Televizor Orion 40OR21FHDEL, 100 cm, Full HD, review

      Orion 40OR21FHDEL este alegerea perfecta in cazul in care iti doresti un televizor nou la un pret accesibil, dotat cu o diagonala de 100 cm, pe ecraul caruia sa proiecteze imagini la o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli). Este un model de la care nu poti aspira atunci cand voresti de functii avansate, potrivit pentru a fi amplasat in camere de zi sau de dormit, nu beneficiaza de functie Smart, dar daca tii neaparat sa ai si aceasta functie, poti rezolva cu ajutorul unui dongle Android pentru Smart Tv-uri. Calitatea cea mai evidenta cand vorbim de acesta se refera la imaginea foarte buna, la standardul Full HD. Sunt putine modele care reusesc sa afiseze un numar de pixeli egali standardului Full HD pe un ecran de 100 cm, la acest pret, majoritatea brandurilor oferind in acelasi pret doar o rezolutie HD. Intr-o lume in care televizoarele Smart au devenit majoritare, un astfel de model, devine un aparat unic, simplu de utilizat mai ales de persoanele mai putin tehnice. Designul este unul de drept specific conform cu cerintele din 2022, iar astfel vedem un set de rame subtiri care inconjoara ecranul din toate partile, ceea ce ne place.

 

Televizor Orion 40OR21FHDEL, 100 cm, Full HD, LED, Clasa F

 

      Orion 40OR21FHDEL beneficiaza de un ecran in format plat, incadrat de rame din plastic ce ocupa o suprafata mica din dimensiunea acestuia, pentru a pune astfel in evidenta imaginile transmise. Privit din lateral rama are un format subtire, iar designul este unul potrivit pentru o locuinta moderna. Standul central ii da acestuia o stabilitate excelenta indiferent de suprafata. Impreuna cu acesta, primesti si telecomanda proprie de control de la distanta plus manualul de utilizare. Este usor de controlat de la distanta, raspunde bine la comenzi iar meniul poate fi configurat inclusiv in limba romana, ceea ce este un mare plus pentru persoanele mai putin avansate cu limba engleza.

      Timpul de raspuns este o alta variabila importanta de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un televizor, acesta dand rata de refresh in cazul imaginilor ce vor fi afisate pe ecran. Un timp de raspuns mai mic semnifica faptul ca televizorul este capabil sa aduca in fata ta mai multa informatie, iar modul in care imaginile se succed sa fie unul lin astfel incat miscarile sa fie unele cat mai naturale. Un timp de raspuns bun va fi unul cu o valoare sub 9 ms, in cazul de fata Orion 40OR21FHDEL beneficiaza de o valoare de 6.5 ms. Un unghi de vizibilitate este o alta conditie importanta ce trebuie respectata, in cazul lui Orion 40OR21FHDEL aceasta valoare ajunge undeva la 178 de grade, chiar foarte bine si acest aspect. Luminozitatea oferita de ecranul de 100 cm ajunge la 300 cd/mp, o valoare potrivita pentru dimensiunea acestuia.

      Sonorizarea este asigurata de cele doua difuzoare stereo  care livreaza impreuna o putere de 16 W. Sunetul este clar, nu distorsioneaza, iar in cazul in care iti doresti o putere mult mai mare il poti conecta cu o mufa jack la un sistem audio extern.

      Este compatibil cu cele mai noi tipuri de transmisii DVB-T/DVB-C fiind capabil sa receptioneze o multitudine de posturi TV atat in format digital cat si analogic. Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 3 porturi HDMI, un port component, 1 port USB 2.0, iesire VGA, slot CI+, minijack pentru casti, si iesire audio digitala. Slotul CI+  este unul foarte important, prin intermediul sau reusind sa elimini o buna parte din cabluri. Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu si puteti opta pentru decodorul pe slot CI+.

Televizor Orion 40OR21FHDEL, 100 cm, Full HD, LED, Clasa F

       Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Consumul energetic raportat in decursul functionarii nu va influenta foarte mult factura de curent, acesta avand o putere consumata de numai 44 kWh W. La activarea optiunii „Economisire Energie”, televizorul consuma doar 31 W. Per total, Orion este un televizor excelent raportat la pretul sau de achizitie, nu ridica pretentii exagerate dar nici nu il putem considera un rebut, fiind o recomandare interesanta pentru acasa.

Recomandare:

          Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant cababil sa redea imagini de calitate disponibil la un pret accesibil: Verifica oferta pret

          Fiind inclus in cea mai noua campanie de reduceri il poti achizitiona zilele acestea la reducere de pretVerifica pret redus

Televizor Orion 40OR21FHDEL, 100 cm, Full HD, LED, Clasa F

Lasă un comentariu