Laptop HP 15s-fq2017nq, pret, specificatii tehnice (review)

     Atunci cand vorbim de laptop-uri ne gandim la care ar putea fi cel mai potrivit pentru noi, pentru stilul nostru de viata si de ce nu si design. HP 15s-fq2017nq este un laptop din noua generatie care ofera un ecosistem ideal pentru performanta compus din unitati hardware de generatie noua, incadrat de o carcasa din plastic, frumos vopsita in culorile albastru indigo. Brandul HP este deja o cunostiinta mai veche a noastra, foarte bine implementata chiar si in mintea utilizatorilor, ce ofera produse pentru diverse aplicatii, home base, office sau chiar si gaming. De data aceasta HP 15s-fq2017nq va fi un excelent amic de petrecut timp liber pe internet, vizionat filme sau seriale online sau chiar pentru a intretine performante in lucru de acasa sau din deplasare. 

Laptop HP 15s-fq2017nq cu procesor Intel® Core™ i5-1135G7 pana la 4.20 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel Iris Xe Graphics, Free DOS, Indigo Blue

      Daca in ultima vreme putem vedea foarte multi producatori care apeleaza la diverse artificii de imagine sau de design pentru a oferi un plus de unicitate gadget-urilor, mi-a placut foarte mult faptul ca HP 15s-fq2017nq ofera aceasta culoare unica care putem spune ca face o diferenta clara fata de alte modele testate, ce il pozitioneaza la rang de unicitate. Forma carcasei in schimb ramane aceeasi, simpla si eleganta, care atrage atentia doar prin prisma cromaticii. Materialele predominante sunt cele de plastic, nu are nici balama de 360 de grade, maximul de torsiune a ecranului fiind undeva la 150 de grade, dar suficient pentru a avea o vizibilitate buna daca e sa il flexezi mai mult. Laptopul in sine masoara 358.5 x 17.9 x 242 mm si cantareste aproximativ 1,69 Kg, fiind un device destul de portabil, pe care il poti lua cu tine oriunde in rucsacul de spate.

     Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. Atat tastatura cat si touchpad-ul sunt waterproof astfel ca apa scapata pe taste nu va ajunge si la componentele interne ale laptop-ului. Designul modern si elegant iti permite sa iei acest laptop atractiv oriunde. Cu o tastatura frumos lustruita si o balama in culoarea potrivita, laptopul HP este proiectat inteligent, astfel incat sa arata foarte bine si sa functioneze pe masura.

     Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli cu luminozitate 250 niti. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. Este un panou de tip IPS ce resprinde foarte bine reflexiile, lucru care pastreaza cat ai mult din detaliile de imagine si culoare. In partea superioara pe rama ecranului este plasata o camera web incorporata cu un senzor de 1.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie. Calitatea imaginilor transmise de acest ecran este una superioara, la acest nivel de pret fiind mai rar intalnite ecranele in format Full HD. Luminozitatea este suficient de buna, cu un maxim de 220 niti in centrul ecranului. Catre colturi mai scade oricum catre 210 -190 niti, dar fara a avea un efect vizibil suparator cu ochiul liber. Ecranul in format glossy permite afisarea unor unghiuri de vizualizare extrem de largi, incat nu ai niic de reprosat aici.

       La capitolul performante tehnice, HP 15s-fq2017nq beneficiaza de un procesor pe 2 nuclee, Intel Core i5 1135G7, care ruleaza la frecventa de 2.4 Ghz, posibil maxim 4.2 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Tiger Lake, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 8 Gb DDR4 (2/2 sloturi ocupate), iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 256 Gb ce permite deschiderea sistemului de operare in doar cateva secunde. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si cu mai multe aplicatii pornite in background. Sistemul de operare chiar daca nu vine preinstalat, functioneaza optim atat cu Linux cat si Windows 10.

       Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie.

     Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe Skype sau Facebook cu prietenii.      Sunetul va compensa imaginile transmise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise. Folosind camera web incorporata, ai posibilitatea sa te vezi online cu ceilalti colegi din sedinte sau intruniri din mediul online. Camera este una de calitate buna, beneficiaza de sistem inchidere cu actionare mecanic pentru a fi in siguranta atunci cand doresti sa participi in sedinte doar folosind functia audio.

    Pe partea de conectivitate, laptop-ul HP 15s-fq2017nq beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 2 porturi USB 3.1 gen 1, un port USB 3.1 type C o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth 4.2 si conexiune la internet prin LAN de pana la 1000 Mb/s si cititor carduri SD. Portul USB-C 3.1 suporta nu doar alimentare, dar si conectarea unui al doilea display, ceea ce poate fi decat o veste buna pentru cei care vor sa renunte la cat mai multe cabluri. In ceea ce priveste autonomia pe baterie, acesta este capabil sa ofere un timp de lucru de pana la 10 ore. Greutatea nominala de doar 1.69 Kg, fac din acest model sa fie alagerea ideala, pentru cei care obisnuiesc sa calatoresca foarte mult, sau sa lucreze in deplasare. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. In interiorul cutiei de livrare primesti pe langa laptopul in sine un incarcator de 45 W si un ghid de pornire rapida.

     Laptopul este o investitie buna pentru moment dar si viitor, deoarece investing in tehnologie de actualitate te ajuti pe tine insuti sa devii mai performant in activitatile pe care le intreprinzi. Concluzia review-ului duce catre un produs de top, versatil care te poate ajuta in mai toate momentele lucrului, mai putin cel de gaming, atunci cand esti serios, lucrezi sau pur si simplu doresti sa te relaxezi.

Recomandare:

       Laptopul HP 15s-fq2017nq este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop HP 15s-fq2017nq cu procesor Intel® Core™ i5-1135G7 pana la 4.20 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel Iris Xe Graphics, Free DOS, Indigo Blue