Statie de calcat Tefal Express Protect SV9202E0, review

     Eficienta inseamna mai putin timp petrecut in timpul operatiunilor de calcat rufe, un aspect pe care toti il dorim sa il indeplinim, dar care nu poate fi facilitat decat cu ajutorul unei statii de calcat performante, asemenea celei de la Tefal Express Protect SV9202E0. Daca nu iti place sa calci rufele, iti marturisesc ca aceasta neplacere dar totusi necesara poate fi atribuita si in baza obiectului pe care il folosesti pentru a indeplini cu succes acest task. O statie de calcat asemenea celei de la Tefal Express Protect SV9202E0 te va ajuta sa indeplinesti mult mai usor acest obiectiv, chiar sa calci mai multe rufe in acelasi interval de timp. Compusa dintr-o baza de contact cu rezervor si boiler atasat, fierul permite manevrarea usoara pe orice suprafata, pe o arie destul de generoasa.

Statie de calcat Tefal Express Protect SV9202E0, 2800W, presiune 7.5 bari, rezervor 1.8L, talpa Durilium Airglide Autoclean, Alb&albastru

      Tefal Express Protect SV9202E0este o statie de calcat care poate face fata oricarui tip de tesatura de la camasi din material subtire, acolo unde trebuie setat un nivel termic mai scazut, materiale, materiale delicate din matase sau casmir, pana la acel bumbac scortos, care reprezinta un chin enorm pentru orice gospodina care doreste sa indeparteze acele cute dificile. Protectia este un alt element care ii atribuie siguranta in utilizare, astfel incat sa nu deteriorezi rufele in timpul procesului de calcare. 

   Calitatile statiei de calcat Tefal Express Protect SV9202E0, te vor ajuta sa obtii rufe perfect calcate la dunga, cu un minim de efort. Este un model compact, usor de manevrat compus din stativ si fierul de calcat conectat la boiler, cantareste 5.8 Kg si are un design impus de culorile albastru si alb. Statia de calcat de inalta presiune ofera sesiuni de calcat rapide si eficienta de top. Imediat ce o conectezi la o sursa de alimentare priza, aceasta va incalzi fierul de calcat in doar cateva secunde.

     Talpa Durilium AirGlide cu functie Autoclean este elementul cheie in tot acest angrenaj. Un detaliu care va face diferenta atunci cand vei folosi statia de calcat pentru functia de aur, reusind sa genereze un abur consistent prin numeroasele orificii cu care vine inzestrata. Aceasta este ajutata indeaproape de sistemul performant cu aburi ce ridica apa din rezervor pana la o presiune de 7,6 bar, acoperind astfel o arie destul de larga doar printr-o singura actionare. Presiunea inalta ajuta ca aburul sa patrunda eficient in tesatura, iar astfel fibrele sa se relaxeze si sa elimine cutele. Tehnologia No-Setting ofera combinatia ideala dintre temperatura si cantitatea de abur necesare pentru calcare fara griji. Statia de calcat dispune de 4 programe presetate ce ofera combinatia perfecta dintre abur si temperatura pentru fiecare tip de material. Sistemul de reglaj este unul variabil si permite eliberarea unei cantitati de pana la 130 g/min de abur. Chiar si hainele cu cute dificile vor putea fi calcate la fel de bine, asta datorita functiei cu abur abundent sub forma de jet care permite eliberarea unei cantitati de abur de pana la 520 g/min. Rezervorul detasabil are o capacitate de 1.8 litri ofera o autonomie destul de buna pentru sesiuni lungi de calcat.

Statie de calcat Tefal Express Protect SV9202E0, 2800W, presiune 7.5 bari, rezervor 1.8L, talpa Durilium Airglide Autoclean, Alb&albastru

