu cafea a espressorului De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB se face doar cu cafea tip boabe, aceasta fiind prelucrata la interior deun sistem de rasnire modern care ne ajuta la obtinerea unui grad de macinare diferentiat pentru fiecarebautura in parte. Gradul de măcinare a cafelei are o influență semnificativă asupra gustului cafelei. Măcinarea mai fină permite cafelei să extragă mai multe arome și substanțe din boabe, ceea ce duce la o cafea mai concentrată și mai aromată. Măcinarea mai grosieră permite cafelei să extragă mai puține arome și substanțe, ceea ce duce la o cafea mai slabă și mai puțin aromată. Măcinarea foarte fină este utilizată pentru prepararea espressoului, deoarece permite cafelei să extragă cât mai multe arome și substanțe în cel mai scurt timp posibil. Espressoul preparat cu măcinarea foarte fină este concentrat, aromat și cremos. Măcinarea grosieră este utilizată pentru prepararea cafelei la presa franceză, deoarece permite cafelei să extragă o cantitate mică de arome și substanțe. Cafeaua preparată la presa franceză cu măcinarea grosieră are un gust mai slab și mai puțin aromat. Desigur, aceste asocieri sunt doar orientative, iar gradul de măcinare ideal pentru o anumită metodă de preparare poate varia în funcție de preferințele individuale. De exemplu, unele persoane preferă cafeaua la ibric preparată cu măcinarea medie, în timp ce altele preferă măcinarea fină. Aparatul de cafea De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB suporta pana la 8 trepte de macinare astfel ca te poti juca cu aceste intervale de macinare pentru a obtine cea mai buna cafea, specifica pe gustul tau. 

  Sistemul de dozare include doua guri de alimentarea cafea ce ne da posibilitatea sa pregatim instant doua cafele de acelasi tip simultan. In functie de specificul cafelei, infuzie sau macerata, utilizatorul poate alege 3 trepte de temperatura diferentiala pentru pregatirea bauturii preferate. Cu ajutorul espressorului manual De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB poti pregati pana la doua produse, bauturile livrate de acesta fiind de espresso sau americano. De la comanda pana cand bautra aleasa este gata, trec doar cateva secunde, timpul de asteptate fiind minim. Panoul de control include o serie de butoane care pot fi accesate manual, intuitiv, astfel incat toti membrii familiei tale sa se poata bucura de bauturile alese. Laptele spumat va da o consistenta deosebita bauturilor preparate care vor impresiona ca gust si design. Tehnologia “Active Temperature Control” mentine stabila temperatura apei pe tot parcursul procesului de preparare a cafelei, pentru a garanta o extractie optima si un rezultat ideal in ceasca. Rasnita metalica integrata are 8 setari concepute special pentru a se potrivi tuturor varietatilor de boabe de cafea. Indicatorul metalic iti indica gradele de macinare disponibile pentru macinarea cafelei. 

  De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB cu o putere de 1400 W, ofera un nivel de eficienta sporit la pregatirea cafelei dorite intr-un timp cat mai scurt. In general espressoarele de putere +1400 W sunt cele pe care specialistii le recomanda pentru a fi utilizate pentru o familie mai numeroasa sau in spatii ce doresc a servi cafea pentru clienti. Maneta actioneaza mecanic dozarea bauturii in cestile de cafea pana la incarcarea acestora. Presiunea aparatului de cafea de 15 bari reprezinta forta cu care apa este impinsa prin cafeaua macinata pentru a extrage aroma specifica bauturii servite. În general, o presiune mai mare va duce la o cafea mai concentrată și mai bogată în aromă. In general aceasta valoare de 15 bar este o valoare potrivita pentru nevoile casnice, fiind suficient de mare pentru a pregati corespunzator orice bautura de cafea rapid. Rezervorul de apa are o capacitate de 1,5 litri, acesta asigurand o autonomie ridicata pentru prepararea bauturilor diversificate pe baza de cafea. 

