Breville Barista Max Plus VCF152X-01, espressor manual performant

   Pentru pasionatii de cafea, noul espressor manual Breville Barista Max Plus VCF152X-01 poate fi o alegere interesanta daca iti doresti sa iei parte la un proces mai putin automatizat de preparare al cafelei, in care multe optiuni raman personalizabile. Espressoarele automate ofera mai putin control asupra procesului de extractie al cafelei, ceea ce poate parea un dezavantaj daca iti place sa intervii in procesul de preparare si sa iti impui propria amprenta. Un barista experimentat poate ajusta manual parametrii precum măcinarea cafelei, cantitatea, presiunea și temperatura, ceea ce poate influența semnificativ gustul cafelei. De aceea daca doresti sa experimentezi tehnica prepararii unei cafele personalizate conform preferintelor proprii, atunci consider ca acest espressor manual de la Breville Barista Max Plus VCF152X-01 ti se potriveste. Pentru unii entuziaști ai cafelei, prepararea manuală a unui espresso reprezintă o experiență în sine. Espressorul automat elimină această implicare directă în proces, reducând astfel experiența personală asociată cu băutura de cafea. Aparatul arata destul de bine si din punct de vedere al designului, este modern, usor de utilizat, majoritatea functiilor de comanda fiind prin actionare de butoane ceea ce usureaza interactiunea cu acesta. 

Espressor manual Breville Barista Max Plus VCF152X-01, 15 bari, 2.8 l, recipient de lapte 0.46l, 30 setari macinare, afisaj Led, negru

  Espressorul Breville Barista Max Plus VCF152X-01 are un design elegant, cu o carcasa si inox si un panou de control mecanic. Tavita de scurgere este de asemenea din inox si se poate scoate usor pentru golire si curatare. In partea superioara a aparatului exista un incalzitor pentru cestile de cafea, iar teava pentru spumare este multidirectionala. Poti prepara in acelasi timp pana la doua cesti de cafea, iar pentru gust si aspect vizual iti recomand sa incerci si sistemul manual de spumare lapte. Alimentarea acestuia se face doar cu cafea boabe, cafea care trece printr-un proces de macinare complex la care poti seta un grad de macinare diferential. 

Tehnologia Tap & Go™

       Gradul de macinare al cafelei este un aspect esențial care influențează gustul final al băuturii. Alegerea corectă a gradului de măcinare depinde de metoda de preparare a cafelei pe care o folosești. Recipientul demontabil pentru boabe de cafea, cu o capacitate de 250 g dispune de 30 de setari de macinare ce pot fi reglate cu usurinta. Pentru a selecta treapta de macinare cafea dorita este necesar sa rotesti la treapta dorita recipientul de boabe de cafea pentru a ajusta acest nivel. Experimentarea cu diferite grade de măcinare îți va permite să descoperi ce se potrivește cel mai bine gustului tău. Iata cum poti sa te joci cu gustul si intensitatea:

  1. Măcinare fină:
    • Caracteristici: Măcinarea fină este esențială pentru extragerea aromei intense din cafea. Pentru espresso, o măcinare fină permite apei să treacă prin cafeaua presată cu presiune mare, rezultând o băutură concentrată și bogată.
  2. Măcinare medie:
    • Caracteristici: Măcinarea medie este potrivită pentru metodele de preparare care implică un contact mai îndelungat între cafea și apă. Pentru metodele cu filtru, măcinarea medie permite extragerea aromei în mod echilibrat.
  3. Măcinare grosieră:
    • Caracteristici: Măcinarea grosieră este potrivită pentru preparatele care necesită un timp de contact mai mare între cafea și apă. În presa franceză, de exemplu, măcinarea grosieră permite o extracție mai lentă, rezultând o cafea cu un corp mai bogat.

      Aparatul Breville, unul dintre cele mai populare modele, impresionează prin nivelul de putere oferit de boilerul intern care ridica presiunea de extractie pana la un nivel de 15 bari. Presiunea este un factor esential care contribuie la prepararea corespunzatoare pentru espresso. Dacă presiunea este prea mică, espressoul va fi slab și lipsit de aromă. Dacă presiunea este prea mare, espressoul va fi amar și concentrat. Te poti juca si cu aceasta functie pentru a beneficia de variatii de gust la prepararea bauturilor pe baza de cafea. Breville Barista Max Plus VCF152X-01 este capabil sa prepare 3 bauturi pe baza de cafea, primul si cel mai important produs fiind espresso. Aceasta lista mai include espresso lung si apa fierbinte. Datele tehnice cu privire la rezervorul de 2,8 litri ne indica faptul ca aparatul nostru va avea o autonomie ridicata pana sa fie nevoie din nou sa il realimentezi cu apa. La extractia unui espresso, afisajul LED va afisa temporizatorul si va calcula in intervale de 1 sec.

Afisaj cu LED

    Sistemul de fierbere simplu, implementat în acest aparat, utilizează un boiler Thermoblock Compact (CTS) cu încălzire rapidă. Piesa centrală a acestui sistem eficient de încălzire este capul de pre-infuzare, poziționat în centrul boilerului Thermoblock. Acest boiler beneficiază și de un controler PID, responsabil pentru monitorizarea constantă a temperaturii apei, asigurându-se că cafeaua măcinată este infuzată la temperatura corectă. Prin intermediul acestui sistem de încălzire a apei, se obține o temperatură optimă de peste 92°C, ideală pentru a evidenția aroma unui espresso cu lapte cald. Capacitatea rezervorului de lapte este de 0,46 litri. 

    Cu aceasta cafetiera nu trebuie sa folositi o cantitate prea mica de lapte sau o cantitate prea mare pentru a obtine spuma de lapte, deoarece astfel laptele va incepe sa fiarba inainte ca acesta sa fie spumat sau sa se reverse peste marginea containerului. Astfel daca umpleti o ceasca de cafea pe jumatate cu lapte, totul funcționeaza bine. Este important ca duza de spumare sa nu fie introdusa prea adanc in lapte si sa se rasuceasca si sa se miste in sus si in jos. Dupa finalizarea bauturi procedura de curatare si de clatire pentru accesoriul de cappuccino se face manual.

    Espressor manual Breville Barista Max Plus VCF152X-01 are si un recipient demontabil pentru zatul de cafea, iar recipientul pentru cafea uzata se afla in fata fiind foarte usor de scos. Dupa aproximativ 4 cafele single (sau 2 duble) aparatul printr-un indicator de nivel ne indica faptul ca containerul de zat este plin si trebuie golit si curatat. 

Spatiu depozitare preincalzit

    Acest aparat a fost conceput pentru a fi folosit numai pentru uz casnic, putand sa fie utilizat numai pentru prepararea de espresso, a cafelei, pentru spumarea laptelui si incalzirea lichidelor. Aparatul are urmatoarele dimensiunii: (H x L x A) mm 320 x 280 x 220 si o greutate de 7,3 Kg. Acest model vine insotit si de un porta-filtru; un filtru cu perete dublu; un filtru cu perete simplu; un tamper pentru presat cafeaua; un accesoriu de curatare; recipient din inox detasabil; manual de utilizare; registru cu centrele de service post vanzari Breville; documente de garantie.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti un espressor performant de real ajutor in special in diminetile in care esti in graba cu pregatitul cafelei: Vezi oferta 

       Daca ai noroc zilele acestea il poti achizitiona la reducere de pret, avand un discount semnificativ: Vezi pret actualizat 

Breville Barista Max Plus VCF152X-01