Review: Espressor automat Krups EA890D10, performante tehnice

         Cafeaua de dimineata este cu siguranta un obicei peste care majoritatea dintre noi adesea il folosim ca scuza pentru a ne lua din timp si din agitatia diminetii, pentru cateva minute de relaxare. Deasemenea este un bun prilej prin care ai parte de doza de energie necesara pentru a incepe asa cum trebuie ziua de munca. Dimineata nu este timp sa iti prepari singur cafeaua, sa o pazesti sau sa pui incredientele necesare, deoarece totul se desfasoara cat se poate de rapid, fiind nevoie sa te pregatesti pentru noua zi de munca imediat. In acest caz cel mai bun ajutor il primesti din partea unui aparat de facut cafea automat asa cum este si cel mai nou model de la Krups, aparatul automatizat Krups EA890D10. Pregatirea cafelei este asemenea unui ritual ce trebuie respectat in egala masura pentru a avea parte de reteta originala. Gradul de macinare, momentul cand este aplicata apa fierbinte, cantitatea de cafea si aroma spumei de lapte, ofera rezultatul final al cafelei pe care il iubesti atat de mult. Espressor automat Krups EA890D10 din gama 2022, este aparatul de care ai nevoie si tu pentru a experimenta gustul cafelei autentie, la cel mai inalt standard cu putinta. Este modern, compact si permite alimentarea a doua cesti de cafea in acelasi timp ca sa poti savura bautura preferata in acelasi timp impreuna cu jumatatea ta cea buna. 

Espressor automat Krups EA890D10, 1450 W, 2.3 L, 15 bar, Negru/Alb

      In procesul de preparare al cafelei acest automat de cafea ofera urmatoarele optiuni de control al procesului: gradul de macinare, cantitatea de cafea și presiunea compactorului pentru comprimarea cafelei macinata. Apoi trebuie sa se ia in considerare si timpul de fierbere al apei, care depinde în mare masura de gradul de duritate al apei. Gradul de compactare permite pulberii de cafea sa se amestece cu apa mai repede sau mai lent. Un alt element potrivit experților il constituie si presiunea constanta si temperatura apei ce sunt esențiale pentru o buna calitate a cafelei. Deasemenea prezenta sistemului de filtrare incorporat contribuie si el la consistenta bauturii pe baza de cafea. 

     Espressorul automat Krups EA890D10 de conceptie „Made in France” are un design modern, ce include o carcasa din plastic de culoare alb/negru, un panou de comanda simplu avand butoane de actionare cu pictograme prin atingere, alaturi de un display digital OLED care monitorizeaza intreg procesul prezentand parametrii activi. Pictogramele sunt de dimensiuni mari, usor de actionat si prezinta in mod grafic bauturile ce urmeaza a fi alese. Ne-a fost usor sa ne ghidam prim meniul acestuia deoarece totul este simplu de utilizat, la fel si pictogramele care spun povestea simplificata a modului de utilizare ne permit sa facem selectiile precise asa cum ne dorim.

Espressor automat Krups EA890D10, 1450 W, 2.3 L, 15 bar, Negru/Alb

   Cu acest automat poti de asemenea sa accesezi gradul de tarie al cafelei in functie de preferintele proprii. Panoul de comanda cu ecran LED iti va arăta toate informațiile de care ai nevoie și te va asista pentru a pregăti rapid cafeaua. Modul sau convenabil de memorie salveaza setarile dvs. preferate pentru rezultate perfecte de fiecare data. Prin aceasta functie automatul va aduce esenta espresso direct in ceasca. Tava pentru cesti este din inox si este dotata cu un sistem anti-alunecare si unul pentru scurgere. Aparatul din punct de vedere tehnologic este dotat cu o gura de scurgere reglabila pe inaltime de la minim 90 mm la maxim de 158 mm, potrivita pentru fiecare ceasca, acest lucru prevenind astfel stropirea cu cafea sau racirea jetului in timpul turnarii in ceasca. In acest mod espresso-ul tau este servit intotdeauna la temperatura corecta, mentinand in acelasi timp un aparat curat. Alimentarea cu cafea si intretinerea sa este una facila, acest lucru fiind posibil din partea superioara, prin actionarea panoului frontal. 

