Masina de spalat rufe Whirlpool FWSG71283WEU, review

    Whirlpool FWSG71283WEU este o masina de spalat rufe moderna, din generatia actuala ce se impune in fata utilizatorilor, oferind programe si optiuni complete pentru curatarea rufelor. Ca design, aceasta nu importa elemente care sa mentioneze aspecte inedite, corpul sau fiind unul compact, asa cum ne-am obsinuit, avand culoarea alba. Performantele generale oferite sunt capacitatea de incarcare de 7 Kg si viteza de rotatie de 1200 RPM. Fiind un model compact slim, te bucuri de mai mult spatiu in locuinta ta. Astfel poti incadra masina de spalat si in spatiile mici din baie sau bucatarie, avand (I x L x A cm 83 x 59,5 x 43,5 si o greutate de 63 Kg. In aceasta prezentare avem de-a face cu o masina de spalat economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++ la spalare si clasa C la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 53%.

Whirlpool FWSG71283WEU - masina de spalat rufe cu 6th Sense si ...

      Whirlpool FWSG71283WEU foloseste un motor 6th Sense Inverter fara perii ce asigura o functionare ultra-silentioasa, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest tip de motor brushless, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Eficienta motorului este mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent si asigura o functionare ultra-silentioasa de 56 dB la spalare si 84 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest motor are posibilitatea reglari turatiei in limite largi de la 600 la maxim 1200 rot/min).

      Panoul de comanda situat in partea superioara este prevazut cu un ecran LED cu control senzitiv cu ilustrarea programului, avand urmatoarele functii: afisare timp ramas, selectare centrifugare etc. In dreptul actionari senzitive de selectie se afiseaza pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor putem face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. Comutatorul de functii de spalare este de tip rotativ de unde se poate selecta programul preferat de spalare. Display-ul elegant ii ofera utilizatorului informatii cu privire la temperatura apei si viteza de centrifugare, indicator de blocare a filtrului de evacuare, indicator de conectare la apa, indicatorul de deschidere a usii, indicator de apel service, astfel incat acesta sa poata fi la curent cu toate detaliile importante legate de ciclul spalarii. Cu functia Timmer 1-24 h, avem posibilitatea ca programul sa inceapa dupa un anumit interval de timp. Fiecare program de spalare are o temperatura si o viteza de centrifugare prestabilita. Daca doriti sa schimbati aceasta temperatura sau viteza de centrifugare, apasati butonul touch control aferent setari temperaturi, sau a vitezei de centrifugare.

     Prin apasarea butonului touch control Fresh Care se activeaza o functie de spalare unde miscarile delicate ale tamburului sunt combinate si cu tratament cu abur. Accesand aceasta functie eficienta de clatirii garanteaza o indepartare crescuta si optimă a detergentului. Functia este utila in special pentru pielea sensibila, in special cand spalati articole de imbracaminte pentru copii mici. In acest scop apasati butonul cu functia dedicata o data, de doua sau de trei ori pentru a selecta un 1, 2 sau 3 sesiuni de clatire, dupa clatirea standard a unui program de spalare, ce indeparteaza si toate urmele de detergent. 

    Masina de spalat rufe poate semnala pe ecran prin coduri de eroare si o serie de anomalii tehnice care pot sa apara pe parcurs. In plus pe afisaj va apare si un mesaj care vă va sfatui in mod regulat (la aproximativ la fiecare 50 de cicluri de spalare) să efectuati un ciclu de curatare automat, pentru a curata masina de spalat rufe si pentru a elimina depunerile de calcar si mirosurile neplacute.

      Masina de spalat foloseste o interfață intuitivă și ușor de utilizat, care simplifică interacțiunea cu aparatul și oferă tuturor o experiență plăcută de spălare. In partea de jos, sertarul cu 3 compartimente ofera un spatiu ideal pentru a folosi pe post de agent de curatare detergent solid, lichid si balsam.

