Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF performante la un pret accesibil si ieftin

     In cazul unei garsoniere sau camere mai mici in dimensiune nu este recomandat achizitionarea unui aparat de mare putere, deoarece vei obtine un consum energetic mult prea mare iar confortul din punct de vedere al temperaturii nu va fi unul la nivelul asteptarilor. Astfel in acest caz, iti recomand sa te orientezi catre un model de capacitate mai mica, intre 7000-9000 BTU. Cei drept modele de putere mai mica, se intalnesc destul de rar, asa cum se intampla si in cazul de fata, Whirlpool SPIW309A2WF Inverter avand o putere de 9000 BTU. Numai daca am face un exercitiu de imaginatie, aer rece rasuflat puternic, intr-un spatiu mic, inconjurat de pereti, ar fi impropriu sa spunem ca e cazul cel mai ideal, asa ca recomandarea mea e sa te orientezi catre acest model. Cei de la Whirlpool au un renume destul de bun pe piata, sunt si mai scumpi, dar daca tintesti calitatea nu cred ca ar fi problema pretului un element pe care sa il iei in seama. Incadrarea energetica pentru acest model este de A++ pentru functia de incalzire (8871 BTU) si de A+ pentru functia de racire (9554 BTU). Acest lucru se datoreaza si datorita compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Compresorul DC Inverter dezvolta o eficienta energetica ce permite unitatii interioare sa fie la fel de eficienta si atunci cand consumul este mai redus.  Ventilatorul cu flux de aer incrucisat al unitatii interne dispune de motor DC -Inverter pentru o turatie variabila ce asigura maxim de confort si un nivel de zgomot de doar 23dB(A). 

    Aparatul iese in evidenta printr-un design-ul placut de culoare alb, cu un display LCD in partea centrala a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare, fiind usor de operat de la distanta cu ajutorul telecomenzii proprii. O alta caracteristica proprie o reprezinta functia de control de la distanta cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi. Astfel cu ajutorul unui smartphone conectat la internet poti avea control deplin asupra functiilor de lucru, sau sa pornesti aparatul atunci cand esti in drum spre casa pentru a gasi astfel un mediu ambiant racoros si placut unde sa te relaxezi. Controlul de la distanta se face cu ajutorul unei aplicatii ce se instaleaza pe telefon, disponibila atat in varianta Ios cat si Android.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum nominal de 765 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 715 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 175 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 850 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 20 – 30 mp. Acest lucru i se datoreaza si compresorului Whirlpool cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon acest model are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Whirlpool, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW.SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Acest model sta bine si la capitolul sistemul de filtrare al aerului aparatul are in dotare un pre-filtrul HEPA lavabil ce este capabil de a eliminarea din aer particulelor pana la 0,3 microni. Suprafata filtrului este tratata cu Ioni de argint ce inhiba dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor pentru a purifica aerul din cameră. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. Aparatul are si un filtre de protectie HD care iti vor asigura un aer curat si sanatos fara impuritati: acest filtru HD – retine pana la 90% din particulele de praf. Acest sistem de filtrare are si un filtru aditional compus dintr-un filtru activ din carbon ce retine mirosurile neplacute. Filtrul HEPA. Acest tip de filtru de aparat de aer conditionat mai este numit filtru de eficienta sporita, deoarece indeparteaza cu usurinta pana la 99,97% dintre toate bacteriile si particulele de praf mai mai de 0.3 microni (foarte putine particule sunt mai mici de 0.3 microni, iar acelea nu sunt aproape deloc periculoase).  Filtru Catechin. Acest filtru lavabil poseda un extract natural din ceai verde denumit Catechin, care impiedica dezvoltarea bacteriilor si a mirosurilor, in timp ce neutralizeaza efectul de miros de tigara si alte particule. Rezultatul este o calitate mult mai buna a aerului din incapere. Catechin-ul este un ingredient ce se gaseste in frunzele de ceai verde, fiind bine cunoscut pentru efectele sale medicale faimoase, cum ar fi anti-cancerigen, anti-virus si anti-alergic.

