Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120 Slim specificatii tehnice

     Un mod eficient de a avea o temperatură ideală şi constantă în interiorul locuinţei sau la birou este aparatul de aer condiţionat.
     Unul din aceste modele, ce se aliniaza la tehnologia Inverter este aparatul de aer conditionat Beko BHIN 120 SLIM.

     Acest model se bucura de un design clasic , dar totodata destul de elegant. Vine pe o nuanta de alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor , impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Acest model are o capacitate de racire de 11942 BTU si o capacitate de incalzire de 10918 BTU fiind destinat esclusiv dormitoarelor, birourilor si alte incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 23 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, osciland intre clasa A++ si A+, in functie de modulul utilizat. Consumul de sezon energetic anual la modul racire este de 240 kWh/an, iar la modul incalzire este de 986 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). 
     Ca şi caracteristică aparte a acestui model, este faptul că utilizează tehnologia Inverter, ceea ce presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Acest model controlează viteza compresorului cu scopul de a menţine o temperatură constantă, atât pentru răcire, cât şi pentru încălzire.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Beko, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, introduce în încăpere 4 KW.

     În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, producând un zgomot maxim de 52 dB. Acest model sta bine si la capitolul filtre de protectie, care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritatii, oferint 4 tipuri de filtre: Filtrul de praf HD care are functia de a dezinfecta aerul de sporii de mucegai de pana la 95% si in acelasi timp sa colecteze particulele mici din aer (praf, polen, virusuri si bacterii). Filtrul photocatalyst din dotare are rolul de a oxida substantele organice si anorganice prin prezenta unui semiconductor care produce o oxidare puternica a factorilor poluanti. Acest filtru are si un puternic efect dezodorizant, absoarbe si descompune: fumul, mirosul de amoniac, substante volatile organice, mirosurile de alimente si mirosurile neplacute. Filtrul Catechin (cu extract natural de ceai verde) este capabile sa elimine din incapere orice factor poluant mucegai sau alergen (praf, polen, bacterii, microbi, impuritati), cu o mare eficacitate, ce poate provoca diverse probleme de sanatate. In plus detine tehnologia Cold Plasma Generator care utilizeaza tensiune inalta pentru distrugerea bacteriilor si a virusilor. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, în plus, de proprietăţile ionilor negativi emişi, unde particulele de Nano Silver de pe filtru degaja ioni de argint continuu pentru a elimina bacteriile. Filtru ionizator prin generare de ioni negativi, ajuta metabolismul normal al celulelor corpului uman, imbunatatind vizibil starea de sanatate, prin stimularea proceselor de regenerare.

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Plasma Ion Generator, Filtru 4 in 1, Dezumidificare, Auto-restart, Kit instalare inclus 3m

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. In plus aparatul are tehnologia Hot Start ce permite ca la inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Beko, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte + Auto cu un debit maxim de 520 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea atat in zilele caniculare de vara, cat si in lupta zilnica impotriva mucegaiului colectand 1,2 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus cu functia Dream Mode fluxul de aer si temperatura sunt ajustate potrivit cu temperatura corpului din timpul somnului, iar aparatul se va opri automat la momentul setat.

     Real Set aparatul de aer conditionat utilizeaza senzorul din telecomanda in locul senzorului din aparat. Telecomanda va sesiza temperatura din jurul utilizatorului si va transmite temperatura inregistrata catre unitatea interioara, care va functiona in concordanta cu temperatura inregistrata. Controlul inteligent al temperaturii ofera un mediu mai confortabil, dar si economie de energie.

     Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului.

     Unitatea interioara cantareste 11 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 832 x 297 x 223, iar cea exterioara are o greutate de 33 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 333 x 554. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Pachetul livrat include pe langa cele doua unitati si kit-ul de instalare aferent montarii pe perete folosind serviciul de instalare specializat. 

Recomandare:

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

 

Aparat de aer conditionat Beko BHIN 120, 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Cold Plasma Ion Generator, Filtru 4 in 1, Dezumidificare, Auto-restart, Kit instalare inclus 3m