Masina de spalat rufe Whirlpool FWSG71283WEU, 7kg, 1200rpm, Clasa A+++, Alb    Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent polipropilena de culoare alb iar tamburul cu sistem de iluminare este din otel inox cu o capacitate de 52 de litri, avand diametrul hubloului de 34 cm. Deschiderea hubloului se realizeaza la 172 de grade.     Grila formata din cele 8 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat de obicei mult mai scumpa. Acest model are in dotare functia Soft Move ce reprezinta un cumul de miscari specifice pe care tamburul le face in functie de fiecare program de spalare. Miscarile tamburului sunt adaptate pentru fiecare tip de tesatura si incarcatura pe care masina le detecteaza cu senzorii performanti, inca de la inceputul ciclului de spalare. Aceste miscari ale tamburului reprezinta o combinatie inteligenta intre urmatorii parametri: acceleratie, viteza, pauza si rotatii. In acest sens rotirile speciale ale tamburului pentru fiecare program de spalare garanteaza o protectie perfecta atat pentru blugi, cat si pentru articole de imbracaminte delicate din matase.

     Datorita sistemului automat de reglarea consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Iar design-ul special, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Whirlpool dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Totul se intampla datorita senzorilor instalati la interior capabili sa optimizeze profilul rotatiei si sa detecteze si sa previna incarcaturile neechilibrate. Datorita acestui lucru creste rezistenta de functionare in timp cu pana la 25 ani. 

     Tehnologia Al 6-lea Simt din dotarea masini este gândită să actioneze în trei pasi. Mai întâi aceasta detectează cantitatea de haine, urmând ca apoi să adapteze cantitatea de apă si să asigure un timp si un consum convenabile. Programele 6th Sense Coulors 15 este un program de spalare care foloseste o temperatura scazuta datorita tehnologiei Energetic Wash. Programul de spalare cu aceasta functie datorita miscari asimetrice ale tamburului permite patrunderea detergentului in tesaturile patate. Spalarea rufelor cu aceasta functie pastreaza prospetimea culorilor mai mult timp, cu performante similare de spalare la 15°C ca la spalarea cu apa la temperatura de 40°C. Tot din categoria inovatiilor atunci cand vorbim de acest model este si sistemul Fresh Care ce are grija de tesaturile tale prin miscari delicate ale tamburului si tratamentul cu abur. Aceasta optiunea se poate activa de catre consumator, pentru a inhiba dezvoltarea de bacterii si formarea mirosurilor neplacute pana la deschiderea usii masinii de spalat. Daca nu ne grabim acest program poate continua cu pana la 6h dupa incheierea ciclului de spalare.

                             

      Mașina de spalat Whirlpool este echipata si cu tehnologia Wave Motion. Cu aceasta tehnologie masina, distribuie uniform articolele de imbracaminte in interiorul tamburului, astfel in urma acestei tehnologi, agentul de spalare patrunde mai adanc in fibrele tesaturii si elimina mai eficient murdaria. 

                           

