Review: Espressor automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB

       Cu De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB espressorul automat care pregateste pe indelete numeroase bauturi pe baza de cafea te bucuri in fiecare zi de preparatele preferate care sunt gata in doar cateva secunde. Cafeaua este un sprijin moral de care majoritatea dintre noi avem nevoie, mai ales atunci cand suntem obositi. Si de aceea pentru a ne simti bine si plini de energie dimineata, o duza consumata cu moderatie face bine la psihic. De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB este un espressor ce beneficiaza si de versiunea designului pe negru, astfel ca dorinta de a avea un aparat versatil este aproape indeplinita. E usor sa gestionezi orice situatie sau placere de a savura o cafea ca gustare sau din nevoie in cazul in care situatia o cere. Espressorul automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB prepara doua cafele la cele doua duze odata ce utilizatorul alege una din pictogramele cu actionare touch care descriu si vizual fiecare bautura in parte. 

Espressor automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB, 1,8l, 15 bar, sistem spumare lapte manual, rasnita cu 13 setari, 1450 W, negru/argintiu

    Bauturile vor avea un aspect placut dar si inedit din punct de vedere al gustului, acest lucru fiind datorat in special sistemului de spumare lapte manual care creeaza o spuma densa la suprafata. Bauturile vor arata la fel ca cele desprinse din copertile revistelor de specialitate barista. Aceasta caracteristica a espressorului iti permite sa obtii spuma alba specifica care o regasim la suprafata bauturilor preparate prin spumarea laptelui manual. Acest lucru iti ofera deplin control asupra procesului, implicand prezenta ta. Poti controla mult mai bine densitatea si cantitatea de lapte pe care o doresti a o obtine in detrimentul unei solutii autimate care ofera acest proces total automatizat si mai putin custumizabil. Laptele care se spumeaza este depozitat in carafa, recipient care poate fi detasat cu usurinta si depozitat apoi in frigider. In partea de jos ca metoda de asigurare a curateniei, acest aparat automat de cafea beneficiaza de un compartiment special pentru colectarea rezidurilor care pot aparea la dozarea cafelelor. Recomandarea noastra este sa cureti acest compartiment la 3-4 zile pentru a asigura o igiena corespunzatoare aparatului. 

Espressor automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB, 1,8l, 15 bar, sistem spumare lapte manual, rasnita cu 13 setari, 1450 W, negru/argintiu

     Lista de bauturi pe care o prepara espressorul automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB este una generoasa, aici regasindu-se retele pentru a servi o cafea simpla, espresso, cappuccino, latte macchiato, caffee latte, ristretto si americano. Duza care alimenteaza cestile de cafea iti da posibilitatea sa alimentezi pana la 2 cesti simultan pentru a te bucura de cafeaua pe care o iubesti zi de zi. Espressorul printre alte optiuni, dispune de o rasnita cu 13 nivele de macinare care ne permite sa personalizam cafea la un nivel de tarie preferat. Aceasta rasnita in format conic permite o macinare uniforma a boabelor de cafea astfel incat fiecare bautura preparata sa fie una identica, cu acelasi gust. Râșnițele de cafea cu multiple nivele de măcinare permit obținerea unei varietăți de granulații, de la foarte fină la mai groasă, ceea ce poate afecta gustul și aroma cafelei. De exemplu, o măcinare fină este adesea utilizată pentru prepararea espresso-ului, în timp ce o măcinare mai groasă poate fi preferată pentru cafeaua cu filtru sau cafeaua pregătită prin alte metode. Cafeaua poate fi adaugata in compartimentul special atat in format boabe cat si macinat direct, ca tu sa te bucuri indiferent de situatie de sortimentul preferat de cafea. 

Espressor automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB, 1,8l, 15 bar, sistem spumare lapte manual, rasnita cu 13 setari, 1450 W, negru/argintiu

   Un alt element care determina calitatea cafelei servite de acest espressor este boilerul intern care ridica presiunea pana la un nivel maxim de 15 bar. Presiunea ideală pentru espresso este de 9-10 bar. Această presiune este necesară pentru a extrage corect cafeaua și pentru a obține o cafea cremoasă și aromată. Dacă presiunea boilerului este prea mică, cafeaua va fi slabă și insipidă. Dacă presiunea este prea mare, cafeaua va fi amară și concentrată. Dar acest aspect poate fi reglat automat pentru a indeplini cerintele necesare pentru fiecare bautura in parte in functie de programul de preparare a bauturii alese pe care o urmareste espressorul. Presiunea contribuie la extragerea aromei și a aromei din cafea și la formarea unei creme consistente în cazul espresso-ului. 