Espressor automat Krups EA890D10, 1450 W, 2.3 L, 15 bar, Negru/Alb

      Acest model automat este unul din cele mai cautate aparate de cafea in regim automat, avand presiunea de lucru 15 bari. Rezervorul de apa intern are o capacitate de 2,3 litri, existand posibilitatea îndepărtării containerului, cu umplerea sau curățarea lui. Aparatul avand o capacitate mare de stocare apa, putem obtine in final o gama variata de bauturi, de la Cappuccino; Espresso; Espresso intenso; Ristretto; Apa fierbinte; Cafea; Cafea lunga. Astfel daca pregatesti un Ristretto simplu cantitatea de bautira poate varia de la 20 la 30 ml, cu trei setari de tarie. Daca pregatesti un Ristretto dublu cantitatea de bautira poate varia de la 2 x (20 la 30) ml, la fel cu trei setari de tarie. Daca pregatesti un Expresso simplu cantitatea de bautura poate varia de la 30 la 70 ml, cu trei setari de tarie. Iar daca pregatesti un Expresso dublu cantitatea de bautura poate varia de la 2 x (30 la 70) ml, la fel cu trei setari de tarie. Daca pregatesti o Cafea lunga cantitatea de bautura poate varia de la 80 la 220 ml, cu trei setari de tarie. Iar daca pregatesti doua Cafele lungi cantitatea de bautura poate varia de la 2 x (80 la 220) ml, la fel cu trei setari de tarie. Deasemenea odata operate setarile pentru bautura preferata, acestea pot fi memorate sub forma a 2 retete personalizate la care poti apela mult mai usor. Datorita unei game variate de pana la 15 bauturi delicioase, puteti alege intotdeauna bautura preferata – de la espresso aromat, la cappuccino cremos si macchiato delicios, la diferite tipuri de ceai cu temperatura selectabila.

bautura preferata

      De asemenea, vei putea pregăti și ceai sau ciocolata calda datorită sistemului simplu de fierbere, care are inglobat un Sistem Thermoblock Compact (CTS) cu incalzire rapida. Deoarece emisia de abur necesita o temperatura mai ridicata decat prepararea unui espresso, dispozitivul ofera o faza de preincalzire suplimentara pentru abur. Secretul sau rezida in capul de pre-infuzare ce este pozitionat in centrul sistemului de incalzire Thermoblock. Cu acest sistem obtinem o temperatura optima de peste 90°C ideala pentru a savura aroma unui espresso cu lapte cald. Indicatorul lumineaza intermitent in timp ce automatul se incalzeste. Odata ce faza de preincalzire este completa, indicatorul lumineaza fix si din acest moment puteti începe incepe emisia de abur, apasand tasta dedicata functiei de emisie de abur. Ca sa opriti emisia de abur se apasa pe aceeasi tasta. Automatul va reveni la stadiul initial daca sistemul de comanda a aburului nu functioneaza timp de 2 minute.

    Acest model are instalat si un container separat de lapte, la exterior, ce emite abur fierbinte, spumand astfel laptele rece. Spumarea laptelui este usoara si nu presupune manevrarea altor dispozitive adiacente, totul fiind integrat la interior. Cu acest automat nu trebuie sa folosesti o cantitate prea mica de lapte sau o cantitate prea mare pentru a obtine spuma de lapte, deoarece astfel laptele va incepe sa fiarba inainte ca acesta sa fie spumat sau sa se reverse peste marginea paharului. Sistemul Quattro Force acopera fiecare pas al prepararii cafelei pentru o aroma desavarsita: rasnire optimizata, presare, infuzare si curatare automata.

Bauturi perfecte

     Cafeaua se prepară complet automat, putând seta espressorul chiar și printr-o singură apăsare de buton atunci când folosești setările deja memorate pentru fiecare bautura. Aparatul detine si functia de spumare obtinand cel mai bun cappuccino, care va contine o spuma perfecta, cremoasa, densa si de durata. 

     Acest aparat are un compartiment de cafea boabe de 250 grame. Pentru a pastra aroma boabelor de cafea recipient este prevazut cu capac etans de conservare a aromei. Astfel pentru a obtine un espresso la o temperatura optima si o crema compacta, ceasca trebuie preincalzita. In acest scop deasupra aparatului se afla o plita cu trei setari de temperatura, care va mentine calde, cestile de cafea goale. În felul acesta aroma se va păstra pentru mai mult timp în ceașcă. Krups EA890D10 a fost conceput sa foloseasca cafea premacinata si cafea boabe. In acest sens este dotat cu o unitate de macinare din inox alimentar de inalta calitate, care macina cafeaua cu 3 setari de dimensiuni, pentru a se potrivi nivelului de prajire, fin si uniform, in functie de gradul de setare. Astfel, boabele isi vor pastra aroma naturala, iar cafeaua rezultata va avea gustul pe care-l doriti. Rasnita de cafea functioneaza cu aproximativ 60 dB(A) destul de tare, dar se incadreaza la un nivel moderat tolerabil. Rasnita conica Active Speed, care macina boabele de cafea foarte rapid si cu o calitate constanta, este fabricata din otel inoxidabil de inalta calitate.

