Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF, review

    Star-Light ACM-18FOWF este un aparat de aer conditionat de capacitate mare care poate deservi ca solutie de climatizare pentru spatii mai mari, sau chiar un apartament intreg. Eu l-am achizitionat pentru o locuinta proprie de tip apartament cu 2 camere, fiind montat in zona de hol pentru asigura un confort sporit pe toata suprafata sa. Holul principal comunica cu toata casa, avand intrari la toate camerele, astfel ca odata pornit acest aparat de aer conditionat, racirea se face in egala masura pe toata suprafata apartamentului. Desi conform cu specificatiile producatorului Star-Light ACM-18FOWF ofera o eficienta sporita pentru o suprafata de maxim 35 mp, acesta este suficient pentru suprafata pe care o ocupa apartamentul meu, respectiv 52 mp. Exista si varianta superioara de 24000 BTU, pentru acoperire de pana la 45 mp, dar am considerat mai mult decat suficient la ce aveam eu nevoie, diferenta de pret fiind una mult prea mare pentru bugetul initial prestabilit. 

    Ca idee, Star-Light ACM-18FOWF nu difera mult de ce ofera alte branduri mult mai versatile, are o dotare buna din punct de vedere al functiilor si dezvolta o eficienta sporita la racire/incalzire, cu un consum minim. Personal sunt multumit de alegerea facuta, modelul de fata fiind mai mult decat suficeint. 

Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF, Inverter, 18000 BTU, Clasa A++, Display, Control WiFi    Designul aparatului Star-Light ACM-18FOWF nu este unul care sa se ridice la nivelul pretentiilor exagerate, dar arata bine in ideea in care se doreste a fi instalat intr-o incapere cu pereti albi, culoarea dominanta atat pentru unitatea de interior fiind cea alba. Modul de punere in functiune interactiva da posibilitatea utilizatorului sa seteze nivelul de temperatura, programarea timpului de functionare de la distanta prin tehnologia wireless. Este nevoie doar de un telefoan smart, cu sistem de operare Android/Ios, unde se instateaza o aplicatie proprie pentru comanda de la distanta. E un real avantaj sa ajungi acasa si sa gasesti racoare, sau un camin calduros pe timp de iarna, totul cu un consum minim de energie datorita posibilitatii de programare mod functionare in intervale de timp prestabilite. La interior pe langa smartphone poti folosi si telecomanda proprie, cu arie de actiune de 7-8 metri. Aceasta are un design minimalist, cu functii ce pot fi operate intuitiv, prin butoanele proprii.

     Modul de functionare este optimizat de tehnologii cum ar fi cea Inverter, senzorii de temperatura instalati la interior si sistemul inovativ de control de la distanta prin wireless. Astfel vei putea avea control deplin cu privire la functionarea sa, poti ajusta din mers functionarea si sa ai astfel parte de economii substantiale din punct de vedere al consumului de energie. In functie de modul de lucru, Star-Light ACM-18FOWF benefiiciaza de o incadrare in clasa energetica A++ pentru functia de racire si A+ la incalzire.

     Fluxul de aer este controlat prin telecomanda prin balearea fantelor exterioare ce directioneaza aerul in locatia dorita pentru a nu crea disconfort utilizatorilor. Cantitatea de aer evacuata poate fi setata prin nivele de intensitate, atat pentru ventilator cat si unitatea de incalzire/racire. Aparatul va functiona in conditii ideale pana la temperaturi de 43 de grade Celsius la interior.

                        Aparat de aer conditionat Star-Light 18000 BTU Wi-Fi, Clasa A++, Display, Functie incalzire, Display, ACM-18FOWF, Alb

    Folosind tehnologia INVERTER se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care generaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat de aer conditionat cu INVERTER este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica. Datorita tehnologiei INVERTER, acest aparat de aer conditionat ajunge sa aiba un consum foarte mic de energie. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat de aer conditionat cu INVERTER, spre deosebire de unul traditional. Orice modificare de temperatura in incapere este detectata automat datorita senzorilor existenti, iar ajustarea acesteia se face printr-o usoara crestere de viteza in functionare, fara a fi necesara o repornire a compresorului. La prima vedere, o functionare continua a compresorului, ar fi considerata raspunzatoare pentru un consum ridicat de energie, insa ceea ce genereaza, cu adevarat, consumul ridicat de energie, este pornirea si oprirea cu regularitate a acestuia. 

   Perfeormantele aparatului de aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF variaza in functie de modul de functionare ales, pe incalzire sau racire. Acesta ofera o capacitate de racire sau incalzire de 18000/19000 BTU, avand ca destinatie utilizarea in locuinte proprii, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 45 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum maxim de 1539 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 1480 W/h la incalzire. Este un aparat care este menit sa fie folosit pe tot parcursul anului, atat pentru incalzire locuinta sau racire. Investitia este una meritoasa si se amortizeaza in timp, confortul fiind asigura pentru o perioada de cel putin 10 ani daca este ingrijit cum trebuie, iar la inceput de sezon se face o servisare corecta.
                              Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF, Inverter, 18000 BTU, Clasa A++, Display, Control WiFi
    Consumul redus raportat la capacitatea sa maxima de 18000 BTU este determinat si de tehnologia folosita Inverter ce permite reglarea in mod automata a compresorului, schimband treptele mai rar, pentru a genera o fiabilitate mai buna in timp si consum energetic redus. Datorita tehnologiei INVERTER, acest aparat de aer conditionat ajunge sa aiba un consum foarte mic de energie. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat de aer conditionat cu INVERTER, spre deosebire de unul traditional. Orice modificare de temperatura in incapere este detectata automat datorita senzorilor existenti, iar ajustarea acesteia se face printr-o usoara crestere de viteza in functionare, fara a fi necesara o repornire a compresorului. La prima vedere, o functionare continua a compresorului, ar fi considerata raspunzatoare pentru un consum ridicat de energie, insa ceea ce genereaza, cu adevarat, consumul ridicat de energie, este pornirea si oprirea cu regularitate a acestuia.