     Urmele mai greu de calcat intalnite in cazul rufelor din bumbac pot fi mai usor estompate alegand functia cu jet de abur ce imprima o cantitate de abur punctual astfel incat fibra sa se relaxeze si sa fie usor de remodelat de talpa incalzita a statiei. Deasemenea cu aceasta statie iti va fi usor sa calci si acele haine mai sensibile la temperatura, Tefal Express Protect SV9202E0 fiind o statie ce poate fi programata sa lucreze in conditii optime pentru matase, perdele,  sau lana. Functia ECO diminueaza nivelul de consum al energiei cu 20% fiind o buna metoda de a calca ecologic si de a face economie la energia consumata. Statia e dispusa sa te ajute si la operatiuni de calcare pe verticala ce permite eliminarea cutelor de pe perdele sau hane asezate pe umeras. Functiile de siguranta vor asigura o protectie sporita in cea ce priveste calcarul depus in timp, acesta fiind indepartat automat dupa fiecare utilizare. Sistemul de blocare automat scoate din functiune statia in cazul in care aceasta nu este folosita un timp mai indelungat evitanduse astfel un consum energetic mare sau posibile accidente. Colectorul anticalcar asigura indepartarea usoara a depunerilor de calcar din boiler, prelungind durata de viata a aparatului si performante durabile. Acele urme de depunere care se strang pe marginea talpei sunt istorie, functia anticalcar oferind nu numai siguranta hainelor, in acelasi timp respecta si regula de baza unei functionari corecte, mecanismele de la interior fiind protejate de calcar sau alte depuneri ce pot scurta durata de functionare a aparatului de calcat.

      Modul de operare este simplu si intuitiv, utilizatorul fiind nevoie la punerea in functiune sa aleaga tipul de tesatura, setare ce stabileste in mod automat si temperatura de lucru. La inceput daca nu ai mai utilizat o astfel de statie, vei fi putin mai reticient, deoarece grija sa nu strici hainele mai ales ca nu cunosti temperatura va fi persistenta. Aparatul are presetate din soft nivele termice specifice fiecarei tesaturi, astfel ca aceasta grija in timp va fi una nejustificata, de care nu va mai trebui sa o iei o considerare deloc. Butoanele de comanda sunt pozitionate intuitiv astfel incat utilizatorul sa aiba acces facil la optiunile de reglare a fluxului de abur, temperatura sau functia de curatare si decalcifiere. Colectorul anticalcar indeparteaza calcarul din boiler, asigurand performanta constanta si durabila a aburului, astfel prelungind durata de viata a aparatului. Sistemul exclusiv cu dubla protectie ofera sesiuni de calcat fara stres, sistemul antipicurare protejeaza tesaturile impotriva petelor si sistemul anticalcar asigura performanta de lunga durata. Aburul puternic evacuat la exterior actioneaza si ca dezinfectant al rufelor, caldura degajata reusind sa elimine pana la 99.99% din bacterii: datorita combinatiei dintre temperatura si presiunea aburului. 

      Un alt element important in tot acest angrenaj incorporat de talpa fierului de calcat este cea oferita de functia Calc Clear, ce ofera o alunecare lina pe toata suprafata ei, pentru un calcat eficient si sigur. Invelisul catalitic Calc Clear pastreaza talpa statiei de calcat in conditii perfecte in timp, pentru o difuzie optima a aburului si sesiuni de calcat de inalta eficienta. Forma specifica cu varf de precizie face posibila actiunea chiar si in acele zone mai greu accesibile. Aceasta ofera de 3 ori mai mult abur fata de un fier de calcat obisnuit, oferind o combinatie perfecta ce imbina abur, mereu la o temperatura potrivita pentru a proteja tesatura. Tehnologia exclusiva Protect System transforma in abur picaturile de apa ce raman in fier, prevening scurgerea acestora si formarea petelor pe haine pentru o ingrijire completa a tesaturilor. Talpa cu sistem Glide asigura o alunecare usoara si fara efort pe toate materialele si distributie optima a aburului, iar stratul catalitic mentine talpa curata si fara pete, in conditii optime de-a lungul timpului.

     Cablul de lungime 1.7 metri este mai mult decat suficient pentru o portabilitate maxima iar manerul moale va completa cu succes tabloul unei statii de calcat performante ce beneficiaza de cele mai noi tehnologii din domeniu din partea Tefal. Garantia oferita pentru aceasta statie este de 24 de luni, iar dupa aceasta expira, in continuare statia de calcat este garantata printr-o garante speciala oferita de producator care promite reparatia ei, daca vei avea probleme timp de 10 ani. 

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti o statie de calcat performanta, usor de utilizat si disponibila la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

       Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere de pret, acesta avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Statie de calcat Tefal Express Protect SV9202E0, 2800W, presiune 7.5 bari, rezervor 1.8L, talpa Durilium Airglide Autoclean, Alb&albastru