Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB, review

      Pyramis se remarca prin varietatea de produse pe care le pune la dispozitia utilizatorilor, iar electrocasnicele se afla printre acestea. Produsele Pyramis se adreseaza in special clientilor din Europa, carora le ofera o gama de electrocasnice caracterizate in primul rand de un foarte bun raport calitate pret. Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB despre care vorbim astazi este o hota electrica de perete ce se incorporeaza in blatul mobilei de bucatarie, avand dimensiunile de 17,4 cm inaltime, 60 cm latime si 28,3 cm latime incastrare. Burlanul de aerisire care face evacuarea la exterior a aerului preluat de la interior este de diametru 12 cm. 

Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB, putere de absorbtie 253mc/h, 1 motor, 60cm, finisaj metal vopsit

     Hota are un design modern, de culoare negru, iar materialul din care este construit este inox. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la evacuarea aerului viciat din bucatarie, cu cel mai mic consum posibil. Panoul de comanda cu panelul din inox, avand 4 actionari clasice pozitionat frontal, cu control electronic, este actionat de 4 butoane izostat si indeplinesc functiile de: setare treapta de aspiratie, comutator iluminare si setare pornire/oprire. Această interfaţă cu butoane clasice si display cu afisaj digital, ce are si indicator de saturare pentru filtru de grasime, filtru de carbune si timmer, oferă acces direct la functionarea hotei in bune conditii. Cu ajutorul funcţiei de temporizare, putem seta momentul de oprire automată a hotei de maxim 15 minute. Functia de temporizare se activeaza prin mentinerea timp de 2 secunde si apasarea a oricarui buton aferent treptelor de viteza. Activarea functiei este semnalata si pe afisajul hotei, iar motorul se va opri dupa 15 minute de la activare. Afisajul cu LED-uri indică si setarea de funcţionare a ventilatorului.

      Constructiv hota are un aspect robust, cu iluminare exterioara cu halogen 2 x 25 W cu clasa de eficienta iluminare B, fiind dotat cu 2 filtre de grasime din aluminiu, cu eficienta de retinere de clasa C. Aceste filtre reţin particulele de grăsime din aburi, care altfel s-ar condensa pe pereţii interiori ai hotei şi ai tubulaturii, după care ar începe să curgă ca o mâzgă lipicioasă. Aceste filtre metalice se spală odată pe lună sau mai des dacă este necesar. Spălarea acestor filtre este simplă, necesită doar apă fierbinte şi detergent sau săpun lichid, ori pot fi introdusi în maşina de spălat vase. În ambele cazuri vom fi atenţi să nu-i îndoim. Fiind un model incorporabil, hota telescopica Pyramis SLIDING 1390FB va putea fi instalata la interiorul mobilierului de bucatarie, respectand dimensiunile specifice conform fisei tehnice usrmatoare:

Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB, putere de absorbtie 253mc/h, 1 motor, 60cm, finisaj metal vopsit

     Acest model are un sistem de ventilaţie actionat de 1 singur motor, extrage vaporii uniform si eficient, producand o aerisire rapida şi uniforma. Aerul viciat este extras si dispersat in exterior/interior de un ventilator printr-o tubulatura cu un diametru de 12 cm cu sistem de control al fluxului de aer prin clapet de sens. În timpul funcţionării hotei cu evacuare este important să asigurăm pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer proaspăt din exterior. Pentru aceasta vom deschide geamul din bucătărie sau fereastra dintr-o altă încăpere şi crăpăm uşa bucătăriei pentru a permite intrarea aerului. Dacă nu se asigură volumul de aer necesar, hota nu-şi va putea îndeplini misiunea şi pe deasupra îi suprasolicităm motorul. In plus la acest model cu evacuare afara este recomandabil ca circuitul de eliminare a aerului să fie cat mai scurt si drept, pe cat posibil fara coturi. Ca si conducta de aer este preferabil sa se foloseasca tevi netede. Daca optam pentru modul de functionare cu evacuare prin recirculare in interior, aparatul are in dotare optional si un filtru din carbune activ, care are rolul de a neutraliza mirosurile neplacute din bucatarie. In cazul functionari cu evacuare prin recirculare acest model are protectie motor in cazul imbacsiri filtrelor de carbune activ tip YT971100040, oprind prin protectie motorul. Corpul hotei este perfect neted, fără şuruburi sau nituri. Aceasta solutie constructiva inseamna siguranta si eficienta sporita în utilizare si o curatare mai usoara. 

      Din punct de vedere al eficientei, cei de la Pyramis ne ofera o formula de calcul prin care putem calcula volumul incaperii in metri cubi care inmultit cu 12 rezulta spatiul pe care trebuie sa il reimprospateze o hota ce functioneaza eficient. Un exeplu de calcul este mentionat chiar de figura urmatoare, unde folosim ca date de calcul urmatoarele dimensiuni: 3 metri lungime, 2,5 metri latime si 2,5m inaltime. La un calcul matematic al volumului, rezultatul il inmultim cu 12 si reiese ca capacitatea minima de absorbtie este de 12 x 18,75 = 225 metri cubi. Ceea ce inseamna ca in cazul nostru trebuie sa ne orientam spre a cumpara o hota care sa aiba un debit de prelucrare aer de minim 225 metri cubi. 

Unknown Image

      Din punct de vedere energetic hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB se remarca prin consumul energetic mic de 163 kWh/an facand parte din clasa de consum D. Puterea exprimata de acest motor este de 125 W. In functie de gradul de colectare al aerului pe care il dorim a se prelucra, putem actiona una din cele 2 trepte de putere disponibile. Fiind echipata cu un singur motor de functionare, hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB ofera avantajul de a fi si silentioasa nivelul de zgomot fiind cuprins intre valorile de 51 – 59 dB. Puterea de ventilare a acestei hote difera in functie de treapta de functionare si variaza de la 189 metri cubi /ora in prima treapta de functionare pana la 253 metri cubi / ora in treapta 2 de functionare. Acest model de hota este suficient de puternic pentru a fi instalat intr-o bucatarie cu suprafata utila maxima de 27 – 28 mp. Sistemul electronic al hotei este protejat cu un dispozitiv de intrerupere rapida de 250V ~ 2A. Daca optam pentru modul de functionare prin recirculare, puterea de absorbtie a hotei va scadea cu cca, 20%.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un cuptor o plita si o hota performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea poti achizitiona pachetul la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1390FB, putere de absorbtie 253mc/h, 1 motor, 60cm, finisaj metal vopsit

Lasă un comentariu