Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, review

    Locuintele care au un living generos ce comunica cu bucataria de tip open space trebuiesc gandite eficient in privinta sistemului de ventilare incorporat. In cazul in care obisnuiesti sa gatesti mai des trebuie sa asiguri un sistem de ventilare eficient pentru ca mirosul sa nu se distribuie in toata casa. O hota cu putere absorbtie mare trebuie luata in calcul pentru o eficienta cat mai buna. Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X este o solutie excelenta pentru a elimina in mod eficient mirosul general de mancarea preparata la aragaz sau cuptor. Este un model incorporabil, ce ofera o putere de absorbtie de pana la 700 mc/h. 

Designul unic iti da posibilitatea sa o montezi incorporata in mobilierul de bucatarie pentru a pastra astfel mai mult spatiu util in locuinta proprie. Procesul de montare nu este tocmai unul simplu, pentru aceasta operatiune fiind nevoie de ajutor specializat mai ales daca nu ai mai instalat alte aparate incorporabile. Pentru a efectua in regim propriu aceasta operatiune ai nevoie sa studiezi fisa tehnica pentru a asigura pentru montaj un spatiu adecvat accesului la interior pentru fixare pe pozitie astfel: (IxLxA) mm: 1170-850 x 898 x 608

     Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X are in dotare elemente constructive telescopice, ce culiseaza pe verticala. La acest model marimea pe verticala a corpului poate fi extinsă la utilizare, fiind reglata la o distanta adecvata fata de zona de arzatoare. Distanta minima recomandata pentru montaj fata de o plita electrica este de 50 cm si fata de o plita cu functionare pe gaz metan este de 65 cm. Hota are si un design modern, de culoare argintie, iar materialul din care este construit este otel inox si sticla termorezistenta. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la evacuarea aerului viciat din bucatarie, cu cel mai mic consum posibil. Panoul de comanda cu panelul din sticla neagra cu electronic pozitionat frontal si cu astionari Touch-Screen, indeplinesc functiile de: pornire oprire On/Off, 4 butoane cu setare treapta de aspiratie, tasta cu functia Breeze, tasta de control si activare/dezactivare saturare filtru, semnalare a functiei Hob2Hood, comutator iluminare cu reglaj al iluminari si setare pornire/oprire; Indicator de schimbare a filtrului grasime.

Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, Putere de absorbtie 700 mc/h, 1 motor, 90 cm, Conectivitate plita, Inox    Această interfaţă cu butoane senzitive si display cu LED cu afisaj digital cu 9 segmente si 4 semnalizari are indicator de saturare pentru filtru de grasime si carbune, indicator Breeze si indicator Hob²Hood si oferă acces direct la functionarea hotei in bune conditii. Hota dotata si cu tehnologia Silence Tech indeparteaza vaporii din bucatarie foarte silentios, chiar si cand functioneaza la putere maxima. Cu aceasta tehnologie de ultima generatie hota iti da posibilitatea sa te desfasori in bucatarie intr-un mediu linistit si cu aerul tot timpul improspatat. Cand indicatorul este aprins, filtrul de degresare trebuie se fie curatat dupa 40 de ore de functionare. Iar cand indicatorul clipeste, aceasta semnalizare vizuala ne anunta ca este nevoie sa inlocuim filtrul din carbon activ dupa 160 de ore de functionare. Afisajul cu LED-uri si temporizatorul indică setarea de funcţionare a ventilatorului. Imediat dupa ce am terminat de gatit apasam butonul cu functia Breeze, iar nivelul de evacuare este redus la nivelul soaptelor, iar noi ne putem bucura de masa de pranz sau de cina, in timp ce aerul din bucatarie este reimprospatat in liniste.Electrolux - Hota tip insula - EFI739X     Această funcție activează o viteza foarte scazuta, pentru o durata de maxim 1 ora. Dupa aceasta perioada de functionare motorul se va opri automat.Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, Putere de absorbtie 700 mc/h, 1 motor, 90 cm, Conectivitate plita, Inox     In plus datorita functiei unice din dotare  Hob²Hood, Electrolux aduce confort procesului de gatit. In acest sens hota este controlata automat de plita astfel dupa incheierea functiei de gatire senzorul opreste automat hota. Functia Hob2Hood conecteaza plita la hota printr-o conexiune wireless. Incepe sa gatesti, iar hota va regla automat setarile pentru cea mai buna extractie, în functie de setarile plitei.

     Aceasta interfata cu butoane moderne, ofera acces direct la functionarea hotei in bune conditii.

   Acest model de hota are un sistem de absorbtie perimetral a aerului de inalta precizie inteligent si silentios. Acest sistemul redirectioneaza curenti de aer de admisie ai aparatului din partea exterioara a capotei orizontale din sticla catre partea centrala unde se afla suprafata filtranta. In plus sistemul de difuzie al aerului absorbit printr-un difuzor special, asigura performante exceptionale de extractie cu zgomot redus, chiar si cu trasee lungi de evacuare a aerului. Aceasta solutie optimizeaza si consumul energetic si face ca aparatul sa fie mult mai eficient. Cu aceasta metoda de aspiratie Energy Diffuser creste eficienta hotei cu aproximativ 20% comparativ cu o unitate de aspiratie cu aceeasi putere a motorului, la un nivel de zgomot mai mic de 10%. Constructiv hota are un aspect robust, cu iluminare exterioara cu LED tip. DRBB/F-4-220-240-E14-35/100; 4 x 3 W cu eficienta iluminare 45,8 lux/W, fiind incadrata in clasa A.     Iar sistemul de filtrare este format din 3 filtre din aluminiu de grasime multistrat cu eficienta de retinere a grasimilor de 65,1% de clasa D.

