Aparat de aer conditionat Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l – Review si pareri

    Aparatul de aer conditionat Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l cu domeniu de functionare de la +43°C -15°C este un aparat de aer conditionat inteligent din gama anului 2017, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Firma care fabrica acest model Gree Electric Appliances Inc din Zhuhai, China, este cel mai mare producator mondial de aparate de aer conditionat. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret pe mijloc. Modelul Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l are tehnologia de baleiaj automat sus-jos pe telecomandă, iar direcționarea stânga-dreapta a fluxului de aer se face manual. 

Aparat de aer conditionat Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l Inverter 12000 BTU, Clasa A++, G10 Inverter, Buton Turbo, Auto-diagnoza

     Aparatul de aer conditionat Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/incalzire de 12000 BTU, fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Pentru functiile de racire si incalzire, Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator.  Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 997 (120 – 1400) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 942 (120 – 1500) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie pe modul racire este de 219 kWh/an si pe modul incalzire este de 1050 kWh/an. Acest lucru i se datoreaza si compresorului Daikin cu functie Inverter care face totul posibil ca energia consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 198 volti intr-o gama larga de tensiune (198 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica. 

      Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

      Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un pre-filtru lavabil pentru praf care are functia de a colecta particulele mici din aer (praf, polen). Cand aerul trece prin acest filtru, praful adera la suprafata lui. Un filtru “Catechin” (cu extract natural de ceai verde) ce poate elimina cu succes 95% din agentii alegeni ce pot provoca diverse probleme de sanatate. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de 28 dB.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Gree Lomo, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

      Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW. SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Gree, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de (290, 410, 480, 560) mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid. 

     Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, eliminand 1,4 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele alergene care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Gree face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 11 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 852 x 200 x 273, iar cea exterioara are o greutate de 31 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 776 x 320 x 540. Aparatul AC foloseste un agent frigorific R32 care este un freon sintetic, de substitutie definitiva (hidrofluorocarburi) ce nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice care se vor regasi la majoritatea dispozitivelor de racire deoarece este foarte ecologic. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Gree Lomo R32 GWH12QB-K6DNB8l Inverter 12000 BTU, Clasa A++, G10 Inverter, Buton Turbo, Auto-diagnoza

Lasă un comentariu