Aparat de aer conditionat LG, E18EM pret si specificatii tehnice

       Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul LG E18EM face parte din aceasta categorie.

      LG este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in partea dreapta. Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei InverterAceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasi timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (2935, 40, 42) dB.

     Capacitatea sa de racire este de norm/min/max 17000 (3070 – 18424) BTU si de incalzire norm/min/max de 18400 (3070 – 20813) fiind inclus in clasa de energie A++ la racire si A+ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum de 1720 W la racire si de 1540 W la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 40 – 50 mp.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,3 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,3 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 KW.      Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru Dual Protection Filter cu protectie dubla care este conceput pentru a capta particulele de praf cu o marime de peste 10 microni, fiind principala protectie impotriva prafului si a bacteriilor. Filtrul cu dubla protectie elimina pana la 99.9% din bacteriile din aer in 18 ore. Filtru este conceput pentru o manipulare usoara si curatare rapida. Periodic  se spala cu ajutorul unui burete cu apa si detergent. In plus pentru a avea un aer sanatos LG are si functia de autocuratare Plasmaster a schimbatorului de caldura umed, pentru a preveni reproducerea bacteriilor sau mucegaiului. Prin acest mod interiorul aparatului de aer conditionat este uscat in mod automat dupa utilizare, iar sterilizarea cu ioni inlatura mucegaiul si germenii. 

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10° C.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LG va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

      Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LG, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de (450, 540, 630, 720), fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)