Aparat de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S / ZK01123 pret si specificatii tehnice

      În toata perioada  a anului, prezenţa unui aparat de aer condiţionat devine esenţială pentru păstrarea unei temperaturi acceptabile în locuinţă, mai ales că ventilatoarele sau aerotermele nu sunt potrivite pentru temperaturi mari sau mici. Aceste aparate au mai degrabă rolul de a mişca aerul prin cameră şi, respectiv, de a reduce umezeala fără să răcească sau sa incalzeasca aerul. Daca folosim o aeroterma pentru incalzit cu rezistenta electrica aparatul nu da rezultate notabile, in schimb ne arde la buzunar factura de la curentul electric consumat.

      Viessmann vine cu o solutie tehnica prezentand sistemul Vitoclima 200-S / ZK01123 care este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in partea dreapta. Aparatul de aer conditionat Viessmann Vitoclina poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei InverterAceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasi timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (25, 30, 37, 42) dB.

      Capacitatea sa de racire este de 11940 BTU si de incalzire de 11942 BTU fiind inclus in clasa de energie A atat la racire cat si la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum de 1100 W la racire si de 1150 W la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,1 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Viessmann, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

                                                                    

      Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru lavabil pentru praf. In plus pentru a avea un aer sanatos Viessmann are si functia de autocuratare a schimbatorului de caldura umed, pentru a preveni reproducerea bacteriilor sau mucegaiului. Acest lucru se realizeaza automat prin comanda ventilatorului unitatii interioare, dupa utilizare, realizandu-se astfel uscarea condensului. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: 

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de-10° C.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Viessmann va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

      Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Viessmann, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de (300, 410, 560, 680), fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)