Review: Televizor LG 55UN73003LA, specificatii tehnice

    Lg continua sa produca televizoare de calitate si in 2020, cel mai bun exemplu fiind LG 55UN73003LA, un model care aduce multe imbunatatiri fata de generatia anterioara. Daca ai in plan schimbarea televizorului actual cu unul nou, dotat cu tehnologia viitorului AI- Artificial Inteligence, atunci LG 55UN73003LA este o alegere cat se poate de interesanta. Deasemenea odata cu aceasta noua serie, se pune mai nou accentul si pe partea de gaming, console care acum le poti conecta cu usurinta la televizorul tau Lg. Cei care sunt interesati de lumea internetului, au la dispozitie interfata Smart, aceasta fiind elementul de legatura care sa starneasca interesul in privinta retelelor de socializare, citire de email, YouTube, Netflix si chiar si HBO GO. Acestea vin in mod standard instalate, dar in functie de pereferinte din galaria Apps al sistemului WebOs poti instala si alte aplicatii care pot fi la fel de interesante. 

Televizor LG 55UN73003LA, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A

     Televizorul se prezinta intr-o forma compacta, ecranul sau fiind principalul element care ia in dimensiune, cei 139 cm fiind suficienti pentru o sufragerie la bloc sau zona de dormit. In rest, ramele ultrasubtiri parca nici nu se observa, totul fiind focusat pe ecran. Cele doua picioruse de sustinete situate la cele doua capete ii ofera o stabilitate excelenta, indiferent de suprafata. LG 55UN73003LA ofera o experienta de vizionare superba daca privim posibilitatile multiple impuse chiar de interfata Smart, disponibila si pe acest model. Pe langa functia de televizor, il poti folosi si pe post de monitor conectat la consola de jocuri PS sau la un calculator sau laptop personal. Iar acum cu noua experienta si motorul de procesare HDR din gaming, calitatea video este mai buna ca niciodata. Tind sa cred ca cei de la Lg s-au pregatit deja de lansarea lui PlayStation 5, cum nu se poate mai bine lansand un motor grafic dedicat gamingului.

       Sistemul de operare este acelasi WebOS, in versiunea 3.0, nimic care sa scoata in evidenta fata de generatia anterioara, dar ce ar mai fi de schimbat cand a fost validat de atati utilizatori care l-au testat in ultimul timp. Sistemul de operare WebOS se misca foarte bine, este fluent, fiecare actiune a utilizatorului fiind preluata imediat. Aplicatiile de interes sunt imediat deschise, am testat cu Netflix, YouTube iar rezultatele au fost unele satifacatoare, de doar cateva secunde. Noua atractie a sistemului de operare o reprezinta functia de inteligenta artificiala care ajusteaza automat functiile sale pentu o experienta inedita de fiecare data, in raport cu lumina din camera sau evenimentul transmis.

       Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

¬† ¬† Ecranul de 139 cm¬†cu un¬†panou IPS¬†reflecta realitate ca in oglinda, principalul avantaj fiind dat de rezolutia superioara UHD ce permite prezenta numarului de pixeli generosi (3840 x 2160 px).¬†Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt:¬†4K Upscaling¬†‚Äď prin upscaling¬†imaginile de rezolutie mai mica sunt convertite la o rezolutie mai mare, de calitate mai ridicata. Procesul de upscaling produce o imagine care sa beneficieze de rezolutia maxima a display-ului prin functia de multiplicare a pixelilor.¬†True Color Accuracy¬†‚Äď asigura un control optim al culorilor la nivel punctiform pentru a reproduce in cele mai bune detalii imaginile transmise,¬†4K Active¬†HDR¬†‚ÄstHDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro.¬†HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. O alta functie care era intalnita de regula la modele mult mai scumpe face referire la maparea dinamica a culorilor ‚Äď un proces de calcul care utilizeaza un algoritm care segmenteaza si analizeaza imaginea sursa, si o re-mapeaza in timp real pentru a diferentia mai obiectiv umbrele din imagini, si a lumina acele zone care trebuies scoase mai mult in evidenta.

     Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Mai nou poti seta alarme care sa defineasca programe de interes la ora de incepere, incat sa nu pierzi in niciun moment continutul preferat.

¬† ¬† ¬†Sunetul¬†este cel care adauga un plus de savoare imaginilor transmise, mai ales ca acest dispozitiv vine dotat cu doua boxe stereo down firing de 10¬†W fiecare. Sunetul este sintetizat de mai multe filtre pentru a completa astfel gama dotarilor de succes pentru acest model: AI Acoustic Tuning si Ultra Surround, Dolby Audio, Smart Sound Mode, Clear Voice III, Bluetooth Surround Ready si bluetooth audio playback. Caracteristica Adaptive Sound Control adapteaza in mod automat egalizatorul si sunetul conform cu actiunea transmise de imagini.¬†Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, ‚ÄěProfessional Game Tv‚ÄĚ ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay.¬†Procesorul Alpha 7 √ģmbunńÉtńÉ»õe»ôte, astfel, claritatea, defini»õia, detaliile »ôi luminozitatea, datoritńÉ algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza con»õinutului »ôi a luminilor ambientale.¬†Procesorul inteligent őĪ7 de genera»õia a 2-a, √ģmbunńÉtńÉ»õit cu algoritmul AI Deep Learning, oferńÉ imagini cu un nivel al detaliilor care √ģ»õi taie rńÉsuflarea »ôi sunet personalizat care asigurńÉ imersiunea completńÉ √ģntr-o realitate incredibilńÉ.

Televizor LG 55UN73003LA, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A

    La capitolul conectivitate, televizorul LED LG 55UN73003LA beneficiaza de 2 intrari USB, 3 porturi digital HDMI, 1 intrare AV, intrare casti, intrare video si PC. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Slotul CI+ de pe spatele televizorului iti va permite sa receptionezi programele HD fara a mai avea nevoie de decodor suplimentar, cartela primita de la operatorul de cablu fiind suficienta. Pentru conectare la internet vei folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN. Functiile de Bluetooth Tv On si WiDi iti permit obtinerea unei arii cat mai variate de continut, de la alte dispozitive cu functie bluetooth sau cele mobile, printr-un flux consistent fara intreruperi. Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Deasemenea pentru pachetele de cablu personalizate poti folosi si functia Time Shifting ce iti permite sa derulezi mai usor continutul, pentru atinge punctele de interes vizate.

      Folosind aplicatia dedicata de pe mobil iOS/Android Lg instalata pe telefonul personal, il poti transforma in telecomanda si transmite mai departe comenzi catre acesta. Televizorul Lg suporta pana si recunoastere vocala, utilizand servicii ca Alexa, Amazon sau Google Assistant. Este ocazia perfecta sa iti mai exersezi limba si sa trimiti comenzi apoi spre acesta. LG 55UN73003LA este inteligent si poate fi conectat la auxiliare externe dedicate, de ex: Apple HomePod, Amazon Echo Connection, si Google Home. Serviciile de transfer fisiere si mirroring permit transferul rapid de informatii intre device-uri, fie ele Android sau Ios. HGIG recunoaste performanta televizorului si calitatea imaginii si apoi regleaza placa grafica HDR.

Televizor LG 55UN73003LA, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A

     In mare LG 55UN73003LA cantareste in greutate 14.5 Kg, avand un consum general de 113 W. Televizorul soseste impreuna cu toate accesoriile standard, telecomanda, cablu de alimentare si manual de utilizare. In cazul in care doresti sa il pozitionezi undeva la inaltime, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie un suport VESA 300 x 300. 

Recomandare: 

          Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor LG 55UN73003LA, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa A

LasńÉ un comentariu