     Acest model iese in evidenta prin caracteristica unica ce se intalneste doar la dispozitivele marca Whirlpool respectiv “Al 6-lea simt”. Datorita acestei tehnologi, aparatul electrocasnic are posibilitatea de a adapta consumul de energie electrica in functie de evolutia temperaturii din incapere. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Fluxul de aer este imbunatatit cu o directionare la modul racire in sus si la modul incalzire in jos, cu o lungime maxima a fluxului de aer de 10 metri, pentru a ajunge si in cele mai indepartate colturi ale incaperi. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential, pentru a nu deranja pe perioada functionarii sale de (2126, 33, 40) dB.Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF, 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Filtru HEPA + Catechin, Control umiditate, R32     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul ajusteaza automat temperatura setata pentru racire maxima pana la 15°C potrivita chiar si pentru camere cu servere unde temperatura este foarte importanta pentru a asigura un consum optim de energie si un mediu confortabile pentru utilizator. Aparatul de aer conditionat de la Whirlpool continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. In plus cu funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 469 mc/h fara sa-i modifice temperatura. Whirlpool vine cu cateva noutatii in domeniu: cu tehnologia 4D admisia aerului se face prin 4 zone (prin cele 2 zone laterale, prin fata si prin spate) aparatul asigura o racire rapida si un schimb de curenti de aer foarte rapid, fiind o premiera cu acest sistem inovativ. Aceasta tehnologie combinat si cu 6th Sense Air Flow aparatul selecteaza automat un mod adecvat de operare la modul (racire, ventilare, dezumidificare), in functie de conditiile climatice din interiorul camerei.4D Airflow     Acest lucru imbunatateste eficienta aparatului. La modul de functionare pe racire jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore.Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF, 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Filtru HEPA + Catechin, Control umiditate, R32     Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF, 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Filtru HEPA + Catechin, Control umiditate, R32

     Functia Jet Cool aparatul de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF ofera flux de aer rece cu lungimea maxima de 20 m si de maxim 10 m cu aer cald, optimizat de mare viteza, care poate raci/incalzi repede si uniform camera in toate directiile pana la +18°C la modul racire, insa va inregistra un consum suplimentar de energie. Dupa functia Jet Cool ce raceste/incalzeste aerul puternic urmeaza automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorit, obtinand si o importanta economie de energie.foto_11_bis

    Climazone 1.1– senzorul de pe telecomanda transmite catre unitatea interna temperatura existenta in locul in care se afla telecomanda.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,2 l/h condens.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. Acest model fiind dotat cu tehnologia Cold Draft, la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 24 h si functia Auto Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Whirlpool SPIW309A2WF, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Tehnologia Power Saver cu al 6lea simt este controlata de un microprocesor prezent in interiorul aparatului. Aceasta tehnologie cu al-6 Sense Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer permanent. Aceasta aliniere a functiilor ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate. 

     Functia Sleep/Night permite aparatului de aer conditionat sa tina pasul automat cu schimbarile in metabolismul corpului uman pe timp de noapte. Puteti alege intre 3 moduri diferite de odihna: normal, somn sensibil si mod individual. Pentru acesta functie din urma puteti seta timpul de functionare si temperatura dorita in funcție de propriul dvs. ciclu de somn. In afara de oferirea confortului optim, aceasta caracteristica permite, de asemenea, economii semnificative de energie. Pentru un plus de confort modelul are si tehnologia DIM unde lumina de fundal a display-ului este oprita.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Cu functia de auto-curatare aparatul va scuteste de disconfort, pentru a imbunatati calitatea aerului si in acelasi timp economiseste energie. Cand este dezactivat aparatul, sistemul de auto-curatare intra in actiune automat si ventilatorul functioneaza timp de 10 minute pentru a permite ca aparatului sa fie curat si uscat.     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Whirlpool face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 66%. Unitatea interioara cantareste 8.5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 905 x 210 x 270, iar cea exterioara are o greutate de 23 kilogramecu dimensiunile de (L, l, H)mm: 660 x 242 x 482. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Whirlpool foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW309A2WF, 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Control Wi-Fi, 6Th Sense, Filtru HEPA + Catechin, Control umiditate, R32

Lasă un comentariu