Aparat de aer conditionat Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB Inverter 18000 BTU pret si specificatii tehnice

      Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB face parte din aceasta categorie.

      Aparatul de aer conditionat Hitachi Performance Inverter este un sistem de climatizare ultra-modern, care dispune de numeroase tehnologii pentru o racire/incalzire eficienta si rapida. Hitachi a inventat in 1983 primul aer conditionat cu motor alimentat de curent continuu fara contacte. De atunci Hitachi a continuat cercetarea in inovatie si descoperirea de noi tehnologii. Astazi, toate motoarele Hitachi sunt DC Inverter. Motoarele DC Inverter HITACHI sunt unice prin eficienta energetica si putere.

      Aparatul iese in evidenta prin design-ul elegant de culoare alba cu finisaje de calitate, acesta fiind potrivit pentru a fi instalat intr-o incapere cu aspect hi-tech. Display-ul sau discret, de tip LCD,  ofera toate informatiile necesare, care fac referire la temperatura din camera dar si programul de lucru selectat sa functioneze. Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 17060 (6483-17742) BTU si de incalzire de nom/min/max 20472 (7506-24908) BTU fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 50 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum de nom/min/max 1560 (500 – 2100) W/h la racire si clasa A+ cu un consum de nom/min/max 1660 (500 – 2750) W/h la incalzire. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Compresorul rotativ Hitachi DC ofera o functionare puternica si eficienta prin uilizarea unui magnet care ofera magnetism continuu pentru o rotatie fara atingeri si fara consum aditional de energie electrica in timpul functionarii. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare.

       Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (25, 28, 39, 46) dB. Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 7,2 la racire si de 4,4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Hitachi Performance, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 7,2 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,4 KW. 

      Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un complex de Filtrele Hitachi Nano Titanium Wasabi ce obtin rezultate net superioare in indepartarea mirosurilor sau a particulelor nocive din aer. Oxidul de titan este utilizat de ani buni drept catalizator foto. Hitchi a reusit sa imbunatateasca acest material prin reducerea dimensiunilor particulelor la un nanometru, ele ajungand acum cu mai mult de 1000 de ori mai mici decat cele din mediul normal antibacterian. Astfel, acest catalizator foarte fin poate retine si cele mai mici impuritati (care patrund usor prin alte filtre), optimizand calitatea aerului interior.

     Catalizatorul TiO2 (dioxid de titaniu) are un efect dual: de neutralizare a bacteriilor si de deodorizare.

     Anti-bacterian Noul filtru de purificare a aerului de la Hitachi s-a dovedit eficient in a dezactiva peste 99.99% din bacterii.

     Anti-alergeni Filtru nano-titanium wasabi dezactiveaza eficient alergenii nocivi cum ar fi acarienii si formaldehide care provoaca boli alergice precum astmul.

     Indepartarea mirosurilor.Filtru de purificare a aerului nano titan wasabi deodorizeaza aerul, eliminand pana la 82% din mirosuri in numai 1 ora.

     Hitachi a dezvoltat un Modul de Putere Activa (Power Active Module – PAM). Acesta suprima distorsiunea electrica micsorand pierderile de putere la mai putin de 1%. Performanta la incalzire este particular imbunatatita oferind performanta eficienta chiar si la temperaturi ambiante de -15ºC. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul Săptămânal, prin care se pot programa până la 6 evenimente în fiecare zi din săptămână, la fiecare eveniment putându-se seta funcția pornit-oprit și temperatura dorită a camerei. Există și posibilitatea de a memora două programe anuale de funcționare, unul de vară și altul de iarnă. Cu ajutorul acestei funcții utilizatorul poate programa modul și intervalele de funcționare ale aparatului în funcție de prezența și necesitățile sale în spațiul respectiv.

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +21°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debite de (353, 410, 540, 750), fara sa-i modifice temperatura. 

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 2 l/h

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Eco Powerful Silent modulul Eco pentru limitarea consumului electric cu o functionare eficienta, modul Powerful pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere (sistemul va functiona la putere maxima timp de 20 de minute) sau modul Silent pentru reducerea nivelului de zgomot si liniste maxima.

      Leave Home foarte utilă în cazul în care aparatul este instalat într-o casă de vacanță, prin intermediul căreia climatizorul asigură încăperii o temperatură de aproximativ 10°C pe toată durata când lipsiți de acasă, evitând astfel posibilitatea de îngheț a țevilor instalațiilor sanitare pe timp de iarnă, bineînțeles cu un consum minim de energie electrică.

     Sleep Timer putem decide numarul de ore de functionare a echipamentului in timpul somnului pentru a economisi energie prin ajustarea automata a temperaturii +/-2°C pentru un somn confortabil si un nivel de zgomot redus, cu o durata de pana la 7 ore.

      Weekly Timer aceasta functie permite sa programam pana la 6 cicluri de porniri si opriri pentru fiecare zi a saptamanii, totodata va ofera posibilitatea de a memora 2 programe de functionare, un program de vara si un program de iarna.

      Info actionand un singur buton vom cunoaste temperatura ambientala sau consumul de energie in Kw din luna curenta sau precedenta si orisice cod de alarma in caz de defectiuni.

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi.

      Unitatea interioara cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 900 x 295 x 230, iar cea exterioara are o greutate de 40 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 792 x 299 x 600. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.  

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 5 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Hitachi Performance RAK-50RPB-RAC-50WPB Inverter 18000 BTU, Clasa A++, Filtru Nano Titanium Wassabi, Mod Eco, Auto-curatare, Timer, Info