Aparat de aer conditionat Zephir, MI-09SCO5 pret si specificatii tehnice

     O instalatie de aer condiționat, cu modul de racire/incalzire folosita tot timpul anului este benefica pentru persoanele care sufera cu probleme de inima sau alte boli asociate. Acest model este un aparat de aer conditionat ultra-modern, ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru astfel de produse.

     Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul Zephir, MI-09SCO5 cu 12 trepte de ventilare unitatea interioara si 5 trepte de ventilare unitatea externa, poate functiona in mediu tropical la +50° C, face parte din aceasta categorie.

    Zephir atrage foarte mult atentia prin designul foarte elegant, pe fond alb ce iese in evidenta, prin tehnologia avansata pe o are si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Aparatul de aer conditionat tip inverter Zephir este dotat cu un compresor rotativ Toshiba GMCC cu o eficienta a motorului mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

    Acest aparat ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran ascuns de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 9000 (3500 – 11000) BTU si de incalzire de nom/min/max 10000 (2800 – 11500) BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 18 – 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum de la 1001240 W/h la racire si clasa A+ cu un consum de la 1201200 W/h la incalzire. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Zephir, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW.
   Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Zgomotul produs de cele 12 trepte de ventilare este de maxim 38 dB. Instalatia de filtrare aer include filtru pentru praf si polen dar si filtru suplimentar cu densitate mare Cold Catalyst ce elimina mirosurile, gazele nocive, precum si compusii organici volatili.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Zephir, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere cu un debit maxim de 430 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

      Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat între 40% şi 60%, eliminand 0,8 l/h condens fara a activa functia de racire. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului. 

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

    Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.

     Aparatul de aer conditionat Zephir intra automat intr-un regim de economie energetica, atunci cand se afla pe stand-by, acesta reusind o eficientizare de pana la 80%, consumand doar 1 W.

     Aparatul de aer conditionat Zephir dispune si de o functie dememorare a unghiului de baleiaj. Aceasta tine minte ultima pozitie setata inainte de inchidere si o adopta automat la redeschidere.

     Unitatea interioara cantareste 6,3 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 715 x 270 x 188, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

Aparat de aer conditionat Zephir, MI-09SCO5, Inverter, 9000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Catalist, Auto restart, Mod Turbo, Domeniu larg de operare, Display ascuns