Laptop ASUS A541NA-GO180 pret si specificatii tehnice

      Primul lucru care ar trebui luat in considerare atunci cand achizitionam un laptop este scopul si modul in care il vom utiliza. Acest lucru va stabili si bugetul alocat, unul mai mic in cazul in care nu urmarim performante extraordinare cum se intampla in cazul jocurilor video sau in domeniul de procesare foto/video sau un buget mai generos, daca dorim sa includem si aceste ramuri pentru viitoarea achizitie. Astfel ca in cazul in care ne identificam in categoria utilizatorilor care isi doresc o solutie portabila accesibila ca pret, iti recomand laptop-ul ASUS A541NA-GO180. 

       Design-ul este unul relativ simplu, nu apar elemente care sa impuna noutate, dar acest lucru nu trebuie sa ne deranjeze mai ales ca laptopul per total arata foarte bine. Finisajele sunt foarte bine realizate, la fel si coromatica care cu siguranta va atrage atentia multor utilizatori. Carcasa solida si usoara din plastic, ii ofera acestuia avantajul de a cantari nu mai mult de 2 Kg. Balamalele sunt rezistente datorita scheletului metalic si sunt suficient de rigide incat sa pastreze pozitia ecranului fara sa vibreze dar in acelasi timp sa permita deschiderea cu o singura mana.

        Ecranul este acelasi display de 15.6 inchi, un model care beneficiaza de caracteristica anti-reflexie, care permite o receptie buna a imaginilor si culorilor chiar si in conditii de luminozitate puternica. 
Pozitionarea tastelor, este inteligent aleasa, astfel incat spatiul oferit sa fie unul suficient de mare, pentru o precizie buna la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si este familiar cu functii ca drag and drop, multitouch, si scroll up and down.

      La capitolul performante tehnice, ASUS A541NA-GO180 beneficiaza de un procesor pe 2 nuclee, Intel Celeron N3350, care ruleaza la frecventa de 1.1 Ghz, urcand atunci cand e nevoie in Turbo Boost chiar si la 2.4 Ghz. Frecventa mica va fi folosita in cazul sarcinilor care nu necesita performante extraordinare, urmand sa urce progresiv in cazul unor activitati mai complexe. Acest lucru duce la o buna conservare de energie, lucru care vom vedea la autonomia ridicata de pana la 8 ore de lucru pe baterie. La capitolul memorie dispune de 4 Gb DDR3, iar socarea de date se va face pe un HDD de 500 Gb, care ruleaza la viteza de 5400 rpm. Sistemul de operare preinstalat este Endless OS, dar daca nu te descurci cu acesta, poti opta fara probleme pentru oricare versiune disponibila de Windows, de la 7 in sus.

       Placa video este un model integrat pe placa de baza, deci nu ar trebui sa avem prea multe pretentii din acest aspect, dar chiar si asa va duce fara probleme anumite jocuri de generatie mai veche. Nu este un laptop gaming, prin urmare nu ar fi fost necesara prezenta unei placi dedicate. Placa video se descurca excelent cu filmele Full HD si chiar Ultra HD.

       La capitolul experienta audio, acesta dispune de doua difuzoare stereo, de 3 W, care folosesc tehnologia SonicMaster, dezvoltata cu scopul declarat de a va oferi cel mai bun sunet disponibil in cazul unui notebook. Important este si prezenta unitatii optice de tip DVD-RW.

       Pe partea de conectivitate, laptop-ul Asus beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: doua porturi USB, unul 2.0 si altul 3.0, o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth si conexiune la internet prin LAN de pana la 100 Mb/s si cititor carduri SD.

Recomandare:

          Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

          In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

 

Laptop ASUS A541NA-GO180 cu procesor Intel® Celeron® N3350 pana la 2.40 GHz, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, Intel® HD Graphics 500, Endless OS, Chocolate Black

Lasă un comentariu