AlecoAir D12 HOME, dezumidificator cu eficienta sporita

   AlecoAir D12 HOME este un dezumidificator excelent pentru a fi utilizat in mediile de locuit, acasa sau la birou pentru a regla nivelul de umiditate exprimat dintr-o camera sau spatiu. Reglarea umidității cu un dezumidificator este importantă pentru a menține un mediu interior sănătos și confortabil. In general utilizarea unui dezumidificator necesita o monitorizare atenta si ajustari de functionare in functie de evolutia parametrilor de mediu care se modifica constant. Aparatul despre care vorbim astazi, AlecoAir D12 HOME, detine numeroase sisteme de reglare automate a timpului de functionare prin prezenta unui Timer care stabileste durata de functionare a aparatului, Display digital pentru comenzi de functionare si higrostat, un echipament care participa la reglarea umiditatii relative a aerului in camerele climatice. Aparatul de dezumidificare AlecoAir D12 HOME se prezinta intr-o structura compacta care ne permite manevrarea acestuia cu usurinta in locuinta. Detine si doua roti care participa la mobilitatea sa in cazul in care dorim sa ii schimbam pozitia. Aparatul detine capacitatea de dezumidificare de 12 litri in decurs de 24 de ore, de aici de unde ii revine si numale de ‘AlecoAir D12 HOME’, fiind recomandat pentru utilizarea sa in spatiile exclusiv rezidentiale. 

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME,12 l /24h, WiFi, Uscare Rufe, Display digital, Higrostat, Timer, Debit 100 mc/h

      Aparatul extrage aerul din incapere prin grila sa frontala generoase prevazuta cu multiple orificii. Aerul apoi prelucrat la un nivel de umiditate optim este apoi eliberat spre exterior. Apa rezultata in urma procesului de condensare este colectata la interior in cadrul unui rezervor cu care este prevazut acest aparat. Aparatul detine certificarea TUV SUD care este menita sa ii ateste nivelul de fiabilitate superior care ii este acordat producatorului. Aceasta certificare indică faptul că un produs, sistem sau serviciu îndeplinește standarde specifice și respectă reglementările relevante de management al calitatii produsului. Ca nivel de eficienta dezumidificatorul este potrivit a fi folosit pentru spatii ce nu depasesc 14-18 m2. . Pentru un dezumidificator de aer, nu doar suprafata in m2 este importanta, ci si volumul de aer. De aceea va recomand acest aparat care este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 50 m³. Acest dezumidificator este silențios, îl poți amplasa chiar și în camera copilului, fără să-ți faci griji că va deranja, astfel menținând un aer ambiental optim pe timpul nopții. 

     În partea superioară acesta are in dotare un panou care monitorizeaza umiditatea mediului ambiant si permite utilizatorului să regleze umiditatea dorită în încăpere. Poti face selectia programului de lucru utilizand panoul central unde tastele de deservire sunt acoperite cu o membrană protectoare. Setarea accesata este semnalizata de indicatoare cu LED-uri ce indica gradul de umiditate masurat. Tasta Lock blocheaza functionarea panoului de comanda si anuleaza actiunile utilizatorului ca masura de siguranta. Lamp este un buton care actioneaza sistemul de iluminare la nivel de ecran LCD pentru o mai buna vizibilitate. Timer permite utilizatorului sa seteze intervalul de timp in care va functiona aparatul de dezumidificare, Speed selecteaza viteza de ventilatie in 2 trepte disponibile iar MOD este butonul care selecteaza modul de lucru al aparatului. Mai sunt prezente unele indicatoare luminoase care indica pornirea functiei de Wi-Fi, o semnalizare care ne spune ca avem plin rezervorul si acesta trebuie golit sau ca are loc procesul de uscare interna a aparatului. Aparatul poate fi programat sa functioneze intr-un interval de 24 de ore, cu intervale de timp in care sa se opreasca automat atunci cand stabilesti tu. In modul de functionare sleep, Aparatul trece pe treapta de viteza 1 si indicatorii luminosi se sting, pentru a beneficia de un somn odihnitor.

      Functia Auto Restart permite ca in cazul unei căderi de curent, aparatul sa porneasca automat și sa mentina aceleasi valori ale setarilor activate anterior. In modul Auto de functionare, aparatul pornește sau se oprește în funcție de umiditatea mediului ambiant și a umidității țintă. Modul Continuu de functionare este recomandat pentru o umiditate foarte crescută în încăpere, în cazul unui aport continuu de umiditate în cameră (de exemplu în timpul în care se gătește în casă sau pentru uscarea rufelor). Aparatul de dezumidificare AlecoAir D12 HOME poate fi comandat de la distanta folosind aplicatiile Smart de recunoastere vocala Siri disponibil pentru telefoanele Iphone, Amazon Alexa sau Google Voice. Atunci cand doresti sa initiezi o schimbare a regimului de functionare, simplu ai la indemana aceasta functionalitate prin care poti face modificarile care se impun de la distanta. 