     Aceste filtre retin particulele de grasime din aburi, care altfel s-ar condensa pe peretii interiori ai hotei si ai tubulaturii, dupa care ar incepe sa curga ca o mazga lipicioasa. Aceste filtre metalice se spala odata pe luna sau mai des daca este necesar. Spalarea acestor filtre este simpla, necesita doar apa fierbinte si detergent sau sapun lichid, ori pot fi introdusi in maşina de spalat vase. In ambele cazuri vom fi atenţi sa nu-i indoim. Acest model are un sistem de ventilaţie cu functie dubla, care extrage vapori uniform si eficient, producand o aerisire rapida şi uniforma. Aerul viciat este extras si dispersat in exterior/interior de un ventilator printr-o tubulatura cu un diametru de 150 mm, dotat si cu clapet de sens.Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, Putere de absorbtie 700  mc/h, Conectivitate plita, Iluminare LED, 90 cm, Inox - eMAG.ro     În timpul funcţionării hotei cu evacuare este important să asigurăm pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer proaspăt din exterior. Pentru aceasta vom deschide geamul din bucătărie sau fereastra dintr-o altă încăpere şi crăpăm uşa bucătăriei pentru a permite intrarea aerului. Dacă nu se asigură volumul de aer necesar, hota nu-şi va putea îndeplini misiunea şi pe deasupra îi suprasolicităm motorul. In plus la acest model cu evacuare afara este recomandabil ca circuitul de eliminare a aerului să fie cât mai scurt şi drept, pe cât posibil fără coturi. Ca şi conductă de aer este preferabil să se folosească ţevi netede. Daca optam pentru modul de evacuare prin recirculare in interior mai ales in anotimpul rece, aerul viciat din bucatarie este filtrat in plus si de un sistem de filtrare cu carbune activ de la Electrolux, care are rolul de a neutraliza mirosurile neplacute din bucatarie. Acest sistem de filtrare se va achizitiona separat de aceasta hota (se comanda numai prin service). Corpul hotei este prevăzută pe exterior cu o suprafaţă din inox perfect netedă, fără şuruburi sau nituri. Această soluţie înseamnă siguranţă sporită în utilizare şi curăţare mai uşoară.

     Din punct de vedere energetic hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X cu puterea instalata de 262 W se remarca prin consumul energetic de 55.4 kWh/an facand parte din clasa de consum A.

Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, Putere de absorbtie 700 mc/h, 1 motor, 90 cm, Conectivitate plita, Inox     Calculul consumului energetic a fost facut intr-un regim mediu de operare al hotei, de o ora la nivelul 2 de extractie si cu sistemul de iluminare aprins timp de 2 ore pe zi. Acest consum energetic i se datoreaza si motorului cu tehnologie inverter Eco Power cu puterea de 250 W din dotare avand o turbina, cu tehnologii de izolare fonice unice care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Acest motor nu doar garanteaza o capacitate de extractie mare, dar si un consum redus si cu un zgomot minim. Acest motor puternic si eficient in acelasi timp este capabile de a reduce consumul de energie cu peste 60%. Aceasta hota dotata cu motorul Eco Power, a fost proiectata sa fie compatibila cu mediul inconjurator, prin consumul redus de energie. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce sa va faceti griji, acesta fiind un model destul de silentios, hota produce un zgomot secvential de la min 44 dB la maxim 54 dB plus turbo de maxim 68 dB, putand fi folosita fara probleme chiar si pe timp de noapte. Treapta intensiva functioneaza maxim 6 minute dupa care se opreste automat. Pentru a dezactiva functia se apasa din nou pe aceeasi tasta de viteza intensiva. Sistemul de extractie cu evacuare afara a acestui tip de hota este format din 3 trepte de ventilar + 1 treapta intensiva. Aceasta treapta intensiva are resetare automată la o treaptă inferioară dupa 6 min. Functia intensiva se dovedeste a fi foarte utila atunci cand dorim sa aerisim foarte repede incaperea. Functie va oferi un plus de energie ce va mari puterea de ventilare, aerisind mult mai repede incaperea. Debitul de aer cu evacuare afara este de la minim 250 la maxim 400 mc/h si intensiv de maxim 700 mc/h. Puterea de ventilare cu recirculare a acestui tip de hota cu tot 3 trepte de ventilare + 1 treapta intensiva scade cu 20%. Consumul de putere in modul oprit al acestei hote este de 0,49 W. Acest model de hota cu evacuare afara este suficient de puternica pentru a fi instalata intr-o bucatarie cu suprafata utila maxima de 20 – 25 mp

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o hota performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Hota incorporabila decorativa Electrolux LFT769X, Putere de absorbtie 700 mc/h, 1 motor, 90 cm, Conectivitate plita, Inox

Lasă un comentariu