Pentru pastrarea proprietatilor naturale pe perioade de timp indelungate, alimentele pot fi uscate folosind un aparat de tip dezhidrator de alimente. Acest mod de uscare al fructelor, legumelor sau chiar a carnii, a fost utilizata frecvent in dieta romaneasca din cele mai vechi timpuri. Avand in vedere ca anumite fructe sau legume sunt sezoniere, pentru utilizarea in conditii bune si in afara sezonului de recoltat iti recomand deshidratorul de alimente Concept SO3000. Dezhidratarea a fost practicata inca din vremurile indepartare pentru a asigura hrana intre recolte sau pe timp de iarna. Concept SO3000 este un aparat pentru dezhidratare modern, de capacitate mare, avand o putere de 1000 de W care este utilizata pentru a prelucra 6 tavi din inox. Acesta foloseste un procedeu de eliminare a apei din alimente, fara ca enzimele si vitaminele acestora sa fie distruse. Poti folosi acest aparat pentru a include in alimentatia ta diete raw-vegane pentru a mentine un stil de viata sanatos si variat in vitamine.
DESIGN SI ASPECT EXTERIOR:
Deshidratorul de alimente Concept SO3000 echipat cu 6 tavi inox de uscare ( 34 x 38,5 cm) unde poti deshidrata cantitati mari de fructe si legume simultan cu o variatie a temperaturii de la 35-70 °C. Panoul de comanda este intuitiv si include un buton de oprit/ pornit, butonul TEMP pentru fixarea temperaturii cu + si – si un buton TIMER (48h) ce stabileste timpul de lucru al aparatului. Optiunile active dar si programele disponibile sunt ilustrate sugestiv prin intermediul pictogramelor si a LED-urilor de semnalizare astfel incat tu sa intuiesti rapid si sa intelegi rolul fiecarei optiuni. Monitorizarea temperaturii la interior este controlata cu ajutorul unui termostat ce regleaza mediul intern in functie de setarile prestabilite si alimentele folosite. Bineinteles, pentru o utilizare confortabila este recomandat sa studiezi cartea tehnica a aparatului, ce poate fi vizualizata aici
Procesul de ucare realizat de aparatul Concept SO3000 implica un procedeu natural ce utilizeaza un transfer termic natural ce asigura evaporarea apei din interiorul produsului, fie el de natura vegetala sau carne. Pentru a participa in acest proces trebuie sa asiguri cele doua conditii esentiale: alimentul supus dezhidratarii care primeste pe suprafata sa uda de caldura ce determina ca umiditatea de la suprafata sa fie transformata in vapori de apa si procedeul in sine. Daca in trecut se utiliza chiar si puterea solara, alimentele fiind puse la uscat la soare, acum totul e mult mai usor cu un aparat ca cel de la Concept SO3000. Procesul de deshidratare determină anumite modificări in cazul fructele şi legumele deshidratate comparativ cu cele proaspete şi anume:
- se reduce volumul şi greutatea lor;
- creşte valoarea energetică;
- sunt mai uşor de preparat;
Avantajele folosirii unui astfel de aparat:
Unul dintre principalele avantaje ale folosirii unui deshidrator este data de posibilitatea de conservare pe termen lung a produselor proaspete pentru a fi folosite la gatit, sau pentru a fi consumate pe post de gustari sanatoase. Folosind un deshidrator se pot cumpara legume si fructe doar in sezonul in care acestea cresc in mod natural pentru a fi ulterior conservate prin acest proces. Deshidratoarele moderne elimina aproximativ 75% din continutul de apa, un procent atent studiat pentru ca produsul final sa nu fie nici prea uscat, nici in continuare prea hidratat incat sa permita dezvoltarea bacteriilor. Tavile utilizate din inox ofera o rezistenta sporita fata de alte modele prezente la alte aparate. O alta caracteristica importanta a acestor tavi este ca acestea se incalzesc uniform, iar astfel se scurteaza timpul de deshidratare cu pana la 30%. In plus, tavile glisante iti permit sa verifici nivelul de incrediente cu usurinta. Tavile din inox ale modelului SO3000 pot fi spalate in siguranta in masina de spalat vase si, prin urmare, curatarea acestora va deveni extrem de usoara.
Alimentele si fructele care trec prin acest proces nu isi pierd nimic din vitaminele si mineralele pe care le contin in varianta proaspata. Astfel vei putea adopta un stil de viata sanatos in care sa incluzi vitamine in starea lor naturala. Fructele si legumele deshidratate pot fi extrem de costisitoare in magazin.
Durata intregului proces este in stransa legatura cu cantitatea de apa disponibila in alimentele folosite. In scopul utilizarii optime al aparatului, pentru inceput trebuie sa spalam si sa curatam alimentele, dupa care le taiem. Apoi se vor condimenta dupa gust in cazul in care se doreste acest lucru, urmand a fi asezate pe tava si se va seta programul dorit in functie de alimentele ce urmeaza sa fie deshidratate pentru a pastra in totalitate continutul nutritional important.
Investitia intr-un deshidrator pentru uz personal se amortizeaza usor in timp, acesta permitand obtinerea de fructe si legume deshidratate la doar o fractiune din pretul acestora in comert.
Recomandare:
Deshidratorul de alimente Concept SO3000 este alegerea perfecta daca va doresti sa savurezi fructe dezhidratate, in starea lor naturala, pentru a schimba modul de viata intr-unul sanatos: Verifica oferta pret
Daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere de pret avand un discount semnificativ, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus