Review: Samsung LED 65AU7092, un televizor Smart de calitate

        Daca iti doresti un televizor mai mare, pentru proiectii filme si seriale online a carui diagonala sa masoare undeva la 163 cm, atunci ai nimerit unde trebuie. Samsung LED 65AU7092 este Smart Tv-ul de care ai nevoie, un model ce expune imagini la cea mai buna rezolutie Ultra HD 4K. Nu ar fi o probleme nici de buget, deoarece Samsung LED 65AU7092 este un televizor accesibil. Avand in vedere procesul de imbunatatire al imaginilor prin tehnicile specifice, HDR, Upscalling, vei beneficia de cea mai buna experienta de vizualizare. Este unul dintre cele mai apreciate televizoare Samsung, care surprinde prin imagini clare, rezolutie Ultra HD si o interfata Smart care poate fi utilizata in mod intuitiv si rapid. Poti folosi acest televizor ca mijloc de informare folosind transmisiunile clasice prin cablu digital, prin conectare la PC sau consola de joc. Sistemul de operare este clasicul Tizen Os, ce ofera accesul la mai multe aplicatii de streaming online, jocuri, browsere web de navigare online, etc. Din punctul nostru de vedere achizitia acestui model este o decizie inspirata, avand in vedere preturile din ultimul timp ce au explodat pe acest segment.

Televizor Samsung LED 65AU7092, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, clasa F

Samsung LED 65AU7092, design, conectivitate

    Nu trebuie sa fi un expert ca sa observi inca de prima data calitatile de design care sunt mult imbunatatite fata de generatia anterioara. Vedem un set de rame care inconjoara ecranul, intr-un format mult mai subtire, piciorusele de sustinere care ii confera siguranta la sustinere pe diferite suprafete. Ecranul privit din lateral este destul de subtire, iar daca doresti sa il instalezi la inatime, poti folosi un suport standard VESA 400 x 300. Materialele care sunt utilizate sunt unele destul de calitative, la fel si finisajele, nu am observat urme de imperfectiune. Porturile de conectivitate sunt situate undeva in spatele televizorului. Prin prezenta acestora vom vedea care sunt posibilitatile de conectare cu alte dispozitive din exterior:

 – 3 porturi HDMI

  – 1 port USB 

 – Slot CI+

 – 1 x Digital Optical Out

       Pentru conectarea via on air, avem la disozitie un adaptor pentru internet wireless care suporta standardul de retea 802.11 ac. Vei putea partaja fisiere si alte informatii cu acest televizor si utilizand tehnologia bluetooth in versiunea 4.2. Slotul CI+ permite in broadcastingul digital decodarea programelor specifice unui anumit pachet achizitionat in sistemele pay per view. Samsung ofera o solutie ingrijita pentru a-ti mentine toate cablurile TV ordonate, ascunzandu-le chiar in stand. Acest lucru te ajuta sa reduci dezordinea, astfel incat sa te poti bucura pe deplin de designul frumos al televizorului.

Televizor Samsung LED 65AU7092, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, clasa F

Samsung LED 65AU7092, caracteristici video:

      Samsung LED 65AU7092 dispune de un ecran generos, ce masoara in diagonala nu mai putin de 164 cm. Luminozitatea acestui ecran este foarte buna, iar detaliile de imagine se disting foarte bine. Claritatea este la fel foarte buna, chiar si in cazul imaginilor mai intunecate. Culorile sunt foarte bine reproduse, paleta de culori disponibila fiind imbunatatita cu ajutorul tehnologiei PurColour. Astfel ne putem declara multumiti de ceea ce vedem , de naturaletea formelor si cadrele care par desprinse parca din realitatea cotidiana. Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt: UHD Dimming – este un sistem de scalare a imaginilor ce sunt transmise sub acest standard ce imbunatateste semnificativ calitatea adaugand cadre suplimentare de tranzitie, HDR10 – adauga dinamica imaginii, culorile sunt mai intense, la fel si nuantele de alb si negru, HLG –  este tehnologia ce face legatura dintre imagini si sunet, activand toate caracteristicile disponibile audio (Dolby Sound, DTS, etc) in functie de imaginea transmisa, Contrast Enhancer – ajusteaza automat contrastul la luminozitatea de interior a camerei tale, Auto Motion Plus – surprinde detalii exacte in cadrul snenelor de actiune ce se succed rapid, Film Mode – specific filmelor, Pur Color, etc. O alte tehnologie exclusiva Samsung, UHD Dimming, functioneaza aplicand principiul reducerii luminii de pe fundal din anumite zone ale ecranului pentru a accentua astfel culorile de negru inchis si umbrele personajelor din actiunea imaginilor transmise. Se poate observa o diferenta majora fata de metoda traditionala de livrare a culorilor unde PurColor introduce in actiune mai multe culori. Ne ajuta si rezolutia maxima suportata care atinge un numar de pixeli specific de 3840 x 2160 pixels.