Rasnita

     Spatiul pentru cafea premacinata este pozitionat in partea stanga a aparatului. Camera de percolare a acestui model permite un debit variabil de cafea, ce poate varia intre 6 si 9 grame in functie de bautura selectata. Puterea de 1450 W claseaza acest aparat in topul espressoarelor puternice, dar a fost luat in consideratie si aspectul consumului, astfel ca espressorul incalzeste numai cand e necesar si mai exista un comutator care deconecteaza aparatul complet de la retea. Calitatea apei folosite este, desigur, un alt factor determinant. In acest scop automatul de cafea vine dotat si cu un filtru de apa Claris Aqua Filter care are rolul de a obtine un ph neutru al acesteia, curatand-o de toate impurtitatile pe care nu reusim sa le vedem cu ochiul liber.

        Functia de Auto Clean Pressure ne ajuta sa-l mentinem curat si igienizat dupa utilizare, avand indicator de detartrare astfel incat bauturile noastre preferate sa aiba acelasi gust in fiecare zi. Acest program este accesibil numai atunci cand automatul de cafea o cere. În timp, incalzirea constanta a apei utilizate pentru a face cafeaua duce la formarea de calcar in circuitele interioare ale aparatului. Cand este afisat mesajul de decalcifiere pe display, este necesara decalcifierea automatului. Programul de decalcificare functioneaza automat si tot acest proces dureaza aproximativ 20 de minute, afisand la sfarsit ciclu terminat. Daca functia de decalcifierea este intrerupta inainte de finalizare, aparatul afiseaza un mesaj si procesul trebuie inceput din nou de la inceput. Functia de Auto-programare de decalcifiere ne ajuta sa-l mentinem curat si igienizat dupa fiecare utilizare, avand indicator de detartrare astfel incat bauturile noastre preferate sa aiba acelasi gust in fiecare zi. Acest espressor isi curata automat cu apa circuitul de cafea la pornirea sau oprirea aparatului, oferindu-ti un gust minunat si proaspat la fiecare ceasca de cafea. Iar programul de clătire pentru accesoriul de cappuccino, de depunerile de lapte dupa fiecare utilizare se face manual. Unitatea de preparare se poate detasa usor pentru a fi igienizata manual dupa un ciclu mai lung de folosire. In plus acest aparat este conceput pentru a fi usor de reparat, iar cele 6 500 de centre de reparatii la nivel mondial asigura garantie pentru livrarea rapida a pieselor de schimb timp de 10 ani, la costuri reduse.

     Automatul are si un recipient demontabil pentru zatul de cafea si tava superioara pentru incalzit cesti. Recipientul pentru cafea uzata se afla in fata fiind foarte usor de scos. Dupa aproximativ 9 cafele single (sau 5 duble) aparatul printr-un indicator de nivel ne indica faptul ca containerul de zat este plin si trebuie golit si curatat. Acest aparat a fost conceput pentru a fi folosit numai pentru uz casnic, putand sa fie utilizat numai pentru prepararea de espresso, a cafelei, pentru spumarea laptelui si incalzirea lichidelor. Krups EA890D10 avand un mod de lucru in regim automat, dupa prepararea cafelei se opreste automat generand cu aceasta functie si importante economii de energie electrica pe parcursul anului.

     Usor de utilizat, modern si accesibil din punct de vedere financiar, noul espressor automat Krups EA890D10 reprezinta o alegere foarte inspirata pentru toti cei care iubesc gustul intens al unui espresso preparat din cafea macinata pe loc, sau spuma cremoasa a unui cappuccino.

Recomandare:

      Consider ca este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv cu adevarat performant care sa te rasfete in fiecare dimineata inca de la prima ora: Verifica oferta pret

     Il poti cumpara zilele acestea avand un discount semnificativ, automat de cafea pe care il recomand tuturor iubitorilor de cafea: Verifica pret actualizat

Espressor automat Krups EA890D10, 1450 W, 2.3 L, 15 bar, Negru/Alb

Lasă un comentariu