Review: Aparat de aer conditionat Daewoo 12000 BTU DSB-H12A0KLH-V

    Daewoo 12000 BTU DSB-H12A0KLH-V este un aparat de aer conditionat din clasa de eficienta energetica A+++ ce ofera o imbunatire consistenta a mediului de locuit, prin racire sau incalzire in raport cu parametrii setati. Aparatul arata foarte bine ca design, este complet alb, vine echipat cu un display LED si include doua unitati de lucru, una de exterior si alta pentru interior. Daewoo DSB-H12A0KLH-V este un aparat de putere medie, 12000 BTU, ce pune la dispozitie utilizatorului toate accesoriile necesare unei bune functionari conform cu tehnologiile actuale: kit de instalare complet, pentru punerea in functiune imediata. Acest kit de instalare cumparat separat costa in jur de 400 – 500 de lei, deci prin urmare este o economie la buget destul de importanta.

   Aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-H12A0KLH-V poate fi folosit oricand indiferent de anotimp, fie ca este vara sau iarna. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. Aparatul conditionat cu control de la distanta are in dotare si o telecomanda. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare. Cand selectati modul Fan, aparatul doar va ventila, fara sa raceasca sau sa incalzeasca. Prin accesarea butonului Swing de pe telecomanda poate fi ajustat unghiul de ventilare al unitatii interioare in plan vertical. Setarea pe orizontala a unghiului de ventilare se face manual. Cu butonul Strong este intensificata viteza de ventilare. Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). Cand selectati butonul Sleep aparatul functioneaza in regim de noapte. La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului TEMP, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare. Iar cu butonul Timer On se poate seta ceasul pentru pornirea cronometrului. Cu butonul Screen reglam nivelul de luminozitate al ecranului.

     Din punct de vedere estetic unitatea interna este un aparat elegant de culoare alb lotus, avand un display ascuns pozitionat in mijlocul unitati interne, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Astfel aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-H12A0KLH-V poate reprezenta o buna optiune intrucat nu influenteaza semnificativ aspectul designului de interior.Aparat de aer conditionat Daewoo 12000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H12A0KLH-V, Alb      Avand o capacitate de racire/incalzire nominala de 12000 BTU (3330 x 3380 kW), acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 25-30 mp.

     Aparatul dispune de tehnologia Inverter, unde compresorul Rotary Swing cu 2 camere functionand gradual, se obtine si o economie la energie de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare de tip On/Off. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest tip de aparat fiind echipat cu un motor brushless BLDC, atat in unitatea interioara cat si in cea exterioara, constructia a permis eliminarea periilor de carbon. Motorul introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest tip de motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. De asemenea compresorul rotary include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model swing cu 2 camere fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru protectia compresorului la pornirea aparatului, acest model este dotat cu un temporizator de pornire automat ce provoaca o intarziere de 3 ~ 4 minute. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 5 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la minim 32 dB pana la maxim 50 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioare fiind dotata la fel cu un compresor performant invertor, produce un zgomotul redus de 60 dB si eficienta energetica ridicata.

       Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acesta fiind incadrat in clasa A++, cu un consum nominal de 1130 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 922 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 184 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 196 kWh/an, conform fisei tehnice. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,10 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daewoo, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor  adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,10 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW. 

     Acest model este silentios cu un nivel de zgomot de 50 dB, pe ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtrare a aerului. Filtrul HD echipat cu filtrele de ultima generatie HAF cu tehnologie electrostatica, cu care este dotat aparatul retine toate microorganismele si toate particulele microscopice de praf de (2.5 microni), astfel incat aerul ramane proaspat lipsit de poluare si agenti patogeni. Cand aerul trece prin acest filtru, praful si bacteriile adera la suprafata lui, unde se regaseste si un bio-bactericid.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

    Prin utilizarea functiei Dry, aparatul va reduce umiditatea aerului pentru a mentine aerul in parametri normali. Un alt beneficiu important poate fi evitarea eventualelor probleme de sanatate ce pot aparea in urma unei umiditati prea ridicate precum durerile de cap, iritatiile ochilor, nasului, gatului sau simpla scadere a imunitatii organismului.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 560 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Iar cu functia Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

     Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat între 40% şi 60%, fara a activa functia de racire. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului, colectand o cantitate de 1,1 l/h condens.

     Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul nu se opreste el continuua sa functioneze pentru a usca tot traseul de ventilare automat. Functia de auto-curatare usuca schimbatorul de caldura prevenind acumularea mucegaiului si a bacteriilor, reducand astfel mirosul neplacut si scutindu-ne sa curatam frecvent aparatul.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie, de obicei in zilele cu ceata rece sau chiciura, afisand si un cod pe unitatea interna, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. In momentul dezghetari care nu dureaza mai mult de 10 minute, functia de incalzire nu mai este activa. Dupa procedura de dezghetare automata a schimbatorului de la unitatea din exterior, aparatul isi reia automat functia de incalzire.  

     Timer-ul 24 h si functia Auto Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Daewoo, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Wide Range – Cu ajutorul acestei functii poti seta ca fluxul de aer sa fie distribuit atat vertical (de sus in jos), cat si orizontal (din stanga in dreapta). Astfel, aerul furnizat de aparat va fi impartit uniform in toata incaperea.

     I Feel Function – Telecomanda aerului conditionat Daewoo este prevazuta cu un senzor ce determina si transmite nivelul temperaturii din jurul ei catre unitatea interioara. Cu ajutorul acestei functii, vei putea beneficia de o temperatura precisa in incaperea dumneavoastra, pentru un confort sporit. Prin apasarea butonului „Turbo”, aparatul de aer conditionat va raci aerul din incapere pana la maxim 16°C sau il va incalzi pana la maxim 31°C intr-un timp mai scurt, dar economisind in acelasi timp energie.

     Functia Sleeping Mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 8 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Daewoo DSB-H12A0KLH-V face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W/h in stand-by, conducand la o economie de energie de 90%. Unitatea interioara a aparatului Daewoo cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 205 x 250, iar cea exterioara are o greutate de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 290 x 498. Pentru functiile de racire si incalzire, aparat de aer conditionat Daewoo foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri. Acest echipamentul respecta standardul european de siguranta EN957 si este certificat CE respectand directiva EU ROHS DEEE (2011/65/UE) cu continut limitat de materiale daunatoare.Image result for foto EU ROHS     Aceste prezentari de date tehnice sunt utile si lasa la aprecierea dv. pentru a achizitiona un produs de calitate, ce va contribui in mod sigur la un mod de viata cat mai bun. Oferta vine insotita si cu kit de instalare care contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica – 3 metri de traseu inclus
– Furtun evacuare condens
– Banda de plastic
– Banda izolatoare
– Inel de protectie din plastic, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model, facandu-se oricum o economie de cateva sute de lei in functie de model. Pentru a accesa si un alt produs ce face parte din categoria electrocasnice si doriti sa aflati mai multe informatii tehnice, scrieti in spatiul Search din dreapta sus, produsul pe care doriti sa-l achizitionati, sau din ce categorie face parte; De exemplu: aer conditionat, combina frigorifica, masina de spalat etc. si motorul de cautare va prezenta produsul cautat sau asemanator din baza directa de date. 

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi pret actualizat

Aparat de aer conditionat Daewoo 12000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, display, DSB-H12A0KLH-V, Alb