     Poti alege intre cele 8programe predefinite pentru absolut toate tipurile de tesaturi, pentru o spalare cat mai eficienta: extra-clatire, prespalare, mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele speciale ale masini Whirlpool sunt: Programul Super Rapid 30 min, ce se adreseaza rufelor foarte putin murdare, optimizand astfel nu doar timpul ci si resursele implicate la spalare: apa si energie electrica. Cu acest program de 30 minute poate fi utilizat la spalare temperatura de la rece la maxim 30°C. Cantitatea de apa si energia consumata fiind stabilite in asociere cu tehnologia 6th Sense. Spalare manuala acest program este dedicat pentru a spala hainele de lana/delicate care au etichete cu „a nu se spăla în maşina”, pentru care se recomanda spalarea manuală. Acest program de spalare se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg de articole de imbracaminte. Daca sunteti o persoana care face mult sport masina are in dotare programe speciale de Sport concepute pentru spalarea echipamentului si incaltamintei de sport. Acest program se deruleaza la capacitatea de maxim 3,5 Kg. Programul Mixt ce permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat. Acest program se deruleaza la o cantitate de 3,5 Kg de rufe. Programul de spalare Albituri se deruleaza la o temperatura de la rece la maxim 90°C. Acest program se deruleaza la capacitate maxima. Program Bumbac cu nivel de murdarie normal, cu 2 optiuni de temperatura (40°C, 60°C). Acest program se deruleaza la capacitate maxima. Program Bumbac Eco cu nivel de murdarie normal, cu 2 optiuni de temperatura (40°C, 60°C). La acest program de spalare se folosesc resurse energetice reduse. Durata programului (bumbac la 60ºC la sarcina maxima) este de 270 de minute. Iar durata programului (bumbac ECO la 60ºC la sarcina maxima) este la fel de 270 de minute. Programul 6th Sense Coulors 15 este un program de spalare care foloseste o temperatura scazuta datorita tehnologiei Energetic Wash. Programul de spalare cu aceasta functie datorita miscari asimetrice ale tamburului permite patrunderea detergentului in tesaturile patate. Spalarea rufelor cu aceasta functie pastreaza prospetimea culorilor mai mult timp, cu performante similare de spalare la 15°C ca la spalarea cu apa la temperatura de 40°C. Acest program se deruleaza la o cantitate de maxim 3,5 Kg. Ciclul de spalare articole de imbracaminte Delicate face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. La acest program de spalare miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Acest program se deruleaza la o cantitate de 1 Kg de rufe. Programul de prespalare cu abur permite indepartarea mirosului si relaxarea fibrelor la rufele curate care au stat mai mult timp in sifonier. Acest program se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg. La finalizarea acestui ciclu articolele de imbracaminte vor fi putin jilave, putand fi gata de a fi imbracate dupa cateva minute de aerisire pe umeras. In plus acest program usureaza si o sesiune de calcare. Programele individuale pot fi personalizate in continuare in functie de preferintele dumneavoastra. De exemplu, la programul de spalare Bumbac programul poate fi setat la o temperatura variind de la rece pana la 60°C si o viteza de centrifugare de la 600 la 1200 rpm. În comparatie cu alte tipuri de masini de spalat, programele de spalare nu sunt reduse ca durata de timp. Durata ciclului de spalare este influentata de tehnologia inteligenta al 6-th Sense, care stabileste, de asemenea, consumul optim de energie si de apa. Daca doriti albirea rufelor, setati functia de Clatire si rotire si puneti agent de inalbire (respectand doze recomandate indicate pe pachet) in compartimentul principal de spalare. De asemenea puteti sa adaugati si dedurizant de tesaturi in compartimentul de detergent. Timer-ul ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

Masina de spalat rufe Whirlpool FWSG71283WEU, 7kg, 1200rpm, Clasa A+++, Alb

    Masina de spalat rufe frontala Whirlpool FWSG71283WEU are o clasa de eficienta energetica foarte inalta A+++ si consum redus de resurse: 0,98 kWh/ciclu de spalare în programul bumbac standard de 60°C, cu o încărcătură completă si 40 litri de apa pe ciclu de spalare. Consumul anual de energie este de 175 kWh/an iar consumul mediu de apa este de 10670 de litri anual, conform etichetei energetice.

      Consumul de energie este bazat pe 220 de cicluri de spalare standard folosind programele pentru bumbac la 60°C si 40°C cu incarcare completa si partiala si pe consumul programelor cu energie redusa. Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare al aparatului. Alegand aceasta masina de spalat rufe scapi de problemele intampinate legare de spalatul rufelor si te alegi cu un produs eficient si atractiv ca pret. Il recomand cu incredere!

Recomandare:

      Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

       Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici 

Masina de spalat rufe Whirlpool FWSG71283WEU, 7kg, 1200rpm, Clasa A+++, Alb

Lasă un comentariu