AlecoAir D16 ECO, dezumidificator excelent pentru combaterea igrasiei

       Dezumidificatorul AlecoAir D16 ECO este alegerea perfecta daca iti doresti un aparat care sa actioneze in zilele cu umiditate crescuta prin reglarea acestui indice la valori normale. Alegerea unui umidifcator asemenea celui de la AlecoAir D16 ECO aduce mai multe beneficii im mediul in care urmeaza a fi folosit, reusind sa mentina un nivel adecvat al indicelui de umiditate. Controlul precis al umiditatii este realizat prin prezenta unui higrometru care masoara cu exactitate acest nivel pentru a regla optim acest parametru de mediu. Un nivel potrivit al umiditatii poate preveni uscarea excesiva a pielii, a ochilor si a cailor respiratorii si in acelasi timp poate combate igrasia. Mucegaiul este de multe ori frecvent iarna atunci cand apar diferente mari de temperatura. Aerul uscat poate afecta negativ mobilierul de lemn, instrumentele muzicale și alte obiecte susceptibile la schimbări ale umidității. Umidificatoarele pot contribui la menținerea integrității acestor obiecte. Un nivel adecvat de umiditate poate ajuta la reducerea riscului de răspândire a virusurilor și bacteriilor, care pot supraviețui mai greu într-un mediu umed. De aceea pentru a reduce riscul aparitiei acestor probleme generate de un nivel impropriul al umiditatii, ne-am gandit sa vorbim astazi despre dezumidificatorul AlecoAir D16 ECO. Aparatul indeparteaza umiditatea in locuinte, in special pentru bai, sau incaperi mai mici. Acest dispozitiv este un sistem de dezumidificare portabil preferat atunci cand nu avem o locuinta stabila (stam cu chirie sau in gazda) ori pentru birouri de dimensiuni mai mici. 

Dezumidificator AlecoAir D16 ECO,16 l /24h, WiFi, Filtru Cold Catalyst, Uscare Rufe, Display digital, Higrostat, Debit 150 mc/h

      Aparatul este usor de controlat datorita interfetei intuitive dar si a aplicatiei de pe mobil care functioneaza odata conectat aparatul la reteaua wireless a locuintei. Aparatul de dezumidificare avand o structura destul de compacta poate fi mutat cu usurinta dintr-o locatie in alta. Acesta beneficiaza de roti ajutatoare ce ne permit manevrarea acestuia facila pe spatii restranse fara sa incomodeze. Carcasa de constructie include o grija de evacoare care elimina aerul gata prelucrat. Aerul care trece prin procesul de dezumidificare este trecut printr-un filtru HD care retine cu succes orice urma de murdarie si praf care se pot regasi in aerul pe care il respiram. Aparatul cunoaste care este nivelul de umiditate experimentat in locuinta ta cu ajutorul unui dispozitiv de masurare numit  higrostat. Acesta permite masurarea umiditatii din camera si selectarea umiditatii dorite in intervalul 30% RH- 80% Rh, cu un pas de 5% la fiecare apasare de buton. Higrostatul asigura un control permanent al umiditatii din aer, iar depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului. 

Performante Tehnice

  • Capacitate max. de dezumidificare 16 l/zi (la 30°C, 80%Rh)
  • Debit aer 150mc/h.
  • Recomandat pentru spatii de pana la 25 mp (H=2,6m)
  • Consum redus de energie: 225W – 270W
  • Silentios: nivel sonor: <=41 dB (la 1m distanta)
  • Reglarea umiditatii tinta intre 20% si 80% Rh

    Aparatul de dezumidificare AlecoAir D16 ECO poate fi comandat de la distanta folosind aplicatiile Smart de recunoastere vocala Siri disponibil pentru telefoanele Iphone, Amazon Alexa sau Google Voice. Atunci cand doresti sa initiezi o schimbare a regimului de functionare, simplu ai la indemana aceasta functionalitate prin care poti face modificarile care se impun de la distanta. Panoul de comanda cu actionare touch include mai multe optiuni de functionare pentru acest aparat printre care: functie de purificare aer, uscare rufe, child lock – optiune care blocheaza in mod voluntar functiile de comanda ale aparatului pentru mai multa siguranta in locuintele cu copii, pornire/oprire, Display cu afisaj in diferite culori in functie de nivelul de umiditate exprimat, timmer, 4 moduri de lucru presetate si Wi-Fi. 

   Cu functia de uscare a rufelor acest aparat ne este de mare ajutor mai ales in anotimpul rece cand nu dispunem de o masina de spalat cu uscator sau de o incapere cu destinatie speciala in acest scop. Pentru uscarea lenjeriei trebuie preselectate urmatoarele valori: Uscat pentru depozitare in dulap de 46% umiditate relativa a aerului din incapere. Umed pentru calcat de 58% umiditate relativa a aerului din incapere. Usor uscat de 65% umiditate relativa a aerului din incapere. Reprezinta o optiune utila mai ales in perioadele de iarna si primavara cand ne intalnim cu un mediu cel mai propice uniditatii, in care atmosfera incarcata de afara favorizeaza uscarea rufelor mai greu. Utilizatorul are pozibilitatea din zona panoului de comanda sa aleaga o viteza de ventilare diferita. In functie de treapta de ventilare aleasa vom experimenta un zgomot de functionare asociat mai proieminent, aparatul fiind in general destul de silentios. In modul de noapte specialistii de la Alecoair ne recomanda sa il folosim pe timp de noapte atunci cand dormim. Indicatorul luminos ne va indicat nivelul de umiditate din camera prin alegerea unor culori de semnalizare astfel:

  • LED Albastru: – umiditatea ambientala este < 40%
  • LED Verde: – umiditatea ambientala este in intervalul 40%-60%
  • LED Rosu: – umiditatea ambientala este ≥ 60%

     Butonul de Pornire/Oprire isi schimba culoarea in functie de nivelul de umiditate de la rosu (umiditate excesiva) la albastru (umiditate recomandata) sau verde.