      Televizorul beneficiaza si de caracteristici imagine pentru gaming cum ar fi ALLM si HGIG. Astfel pasionatii de jocuri online se vor putea bucura de cea mai buna experienta in care detalii legate de latenta nu vor impune probleme in rulajul jocurilor preferate. 

Caracteristici audio:

      O imagine nu are nicio valoare atunci cand sunetul nu este unul pe masura. De aceea, ne intereseaza si acest capitol destul de mult, avand in vedere ca sunetul ne poate inspira anumite emotii si trairi unice. Televizorul Samsung LED 65AU7092 beneficiaza de un sistem audio 2 x 10 W stereo cu tehnologie Dolby DIgital Plus. Q-Symphony si Adaptive Sound. Calitatea audio este acceptabila, claritatea este buna, dar daca doresti mai multa putere si un pic de bas, ar trebui sa te orientezi sa alegi si un sistem audio dedicat. Modul Q-Symphony optimizeaza redarea sunetului sub aspectul vocilor personajelor, iar Adaptive Sound adapteaza sunetul in functie de specificul icnaperii sau al evenimentului transmis.

Samsung LED 65AU7092, functii Smart

     Cei de la Smasung continua pe aceeasi linie care le-a adus succesul pana acum si anume sistemul de operare Tizen Os. Poate ca nu este unul dintre cele mai bune optiuni din punct de vedere al personalizarii, numar de aplicatii dar cu siguranta daca esti in cautarea de viteza, optimizare, Tizen Os nu dezamageste. In ultimul timp vedem ca si galeria de aplicatii beneficiaza de noi listari, astfel incat sa te bucuri de toate beneficiile interfetei Smart. Aplicatiile video streaming care vin in mod standard preinstalate sunt YouTube, Netflix, HBO Go si Rakuten Tv. Exista un Market Place dedicat de unde utilizatorii pot descarca aplicatii specifice, compatibile cu acesta. Sistemul de operare Tizen suporta Wi-Fi Direct, tehnologie disponibila pe majoritatea smartphone-urilor din noua generatie prin care poti partaja cu usurinta continut de pe dispozitivele mobile pe ecranul acestuia. Aplicatiile cele mai des utilizate pot fi costumizate in bara de favorite pentru a fi accesate intr-un tip cat mai scurt posibil. Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware.

Televizor Samsung LED 65AU7092, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, clasa F

     Televizorul ofera diferite metode de conectare a dispozitivelor mobile, partajare sunet, sau streaming de continut video de pe oricare dispozitiv portabil din jurul tau. Odata sincronizate, telefonul tau sau tableta se vor conecta rapid cu acesta pentru a apela functiile preferate mult mai usor. Pentru cei care prefera sa foloseasca televizorul pentru jocuri video, conectat la o consola PS5, exista un mod optim stabilit de producator pentru o experienta cat mai buna a transferului de informatie pe ecranul acestuia. Ate tehnologii disponibile pentru acest televizor, Samsung 65AU7092, fac referire la Wi-FI Direct (pentru telefoanele cu suport Wi-Fi Direct), ConnectShare – partajare rapida de continut cu dispozitive din jur, Mobile to Tv prin DLNA sau Mirroring, activare subtitrari si functie de oprire programata in timp. Televizorul Samsung este compatibil si cu tehnologia Time Shift, asta daca operatorul de cablu la care esti abonat o permite. Cei de la Samsung au dezvoltat chiar si o aplicatie dedicata, de comanda, care functioneaza la fel ca o telecomanda. Atunci cand nu gasesti telecomanda, telefonul iti vine in ajutor. Aplicatia dedicata Samsung poate fi descarcata din market sub numele de „SmartThings”. Pentru posesorii de Iphone, cei de la Samsung aduc ca noutate posibilitatea de folosire a serviciului iTunes Video si AirPlay support.

Accesorii, consum energetic, Samsung 65AU7092:

    Scos din cutie, pe langa televizor, vei observa urmatoarele accesorii incluse in pachetul comandat: Cablul de alimentare, telecomanda si manualul de utilizare. Telecomanda beneficiaza de un format compact, usor de utilizat, ceea ce ne place. Televizorul masoara in dimensiune 1447.5 x 308.5 x 915.8 mm, avand o greutate de 19,6 Kg. Clasa energetica potrivit noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE este F. Astfel pentru 1000 de ore acesta inregistreaza un consum de 100 kWh, care poate creste pana la 141 kWh atunci cand modul HDR este activ. 

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Samsung LED 65AU7092, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, clasa F