Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 418L Inverter specificatii tehnice

     Folosirea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna metoda de a suporte zilele toride de vara. Un aparat de aer condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomanda pentru a raci o camera supraîncălzită. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. 

     Aparatul de conditionat Whirlpool SPIW 418 poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aceasta tehnologie nouăreduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele convenționale, acestea fiind și mult mai silențioase, zgomotul neplăcut de pornire-oprire a compresorului fiind eliminat. Aparatul iese in evidenta printr-un design placut de culoare alb, cu un display LCD in partea centrala a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare, dar si capacitatea sa de racire de 17060 BTU si cea de incalzire de 18084 BTU.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, acest aparat fiind incadrat in clasa A+ la modul racire cu un consum de sezon anual de 313 kWh/an si clasa A la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 1733 kWh/an. Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 36 mp.

     Whirlpool vine cu cateva noutatii in domeniu: 4D admisie aer – asigura o racire rapida si un schimb de curenti de aer foarte rapid, fiind in premiera cu acest sistem inovativ si cu 6th Sense Air Flow– unde aparatul selecteaza automat un mod adecvat de operare (racire, ventilare, dezumidificare), in functie de temperatura din interiorul camerei. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,6 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Whirlpool, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,6 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 KW.     Acest model sta bine si la capitolul filtre de protectie care iti vor asigura un aer curat si sanatos fara impuritati: filtru HD – retine pana la 90% din particulele de praf, iar in plus filtrul Active Carbon – retine mirosurile neplacute.     Acest model iese in evidenta prin caracteristica unica ce se intalneste doar la dispozitivele marca Whirlpool respectiv “Al 6-lea simt”. Datorita acestei tehnologi, aparatul electrocasnic are posibilitatea de a adapta consumul de energie electrica in functie de evolutia temperaturii din incapere. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima.

     Totodata, este un model silentios, pentru a nu  deranja pe perioada functionarii sale, unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (26, 33, 40) dB. Aparatul de aer conditionat Whirlpool este dotat cu mai multe functii printre care:

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in trei trepte cu un debit maxim de 990 mc/h fara sa-i modifice temperatura. Cu tehnologia 4D Airflow System din dotare la acest aparat admisia aerului se face prin 4 zone (prin cele 2 zone laterale, prin fata si prin spate). Acest lucru imbunatateste eficienta aparatului.4D Airflow     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 2 l/h condens. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -7°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Whirlpool, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Jet in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Whirlpool va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functia de al-6th Sense diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul este uscat automat.     Senzorul de pe telecomanda transmite catre unitatea principala a aparatului de aer conditionat temperatura masurata din jurul telecomenzii, functie care functioneaza la activarea optiunii Around U.

     Unitatea interioara cantareste 12,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1002 x 238 x 315, iar cea exterioara are o greutate de 38 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 830 x 285 x 629. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret 
Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 418L, 18000 BTU, Clasa A+, Functie incalzire, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Carbon, Auto Restart, Autocuratare, Dezumidificare

.