Aparat de aer conditionat portabil Carrier PC-09HPPD pret si specificatii tehnice

     Chiar daca caldurile caniculare cu care ne-am obisnuit in fiecare an nu si-au facut aparitia inca, este bine sa gandesti preventiv si sa te orientezi spre un aparat de aer conditionat inca de pe acum. Carrier PC-09HPPD este un sistem de climatizare portabil care recent si-a facut prezenta si in oferta celor de la eMAG.

       În partea superioară acesta are in dotare un display de tip LED care monitorizeaza temperatura mediului ambiant, precum și alte câteva taste protejate cu membrana pentru functii si programe. Poti face selectia programului de lucru utilizand atat telecomanda din dotare cat si de pe panoul central. Aparatul functioneaza astfel, raceste sau incalzeste aerul din incapere, preluand sau cedand caldura. Caldura preluata sau aerul rece va fi cedata catre exterior printr-un furtunul de evacuare, iar aerul racit sau incalzit va alimenta incaperea in care aparatul a fost pozitionat, printr-un ventilator.

     Acest aparat are o capacitate de racire/incalzire de 9000 BTU iar cel mai mare avantaj al acestuia este mobilitatea acestuia, astfel il poti muta dintr-o încăpere în alta în funcție de activitățile desfășurate. Modelul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 22 – 25 mpAcest model de 9000 BTU are un debit maxim de aer racit de 370 mc/h, adica asta inseamna ca intr-o singura ora trece prin aparat si prin filtre de 4 ori aerul dintr-un apartament cu 1 sau 2 camere. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 4 trepte de ventilatie, atinge 52 dB.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum nominal de 1010 W/h la racire si de 820 W/h la incalzire. La capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament foarte bun EER de 2,6 la racire si COP de 2,5 la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al aparatului de aer conditionat Carrier cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienţă energetică EER, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. Cu cat este mai mare EER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul.

       Avand un aparatul de aer conditionat cu un COP de 2,5, pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura, doar 40% din energia electrica este necesara, deoarece restul de 60% este luata direct din exterior. Aceasta inseamna o economie de 60%. Carrier are in dotare un compresor universal, care este si silentios, astfel ca il vei putea folosi fara probleme chiar si pe timp de noapte. Instalatia de filtrare aer include filtre pentru praf si polen dar si agentii alergeni. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu debite de (265, 300, 340, 370), fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită şi de funcţia de dezumidificare). Pentru ca aerul să se poată distribui uniform, direcția de suflare poate fi reglata manual si variabil în 2 trepte.

      Functia de dezumidificare. Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Din acest motiv, este necesar sa achizitionati echipamente speciale care va pot mentine in locuinta sau in mediul de lucru umiditatea optima pentru confortul si sanatatea dumneavoastra. Acest model extrage umiditatea din spatiul unde este amplasat intr-o cantitate de 1 l/h condens. Nu este necesar niciun vas de colectare a apei, datorita functiei de recilculare automata a condensului de pe evaporator.

    Timer-ul  ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Carrier ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

    Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia Follow Me aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura în încapere în functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.

     Functia de baleiere pe verticala ce distribuie uniform fluxul de aer si temperatura in intreaga camera sporind confortul.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Unitatea interioara cantareste 30,5 kilograme si are urmatoarele dimensiuni (L, l, H)mm: (467 x 397 x 765) mm. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 A si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Utilizând un aparat de climatizare mobil nu veți avea nevoie de servicii de instalare ceea ce înseamnă o cheltuialîă în minus atunci când vă hotărâți să achiziționați un aparat de aer condiționat.     

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Primesti garantie 3 ani plus transport gratuit daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat

Aparat de aer conditionat portabil Carrier 9000 BTU, Clasa A, Functie incalzire, Auto restart, Auto curatare, Follow me, Dezumidificare, PC-09HPPD, Alb