Aparat de aer conditionat Vivax ACP-12CH35AEZI Z-Design, pret si specificatii tehnice

      Oamenii suporta frigul mult mai bine decat caldura, e mult mai usor sa te imbraci bine-bine si sa stai comod langa un semineu. Vara insa la un moment dat nu mai ai optiuni, tot ce poti sa faci e sa te hidratezi si sa inventezi fel si fel de modalitati pentru a te simti ca un om in toata firea. Pe piata exista aparate de aer conditionat care sa contracareze aceste neplacerii. Aparatul Vivax ACP-12CH35AEZI Z-Design face parte din aceasta oferta. Acest model este dotat cu compresor tip Inverter. In comparatie cu un compresor traditional, aceasta va ofera confortul optim si va reduce costurile cu energia electrica cu 30%. De asemenea acest compresor asigura functionarea aparatului chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la maxim -15 grade, facand posibila utilizarea aparatului si pentru incalzirea locuintei in anotimpul rece. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de la 22 la 36 dB la cele 3 trepte de ventilare unitatea din interior.

      Vivax se recomanda ca un sistem de climatizare modern, si econom de culoare alba atat unitatea interioara cat si cea exterioara. Acesta dispune de functii si tehnologii avansate, o capacitate de racire de 12000 BTU si de incalzire de 13000 BTU, perfect atat pentru locuinta cat si intr-un spatiu de birouri de dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     Display-ul sau discret, de tip LCD, ofera toate informatiile de care ai nevoie, cu privire la temperatura din camera dar si modul de functionare activ. Poti modifica usor acesti parametrii de la distanta folosind telecomada din dotare. La capitolul consum, Vivax se incadreaza in clasa energetica A++ la racire cu un consum de 1256 W/h si clasa de consum A+ la incalzire, cu un consum de 1154 W/h. Consumul de sezon anual de energie la modul racire este de 285 kWh/an, iar la modul incalzire este de 835 kWh/an. Acest model fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 10-20%. 

      In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Vivax, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW.

     Instalatia de filtrare aer include filtre pentru praf si polen dar si filtru suplimentar cu densitate mare Cold Catalyst ce elimina mirosurile, gazele nocive, precum si compusii organici volatili.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu Funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim 520 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

      Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire/incalzire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,2 l/h condens.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Functia Mute elimina sunetele de confirmare de pe displey-ul digital, aparatul devenind silentios.

      Functia de memorare a pozitiei flapsului: La repornirea aparatului de aer conditionat, pozitia flapsului ce dirijeaza jetul de aer va fi aceiasi ca la ultima setare.

      Auto Clean: Aceasta functie se face automat si ajuta la distrugerea bacteriilor, aerul devinind proaspat si curat.

      Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerantAtunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific in interior, unitatea va arata codul de eroare ” CE ” si se va opri in mod automat.

     Modul Eco este aplicatia inovativa pe care Vivax a implementat-o pentru a economisi pana la 60% din factura de energie electrica.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

      Unitatea interioara cantareste 7,2 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 188 x 275, iar cea exterioara are o greutate de 25,2 kilograme cu dimensiunile de (l, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

       Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aer conditionat Vivax ACP-12CH35AEZI Z-Design, Inverter, 12000 BTU/h, Clasa A++, Autodiagnoza, Autocuratare, Autodetectie scurgeri freon, Sleep Mode, filtru Cold Catalyst, filtru Anti-Praf, 1W Standby