    Pentru zilele in care umiditatea se afla la un nivel record, iti recomand sa apelezi la modul de functionare zi Ploioasa. Modul continuu este un program de functionare care permite aparatului de dezumidificare sa functioneze fara intrerupere. In plus, functia Auto-Restart porneste automat aparatul in cazul unei pene de curent si mentine aceleasi valori setate fara a mai fi nevoie de o configurare ulterioara. Pentru programare timpilor de functionare vei utiliza optiunea de timmer. Aparatul da posibilitatea utilizatorului sa seteze pana la 2 trepte de intensitate ventilare. Sistemul de filtrare in mai multe etape ne asigura ca vor respira un aer calitativ lipsit de impuritati. Apara rezultata in urma procesului de dezumidificare este colectata in compartimentul special de tip rezervor de capacitate 2 litri. 

   Acest aparat are o capacitate maxima de dezumidificare de 16 litri/zi, putând să normalizeze umiditatea unei încăperi cu o suprafata de maxim 25 mp. Debitul maxim de aer ventilat de aparat este de 150 mc/h. Liniştea este esenţială pentru un somn odihnitor. Trotec a depus eforturi deosebite pentru a asigura un somn confortabil şi fără întreruperi pentru utilizatorii. Zgomotul produs de compresorul rotativ, cu doua trepte de ventilare, atinge 41 dB. In functie de necesitati, poti alege sa grabesti sau nu acest proced de dezumidificare, prin alegerea treptei corespondente de putere. 

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum maxim de 225W – 270W. Aparatul deține un senzor cu higrostat reglabil și face posibil un control permanent al umidității din aer. Depășirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automată a aparatului. Imediat ce umiditatea dorită a fost atinsă, aparatul se deconectează automat. Pentru ca senzorul din dotare să poată măsura corect umiditatea din incapere, ventilatorul aparatului funcționează permanent, până ce higrostatul din dotare constată atingerea umidității setate, deconectând automat aparatul. Aparatul este indicat sa fie folosit in spatiul unei incaperi unde temperatura este cuprinsa intre 0°C – 45°C, cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 20% – 80 % u.r. Instalatia de filtrare aer include un filtru lavabil pentru praf si polen dar si agentii alergeni. Filtrul de aer, ce se află pe partea din spate a aparatului cu indicator de infundare pe panoul de comanda, este uşor accesibile şi simplu de curăţat. Filtrul este livrat intr-un ambalaj de plastic si introdus in cutia dezumidificatorului pentru a evita pierderea acestuia in timpul transportului. Dezumidificatorul NU este prevazut cu un filtru Cold Catalyst din fabrica, acesta functionand si fara filtrul respectiv. Utilizarea lui este optionala de catre utilizator. Filtrul Cold Catalyst are un efect de catalizator (fara nicio asistenta externa, cum ar fi lumina UV, lumina solara, temperatura ridicata sau presiune) pentru descompunerea unor gaze nocive cum ar fi formaldehide, amoniac, benzen, TVOC, sulfura si alte gaze nocive eliberate de mobilier, vopseluri, tapet, covoare, perdele, cuverturi, transformandu-le in elemente ne-novice (apa si dioxid de carbon).

    Un mediu prea umed poate face ca temperatura percepută să fie mai ridicată. Utilizarea acestui dezumidificator poate contribui la reducerea umidității, ceea ce poate face ca o încăpere să se simtă mai răcoroasă și mai confortabilă. În medii cu umiditate ridicată, cum ar fi pivnițele sau garajele, obiectele de valoare, cum ar fi hârtia, cărțile, hainele și obiectele din metal, pot fi afectate. Utilizarea acestui dezumidificator te poate ajuta sa controlezi mult mai usor aceste medii dificile si sa protejezi astfel obiectele de valoare din locuinta proprie. 

     Aparatul cantareste 12 kilograme si are urmatoarele dimensiuni de: (L x H x I)mm  280 x 200 x 500. Agentul refrigerant folosit in instalatia de dezumidificare este R134a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Este important sa utilizezi un dezumidificator cu înțelepciune și să monitorizezi nivelul de umiditate pentru a evita scăderea excesivă, ceea ce ar putea duce la un mediu prea uscat. Menținerea unui echilibru este crucială pentru a asigura un confort optim și a preveni problemele asociate cu nivelurile extreme de umiditate. 

Concluzii:

  AlecoAir D16 ECO ofera un raport calitate pret excelent, fiind un dezumidificator de ultima generatie care te va ajuta sa obtii un mai bun control al mediului din casa ta: Vezi oferta 

  il poti achziitiona zilele acestea la reducere de pret, fiind inclusa in cea mai noua campanie de reduceri online: Vezi pret actualizat 

Dezumidificator AlecoAir D16 ECO