    Utilizatorul se poate delecta alegand pana la 7 retete pe baza de cafea pe care le poate alege atingand pictogramele afisate in dreptul panoului de comanda astfel: cafea simpla, espressor, cappuccino, latte machiato, caffee latte, ristretto si americano. Dintre toate aceste bauturi, imi place cel mai mult cappuccino, cel pe care il servesc de cele mai multe ori fiind o bautura mai slaba. Prepararea unui cappuccino cu un espressor implică combinarea espresso-ului, a laptelui spumat și a laptelui aburit pentru a crea o băutură echilibrată și delicioasă. Latte machiato este optiunea ce implica stratificarea espresso-ului și a laptelui într-un mod estetic, creând astfel o băutură delicioasă și ușor de savurat. un alt combo interesant care merita incercat este ristretto. Ristretto este o versiune concentrată de espresso, obținută prin utilizarea unei cantități mai mici de apă în procesul de extracție. Prietenei mele ii place mai mult Americano, fiind asemanator cu ristretto dar in acelasi timp diferita, asa cum ii place ei sa ii spuna. Americano este o băutură de cafea care se obține prin diluarea unui espresso cu apă fierbinte. Această metodă de preparare oferă o cafea cu un profil asemănător cu cel al cafelei filtrate sau al cafelei cu filtru, dar cu o aromă și intensitate asemănătoare cu cea a unui espresso

    Espressorul automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB ofera o varietate extinsa din care iti poti pregati bautura pe baza de cafea. Rezervorul mare de apa de capacitate 1,8 litri, ofera o autonomie buna, astfel fiind nevoie de realimentare destul de rar. Poti prepara cafea simpla, espresso, cappuccino si caffee latte din boabe proaspat rasnite sau poti alege optiunea apa calda pentru ceaiuri si infuzii cu ajutorul retetelor disponibile printr-o simpla atingere. Daca doresti o bautura pe baza de lapte, o puteti obtine spumand laptele manual cu ajutorul duzei de abur. Timpul estimat de preparare este undeva la ordinul de secunde. Afisajul pictogramelor te ajuta sa te decizi mult mai usor asupra bauturilor disponibile, cafea simpla, cu lapte sau mixt. Capacitatea rezervorului pentru boabe este de 250 de grame. Rezervorul detasabil pentru lapte dispune de o capacitate de 220 ml.

    De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB are in dotare indicator ce indica nivelul de cafea boabe din recipient si un indicator de rezervor de apa (gol/plin). In plus aparatul ne instiinteaza si in ce stadiul de clatire si decalcifiere se afla, avand programe automate pentru clatire si decalcifiere. Pentru a obtine rezultate bune in pregatirea bauturilor preferate rezervorul de apa este dotat cu un filtrul de apa performant cu anduranta mare ce garanteaza ca vei profita la maximum de cafetiera complet automata. Prin schimbarea filtrului nu va trebui sa-ti detartrezi aparatul timp de 2 luni, daca aparatul este utilizat in mod normal, beneficiind de apa curata si purificata. În cazul in care aparatului de cafea este lasat neutilizat cu filtrul instalat, acest filtru va dura maxim 3 saptamani. În timp, incalzirea constanta a apei utilizate pentru a face cafeaua duce la formarea de calcar in circuitele interioare ale aparatului. Periodic printr-o atentionare pe ecranul automatului, este necesara decalcifierea aparatului cu demineralizatorul De’Longhi. 

       Programul de decalcificare functioneaza automat si tot acest proces dureaza aproximativ 30 de minute. Functia de clatire si decalcifiere ne ajuta sa-l mentinem curat si igienizat dupa fiecare utilizare, astfel incat bauturile noastre preferate sa aiba acelasi gust in fiecare zi. Decalcifiantul EcoDecalk este puternic, rapid, ecologic si contine doar ingrediente naturale. Masurarea duritatii apei se face cu ajutorul unei banzi de reactie TOTAL HARDNESS ce insoteste acest automat de cafea. Pentru procesul de decalcifiere, trebuie sa adaugi 100 ml de solutie EcoDecalk in rezervorul de apa, apoi sa completezi restul cu apa rece, proaspata si sa urmezi instructiunile simple indicate de espressor.

     Unitatea de preparare se poate detasa usor din aparat pentru a fi igienizata dupa un ciclu mai lung de folosire, prin apasarea a doua cleme laterale de fixare. Filtrul de apa De’Longhi protejeaza espressorul de formarea depozitelor de calcar si ajuta la eliminarea impuritatilor din apa, imbunatatind gustului cafelei. In conditii normale de uz se poate utiliza timp de 2 luni, apoi este necesara inlocuirea cu un filtru nou, reducand astfel frecventa decalcifierii espressorului.

   Consideram ca aceasta optiune in casa raspunde cu succes nevilor exigente a oricarui bautor de cafea traditional. Espressorul are un mod de control user-friendly, modul de actionare fiind intuitiv datorita functiilor cu actionare touch-screen. Odata alese optiunile de preparate sau custumizarile, toate aceste modificari pot fi memorate pentru ca pe viitor sa nu mai fie nevoie sa parcurgi aceleasi etape de configurare. Utilizatorii care experimenteaza un stil de viata aglomerat vor aprecia espressorul automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB deoarece vor economisi timp semnificativ la prepararea bauturilor alese. Nu mai trebuie sa macini cafeaua, sa pregatesti incredientele, bautura aleasa fiind accesibila la un singura atingere de ecran. 

Concluzie:

    De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB este un aparat modern, eficient ce te rasfata zi de zi cu cafea pregatita la cele mai inalte standarde. Daca te intereseaza cat te-ar costa ca acesta sa fie si in prezenta ta, ai mai multe detalii aici: Vezi oferta 

  Cand sunt reduceri, poti achizitiona espressorul De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB la un pret mult mai atractiv: Vezi pret actualizat 

Espressor automat De’Longhi Magnifica Evo ECAM 290.31.SB

Lasă un comentariu