     Pentru o experienta barista completa, cu ajutorul sistemului de spumare My LatteArt, laptele poate fi spumat manual pentru a da mai multa consistenta bauturilor savurate. Cu ajutorul acestui sistem este foarte usor de obtinut o spuma catifelata si densa pentru bauturile pe baza de lapte sau o spuma fina si consistenta potrivita pentru Latte Art. Pentru prepararea laptelui, temperatura este un element crucial, atat la inceputul cat si la finalul procesului. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a asigura un timp corect de texturare este sa folosesti lapte proaspat si rece din frigider. De asemenea, temperatura finala este cruciala: cand laptele depaseste 65-70 °C, grasimile pe care le contine acesta incep sa se separe si acest lucru duce la pierderea texturii, dar si la acrirea aromei cafelei. Sistemul Thermoblock asigura de fiecare data ca sunt atinse conditiile de temperatura ideale la prepararea cafelelor pentru a respecta reteta originala. Sistemul termobloc este un tip de sistem de încălzire rapidă care se distinge prin faptul că încălzește apa la temperatura necesară foarte rapid, permițând utilizatorului să pregătească rapid cafeaua. 

   In timp pentru intretinerea aparatului si obtinerea unui nivel de performanta asemanator este important sa folosind numai produse recomandate de curatare si intretinere de De’Longhi. Decalcifierea espressorului este o operațiune importantă care trebuie efectuată periodic, pentru a menține aparatul în stare bună de funcționare și pentru a preveni apariția depunerilor de calcar care pot afecta calitatea cafelei preparate. Depunerea de calcar în espressor este un proces natural, care are loc din cauza prezenței calciului și a magneziului în apa de la robinet. Aceste minerale se pot acumula în interiorul aparatului, formând depuneri care pot duce la următoarele probleme:

  • Reducerea presiunii de extracție: Depunerile de calcar pot bloca canalele prin care circulă apa, ceea ce poate duce la reducerea presiunii de extracție. Acest lucru va duce la o cafea mai slabă și mai puțin aromată.
  • Înfundarea duzelor: Depunerile de calcar se pot acumula și în duzele de cafea, ceea ce poate duce la înfundarea acestora. Acest lucru va duce la o cafea mai puțin uniformă și mai tare.
  • Deteriorarea componentelor: În cazurile severe, depunerile de calcar pot deteriora componentele interne ale espressorului, ceea ce poate duce la necesitatea unei reparații sau a unei înlocuiri a aparatului.

    Pentru a preveni apariția acestor probleme, este important să se efectueze decalcifierea espressorului la intervale regulate, în funcție de duritatea apei de la robinet. În general, este recomandată decalcifierea espressorului la fiecare 3-6 luni, dacă apa de la robinet este moale, sau la fiecare 2-4 luni, dacă apa de la robinet este dură. Pentru decalcifiere este recomandat sa utilizam produsul EcoDecalk deoarece acesta este puternic, rapid, ecologic si contine doar ingrediente naturale. Pentru procesul de decalcifiere, se adauga 100 ml de solutie EcoDecalk in rezervorul de apa, urmand apoi sa fie nevoie sa completezi cu apa rece, proaspata conform cu instructiunile din manual. Accesoriile incluse in pachetul comandat includ urmatoarele:

Espressor manual De'Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB, 1400 W, 1.5L, 15 bar, negru/ argintiu

  De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB este proiectat sa ofere utilizatorului bautor de cafea o gama variata de bauturi, actionate intuitiv prin actionarea zonelor de comanda, totul ca tu sa fi din nou vivace si sa te bucuri de energie din plin pentru a realiza lucruri importante pentru tine. Noua ne place de acest aparaf, fiind mai altfel in compratie cu alte modele traditionale, mai competitiv ca performante oferind energia necesara pentru intreaga zi. 

Recomandare:

         Este unul dintre cele mai bune espressoare disponibile pe piata iar daca reusesti sa il prinzi si la oferta actuala la care primesti o reducere substantiala consider ca este un best buy: Vezi oferta 

         Profita de reducerile din zilele acestea si achizitioneaza-l acum la un pret mult redus fata de cel initial: Vezi pret actualizat 

 

 

Un comentariu la „Recenzie despre De’Longhi La Specialista ARTE EC9155.MB”

Lasă un comentariu