Aparat de aer conditionat Fujitsu ASYG12LMCA-AOYG12LMCA pret si specificatii tehnice

      Fujitsu General LTD, cu sediul in orasul Suenaga, a fost primul producător japonez de aparate de aer condiţionat care a intrat pe piaţa din România în anul 1994. Aparatele Fujitsu seria LMCA sunt destinate celor care doresc un brand japonez marca Fujitsu. Fujitsu ASYG12LMCA-AOYG12LMCA este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic de un alb pur gradul de finisare este foarte avansat, design-ul fiind rafinat, facand o prezenta discreta in orice interior. Fujitsu ASYG12LMCA-AOYG12LMCA se prezinta echipat cu un display de tip LED în partea dreapta a unitati interioare, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Telecomanda are un ecran tip LED unde sunt indicate toate setarile facute, iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Acest model foloseste un compresor i-Pam Fujitsu, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. Modelul Fujitsu ASYG12LMCA-AOYG12LMCA are tehnologia de baleiaj automat sus-jos pe telecomandă.

     Aparatul de aer conditionat Fujitsu ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de Nom/Min/Max 11600(3071/13307) BTU si de incalzire de nom/min/max 13648(3071/18084) BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, living-uri, vile, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 30 – 35 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A++, cu un consum nominal de 970 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 1020 W/h la incalzire. Consumul anual de energie la modul racire este de 170 kWh/an iar la modul incalzire este de 1225 kWh/an. Acest lucru i se datoreaza si compresorului Fujitsu cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odata ce aceasta temperatura a fost atinsa, procesorul comanda compresorul sa-si reduca turatia si implicit capacitatea la valori minime, asigurand mentinerea temperaturii setate. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 198 volti intr-o gama larga de tensiune (198 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica.

      Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

      Acest model fiind dotat cu tehnologia I-PAM Inverter este si foarte silentios. Tehnologia I-PAM Inverter controleaza in mod linear atat compresorul aparatului, cat şi ventilatoarele de la unităţile interioară şi exterioară, rezultatul fiind un consum extrem de scăzut de energie electrica si zgomot insesizabil. Japonezi au adoptat la schimbatorul de caldura al acestui aparat o tehnica constructiva originala de mare eficienta energetica ce consta prin marirea suprafetei de schimb de caldura, prin subtierea tubulaturii de la 7 mm la 5 mm. Aceasta tehnologie a fost posibila prin imbunatatire caracteristicilor fizice ale materialelor folosite si adoptarea in plus a unui sub-schimbator de caldura. Schimbator de caldura eficient     Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (21, 32, 40, 43) dB, iar unitatea exterioara are un zgomot de 50 dB. Modul de functionare cu zgomot redus cu 3 dB al unitatii exterioare de la 50 la 47 dB poate fi selectat cu telecomanda wireless.Zgomot redus unitate exterioara 

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 7 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Fujitsu, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 7 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW. SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Fujitsu este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare cu micro protectie avand un flux inalt de aer dar silentios. Doua tipuri diferite de filtre sunt utilizate aparatul fiind dotat cu Cold Catalyst + Silver Ion. Cand aerul trece prin acest filtru opreste reproducerea bacteriilor si ca urmare duce la eliminarea acestora. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, în plus, de proprietăţile ionilor negativi emişi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Pe partea de functii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. Debitul de aer vertical asigura o incalzire puternica la nivel de podea. Temperatura camerei poate fi setata sa nu scada sub 10°C, astfel camera nu va deveni prea rece atunci cand nu este ocupata.Operare la temperaturi scazute

     Timer-ul programabil on-of si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Fujitsu, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 750 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Debit de aer orizontal nu sufla aer direct spre ocupantii camerei.Difuzor putere

     Functia Automatic air flow adjustment (adaptarea automata a debitului de aer): prin ajustarea automata a debitului de aer in functie de schimbarile temperaturii interioare.

     Functia Auto-changeover (adaptarea automata a temperaturii): unde aparatul trece automat de la modul racire la modul incalzire, in functie de temperatura programata si de temperatura din incapere. 

     Functia Economy mode (modul de operare economic): limiteaza necesarul de curent electric si deruleaza aceeasi operatiune cu un nivel de putere minimalizat.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid in maxim 20 de minute, pentru a obtine o senzatie de confort. 

     Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, eliminand 1,8 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate. Unitatea interioara cantareste 8,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 840 x 268 x 203, iar cea exterioara are o greutate de 26 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 663 x 293 x 535. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 5 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Fujitsu ASYG12LMCA-AOYG12LMCA , inverter, 12000 btu, clasa A++, Timer