     Exista si o incadrare standard a eficientei energetice ce este utilizata de majoritatea aparatelor, masuri care prezinta eficienta randamentului sezonier pentru functiile de operare incalzire sau racire. Astfel indicele SEER este folosit pentru masurarea eficientei la racire iar cel SCOP pentru a masura randamentul la incalzire. Star-Light ACM-18FOWF se incadreaza conform cu acesti indici la valoarea de 7.1 SEER (pentru racire) si 4 SCOP (pentru incalzire), valori foarte bune daca e sa le comparam cu a altor modele mult mai scumpe.

Modul de functionare al aparatului poate fi stabilit alegand urmatoarele optiuni de lucru:

– Incalzire – Aparatul emite la exterior caldura prin incalzirea unei pompe de caldura cu emisie la exterior, cu eficienta sporita. Daca in trecut se foloseau bobine cu incalzire, noul mod de generare al caldurii este unul mult mai ecologic si implica un consum energetic redus. In sistemele de climatizare moderne, aceasta optiune de incalzire nu ar trebui sa lipseasca deoarece astfel se pune in valoare utilitatea aparatului pe tot parcursul anului. In perioadele de lunga inactivitate aparatul poate pierde din proprietatile tehnice, la fel ca si o masina tinuta in parcare care nu a fost pornita de prea mult timp.

– Functia de ventilare – Ai posibilitatea sa alegi intre diverse trepte, 3 la numar pentru a seta un nivel optim de transfer aer de la exterior spre interior, la un debit maxim de 840 metri cubi. Importatnt este de stiut ca odata cu alegerea unei trepte superioare creste si nivelul zgomotului emis, de la o valoare de 37, 48 si 61 dB. Pentru primele 1-2 nivele silentiozitatea este una superioara, ca aproape ca nu iti dai seama ca ai aparatul pus in functiune.

– Functia de dezumidificare – elimina exesul de umiditate din mediul respirabil, creeand astfel un mediu propice vietii cotidiene. Un mediu cu o umiditate excesiva favorizeaza dezvoltarea vietii microbiene si da senzatia de sufocare, caldura mult mai mare. Capacitatea sa de eliminare a umiditatii este de 1.4 litri in decurs de o ora.

– Functia Timer 24 de ore si AutoRestart – In cazul in care survine o pana de curent, aparatul stie sa reporneasca avand aceleasi setari de lucru. Deasemenea modul de lucru poate fi programat minutios pe timpul a 24 de ore, astfel incat tu sa uiti de griji

  – Functia Turbo permite pentru cateva minute functionarea aparatului la turatie maxima pentru a atinge scopul final de incalzire/racire intr-un timp foarte scurt. Dezavantajul acestui mod de operare este acela ca implica un consum de energie mai mare decat in mod obisnuit.

 – Sleep Mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

  In cazul in care apar erori de programare sau aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza corect, acesta emite coduri de eroare prin care instiinteaza utilizatorul cu privire la problemele aparute – functie diagnosticare.

  Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.

   Cu functia WiFi aparatul Star Light, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone.

   Sistemul de filtrare pe baza de filtre lavabile elimina particulele fine d epraf din aerul respirabil protejand astfel sanatatea celor din jur. Fara acest sistem de filtrare aerul recirculat ar fi imprestiat acest praf in toata casa, provocand astfel probleme de sanatate si alergii. Filtrele se pot curata sub jet de apa sau interschimba cu altele noi in magazinele de specialitate. Este necesara curatarea acestora cel putin o data la cateva luni de zile sau la punerea in functiune a aparatului dupa o lunga perioada de inactivitate.

     Agentul termic folosit R32 este unul ecologic, conform cu noile norme europene, avand calitatea de a dezvolta o racire/incalzire intensa dar la costuri de consum mai reduse. In ultimul timp se observa o tendinta de trecere in masa,, majoritara pentru aparatele de aer conditional la acest standard, fie modele mai scumpe sau mai ieftine. Star-Light ACM-18FOWF opereaza folosind agent termic R32, deci un mare plus din start.

    Star-Light ACM-18FOWF este un aparat ce prezinta toate premisele unei achizitii de succes pentru locuinta ta. Este usor de instalat si se livreaza rapid prin curier la comenzile online. Recomandarea mea este sa apelezi la o echipa specializata care realizeaza astfel de lucrari pentru a nu pierde garantia inclusa.

Recmandare:

    Star-Light ACM-18FOWF ofera o racire exacta, pe spatii mari cu costuri minime, totul la un pret accesibil: Vezi oferta pret

   Il poti achizitiona zilele acestea la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret actualizat

Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF, Inverter, 18000 BTU, Clasa A++, Display, Control WiFi