REVIEW: Aparat de aer conditionat Tesla Superior TT34TP21W BIG

        Tinand cont de temperaturile din primavara asta, ne imaginam ca vara aceasta va fi una foarte calduroasa, asa ca mai mult ca sigur vei avea nevoie de un aparat de aer conditionat care sa suplineasca functia de racire ambientala, intr-un mod cat se poate de profesionist. Aparatul de aer conditionat Tesla Superior TT34TP21W BIG se recomanda ca un sistem de climatizare modern, si econom avand unitatea interioara de culoare alb mat, fiind recomandat in cazul incaperilor spatioase ce pun accentul pe luminozitate si spatiu vast. Asa cum in zona masinilor exista Tesla Superior TT34TP21W BIG ar putea face aceasta comparatie de data aceasta in gama de aparate de aer conditionat, fiind o solutie de imagine si tehnologie actuala cu cerintele din 2023. Gandul ca vom avea in fata un AC Tesla, ne-a atras si noua atentia asa ca am incercat sa il testam in cat mai multe situatii, rezultatul fiind unul cat se poate de multumitor, iar printre remarci a fost imaginea de calitate, continuu imbunatatita de tehnologia folosita. Partea cea mai interesanta functionala la acest aparat il reprezinta sistemul de comanda de la distanta folosind o conexiune prin Wi-Fi, conectat la internet prin intermediul unui smartphone, cu sistem de operare iOS sau Android. Descarci aplicatia dedicata Tesla, sincronizezi aparatul cu telefonul propriu si astfel ai posibilitatea sa controlezi aparatul de la distanta, fiind nevoie doar de o conexiune la internet pe ambele dispozitive. Ca noutate, acest aparat beneficiaza de un sistem cu lampa UV care elimina in mod eficient bacteriile sau microorganismele care ne pot influenta stilul de viata. Lampa dezinfectantă cu tehnologie UV-C asigură dezinfectarea completă interiorului aparatului AC, în doar 30 de minute, eliminând până la 99.9% dintre virusuri și bacterii. Razele UV omoară instantaneu agenții patogeni (inclusiv salmonella si stafilococ). Emitand unde de pana la 285 nm, ajuta la crearea unei zone fara virusi si bacterii fara efecte secundare negative.

Aparat de aer conditionat Tesla Superior TT34TP21W BIG 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++, functie Incalzire, Lampa UV, Generator ionic bipolar, I Feel, Filtru lavabil, flux aer 3D, Incalzire unitate externa

   Din punct de vedere constructiv unitatea externa este fabricat din tabla de otel placata cu zinc electrolitic si avand componente acoperite cu un strat anti-coroziune, material ce este rezistenta la rugina chiar si in zonele de la malul marii. Fiabilitatea acestui AC de la Testa este demonstrata insusi prin garantia ce ofera o perioada extinsa de acoperire defecte de pana la 3 ani. Aparatul beneficiaza si de o telecomanda inclusa in pachetul comandat ce actioneaza de la distanta (cca 7-8 metri) functiile de baza ale aparatului. e langa optiunea de control cu ajutorul telecomenzii proprii, mai poti utiliza si telefonul mobil, avand instalata aplicatia de mobil a aparatului Tesla. Prin wireless unitatea AC comunica cu aplicatia, dand posibilitatea sa o poti controla si atunci cand nu esti acasa. 

       Panelul elegant, cu linii curbate, aduce un plus de eleganta incaperii. Acesta dispune de functii si tehnologii avansate, o capacitate medie de racire de 12000 pentru functia de incalzire si racire, fiind perfect atat pentru acasa cat si intr-un spatiu de birouri de pana la 30 mp. Display-ul sau discret, de tip LCD, care vizualizeaza numai in timpul functionari ofera toate informatiile de care ai nevoie, cu privire la temperatura din camera dar si modul de functionare activ. Poti modifica usor acesti parametrii de la distanta folosind telecomada din dotare. Suprafata de  contact extinsa intre zona de admisie si vaporizator, da posibilitatea acestui aparat sa ofere un debit de aer crescut cu pana la 20% fata de alte modele existenta la ora actuala in piata. 

      Aparatul de aer conditionat tip inverter Tesla este dotat cu un compresor rotativ cu o eficienta a motorului mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta. 

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, acesta fiind incadrat in clasa A++, avand un consum la modul de functionare racire de 3400 W si clasa A+ cu un consum la modul de functionare incalzire de 3430 W/h. Capacitatea nominala la racire este asemenea celei la incalzire, de aproximativ 3500 W. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6.1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Tesla, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor  adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6.1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW. 

     Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul Tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Zgomotul produs pe cea mai puternica treapta de ventilare, atinge 51 dB

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Ventilatorul unitatii interioare are nu mai putin de 12 trepte pentru un control foarte bun al intensitatii fluxurilor de aer, cu un debit maxim 560 mc/h. Veti beneficia astfel de cel mai inalt grad de confort, indiferent de preferintele dumneavoastra. Ventilatorul unitatii exterioare beneficiaza de 4 trepte, pentru eficientizarea consumului energetic. Sistemul de filtrare este gandit sa faca fata oricarei provocari din partea mediului interior, astfel ca producatorul a dotat aparatul de aer conditionat cu o multime de filtre astfel: Filtrul lavabil si ionizatorul aduc prospetime in casa avand sarcina totodata sa elimine din incapere orice factor poluant mucegai sau alergen (praf, polen, bacterii, microbi, impuritati). 

     Tubul de cupru cu caneluri interioare zincate duce la o imbunatatire a conductivitatii termice cu pana la 20% – 30% fata de tuburile simple) si a performantei transferului de caldura prin extinderea suprafetei peretelui interior.

     Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel optim aflat între 40% şi 60%, fara a activa functia de racire. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului, colectand 1,2 l/h condens. Vaporizatorul multiplu cu film albastru hidrofil garanteaza efectul de racire prin  vaporarea apei condensate, in acelasi timp asigurandu-se transferul de caldura eficient cu o calitate hidrofila excelenta.

     Functia de memorare a pozitiei flapsurilor presupune adaptarea automata a acestora, imediat ce aparatul de aer conditionat Tesla  este pus in functiune, conform ultimei pozitii setate inainte de oprire.

     Self Cleaning (Auto-curatare) interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman. 

     Functia Restart, in cazul unei caderi de tensiune aparatul reporneste avand aceleasi valori de functionare inainte de producerea acestui eveniment. Astfel nu mai esti nevoit sa treci prin acelasi proces de setari de fiecare data cand pica curentul

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +34°C. In procesul de racire, acesta este eficient pentru o temperatura maxima la exterior de pana la 46 de grade Celsius. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de 8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa.Principiul functionare pompa de caldura

     Functia Turbo are rolul de a intensifica activitatea aparatului de aer conditionat Tesla pentru un interval limitat de timp insa,  aceasta presupune un consum energetic suplimentar. 

      Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Tesla, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Functia Sleep are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Tesla va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 5 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent

     Functie Diagnoza – detecteaza erorile din procesul de programare, si ofera recomandari pe baza unor coduri eroare ce pot fi descifrate din manualul tehnic.

     Functia 3D Air Flow, aceasta regleaza automat fluxul de aer, debitul emis in sus sau in jos pentru a crea un mediu ambient placut in care bataia aerului sa nu influenteze starea de bine a celor din jur

     Functia iFeel preia temperatura din jurul telecomenzii prin intermediul senzorilor termici instalati in aceasta informatie care apoi este transmisa catre unitatea centrala de functionare care optimizeaza ritmul de functionare astfel incat parametrii stabiiti de utilizator sa fie indepliniti. Aceasta functioneaza pentru functia de incazire si racire.

       Pentru functiile de racire si incalzire, Tesla Superior TT34TP21W BIG foloseste un freon R32, diferit de cele intalnite la majoritatea dispozitivelor AC (R410a), ce ofera o imbunatatire a nivelului de confort, avand un impact mai scazut asupra mediului inconjurator. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus.

     Controlul aparatului se poate face prin telecomanda primita dar si cu ajutorul smartphone-ului. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. Produsul vine insoti de kitul WIFI, iar aplicatia se descarca gratuit prin scanarea codului QR aflat pe pachetul WIFI. Sistemul recomandat de operare este  IOS 7.0-10.2, Android 4.0-6.0. cu recomandare criptare WPA-PSK/WPA2-PSK si inca un amanunt important, camera smartphone-ului trebuie sa aiba o rezolutie de cel putin 5 mp pentru scanarea corecta a codului QR. 

    Produsul dispune in mod suplimentar si de functia ECO pentru un confort maxim si o extra economie. De exemplu, activand functia pe timpul noptii, beneficiezi de o reducere de pana la 60% a energiei in decursul a 8 ore. Unitatea interioara cantareste 8.5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H) mm: 790 x 192 x 275, iar cea exterioara are o greutate de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H) mm: 777 x 290 x 49,8. Aerul conditionat functioneaza cu usurinta in intervalul de tensiuni 170V – 265V. Astfel se evita situatia in care aparatul de aer conditionat nu porneste sau este distrus datorita variatiilor de tensiune.

Recomandare:

       Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie extinsa la 3 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: aici

Aparat de aer conditionat Tesla Superior TT34TP21W BIG 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++, functie Incalzire, Lampa UV, Generator ionic bipolar, I Feel, Filtru lavabil, flux aer 3D, Incalzire unitate externa