     Putem observa si un sistem de iluminare ce monitorizeaza prin regula de culori parametrii camerei, umiditarea relativa sau gradul de puritate al aerului. In functie de culoare putem sti exact cum ne situam, daca este necesar sa mai tinem aparatul in functiune sau sa il oprim. LED-ul frontal își schimbă culoarea în funcție de nivelul de umiditate de la roșu (umiditate excesivă) la albastru (umiditate recomandată) sau verde. Senzori digitali detecteaza gradul de umiditate, valori care vor fi afisate frontal, in baza regulilor de culoari impuse mai jos:

    • LED  Albastru:  – umiditatea ambientală este < 40%
    • LED Verde:       – umiditatea ambientală este în intervalul 40%-60%
    • LED Roșu:        – umiditatea ambientală este ≥ 60%

      Aparatul functioneaza astfel: Aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in dezumidificator si trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta, care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul lui raceste aerul care circula prin exteriororul radiatorului producand fenomenul de condens, iar umiditatea continuta de aer condenseaza pe elemetele foarte reci. In continuare aerul uscat cu umiditatea extrasa de acest radiator este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai mare decat a fost absorbit, folosindu-se caldura cedata de compresorul aparatului. Prin functia de dezghetare automata din dotare care este activata electronic, gheata care sa acumulat pe aripioarele radiatorului este topita, iar condensul rezultat este colectat intr-un recipient cu capacitatea de 1,9 litri din dotarea aparatului. Acest rezervor are prevazut un plutitor cu semnalizare, care opreste automat aparatul in momenul in care cuva este plina, eliminand posibilitatea unei eventuale inundatii. Aparatul are si posibilitatea de a elimina apa direct la canalizare prin cadere gravitationala. Periodic cuva trebue sa fie extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc in mediu umed. La conectarea unui furtun, aparatul va functiona avand un drenaj continuu, mod in care nu mai este nevoie de golirea periodica a rezervorului.

     Acest aparat are o capacitate maxima de dezumidificare de 12 litri/zi, putând să normalizeze umiditatea unei încăperi cu o suprafata de maxim 14-18 m2. Debitul maxim de aer ventilat de aparat este de 100 mc/h, fiind sificient de mare pentru o ventilare eficienta la un astfel de spatiu. Aparatul folosește gaz refrigerant R290, acesta fiind un agent frigorific natural adecvat pentru utilizare într-o gamă largă de aplicații de refrigerare. Utilizarea R290 este în creștere datorită impactului său redus asupra mediului și a performanțelor termodinamice excelente. Este netoxic cu ODP zero (potențial de epuizare a ozonului) și GWP (potențial de încălzire globală) foarte scăzut.

     In modul de usare rufe, aparatul poate fi folosit ca solutie de indepartare mai rapida a umiditatii din rufele gata spalate. Dupa atingerea umiditatii tinta si oprirea compresorului, ventilatorul se opreste dupa cateva minute gratie functiei FAN STOP. Higrostatul încorporat permite setarea umiditatii la un nivel țintă dorit în intervalul 30% – 80% RH. Datorită higrostatului, poti controla permanent umiditatea din aer, Aparatul va porni dacă este depășită umiditațea setată. Higrostatul utilizează senzori specializați pentru a măsura cantitatea de vapori de apă din aer și exprimă această măsură sub formă de procentaj, reprezentând umiditatea relativă. Utilizatorul poate seta nivelul dorit de umiditate la care dorește să mențină mediul. Higrostatul va monitoriza constant umiditatea și va activa sau dezactiva dispozitivul in cazul in are sunt depasite aceste bariere setate. Acesta permite setarea umiditatii la un nivel tinta dorit in intervalul 30% – 80% RH. Temperatura de lucru recomandata la care se poate folosi acest aparat de dezumidificare in bune conditii este cuprinsa in intervalul de 8-32 grade Celsius. In cazul in care apare inghetul, aparatul detine tehnologia de dezghetare automata ce ii permite sa isi reia functionare in cazul in care a experimentat o temperatura mais cazuta. 

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum maxim de 200 W/h. Instalatia de filtrare aer include un filtru lavabil pentru praf si polen dar si agentii alergeni. Filtrul de aer, ce se află pe partea din spate a aparatului cu indicator de infundare pe panoul de comanda, este uşor accesibile şi simplu de curăţat. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul de dezumidificare AlecoAir D12 HOME are o funcţiune complet automată de dezumidificare şi ventilare, pentru a realiza un ambient optim in spatiul unde este amplasat. Aparatul cantareste 10,1 kilograme si are urmatoarele dimensiuni de: (L x H x I)mm 296 x 436 x 2177. Agentul refrigerant folosit in instalatia de dezumidificare este R290 si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. 

Concluzii:

  AlecoAir D12 HOME ofera un raport calitate pret excelent, fiind un dezumidificator de ultima generatie care te va ajuta sa obtii un mai bun control al mediului din casa ta: Vezi oferta 

  il poti achziitiona zilele acestea la reducere de pret, fiind inclusa in cea mai noua campanie de reduceri online: Vezi pret actualizat 

Dezumidificator AlecoAir D12 HOME

 

Lasă un comentariu