Side by Side Dawoo FRAH52WD3B – Review si specificatii tehnice

       Perfect pentru locuintele mari, noua combina de tip Side by Side Dawoo FRAH52WD3B, 514 litri, ofera un spatiu vast pentru depozitarea de alimente in conditii de siguranta pentru intreaga familie. Acest model fabricat de cunoscutul brand Dawoo, propune un pret mai mic in comparatie cu alte produse similare de tip side by side avand o capacitate totala de stocare de 514 litri. Aparatul frigorific Dawoo FRAH52WD3B arata impresionant din punct de vedere al designului, modelul de fata fiind de culoare negru mat, culoare foarte des intalnita pe noua gama de electrocasnice, modele 2018, ce incearca sa impuna un nou trend de design.

1. DESIGN EXTERIOR SI FUNCTIONALITATI

    Afisajul LCD de dimensiuni generoase impreuna cu controlul electronic premium de tip touch control pozitionat in afara aparatului pe usa, monitorizeaza 2 zone de temperatură ce pot fi reglate independent, inlocuind clasicele butoane care devin din ce in ce mai demodate. Elementele de comanda ale aparatului contin: Afisare temperatura in congelator; Afisare temperatura in frigider; Functie de super-congelare, Functie de super-racire, Functie Eco, Indicator avertizare pentru sectiune congelator; Semnal avertizare usa deschisa si Child Lock. Accesul la interior se face prin intermediul a doua usi laterale care deschid sectiuni separate a frigiderului avand avantajul de a conserva astfel mult mai bine aerul rece de la interior. Cele doua usi inchid independent pe verticala Tot la exterior, aparatul de tip Side by side Dawoo FRAH52WD3B dispune de un dozator de apa ce ofera  apa rece printr-o simpla apasare a clapetei de pe usa frigiderului. Alimentarea acestuia se face prin incarcarea unui rezervor intern de capacitate 3 litri.

2. ORGANIZARE SPATIU FRIGIDER SI CONGELATOR

     Side by side Dawoo FRAH52WD3B ofera un spatiu vast la interior astfel incat sa deserveasca acelui profil de familie numeroasa, compusa din mai multi membrii, oferind spatii bine delimitate atat in zone de refrigerare cat si congelator. La o capacitate totala de 514 litri, nu poti spune ca nu ai un loc suficient, acesta valorificand foarte bine fiecare coltisor prin prezenta a multor compartimente de dimensiuni variate. Aparatul Dawoo FRAH52WD3B  care are tehnologia automata de dezghetare a frigiderului si a congelatorului detine un singur compresor puternic este prevazut cu o electrovalva, ce permite funcţionarea independentă a frigiderului şi a congelatorului, fiind dotat cu tehnologii de varf, perfect pentru o familie numeroasa, cu diverse preferințe culinare. Combina frigorifica Dawoo avand sistemul de racire No Frost, umiditatea din aer ce se acumuleze in aparat sau pe alimente, este colectata de vaporizatorul central cu aripioare. Acest racitor extrage caldura din zona de refrigerare/congelare si se dezgheata automat din cand in cand. Condensul rezultat este scos in exterior si evaporat, intr-un recipient special de colectare, utilizand caldura compresorului. In acest fel se reduce umiditatea din aparat, ceea ce inseamna ca aproape nu se formeaza gheata si astfel nu mai trebuie sa iti faci griji pentru dezghetare. Controlul precis si individual al temperaturii pentru compartimentul de refrigerare si compartimentul de congelare al combinei frigorifice Dawoo este obtinut prin sistemul Eco Cooling unde termostatul comutat în această poziţie va selecta automat temperatura ideală de păstrare a alimentelor cu un consum minim de energie electrică. Sistemul Multi Air Flow functioneaza la toate nivelurile si ofera o buna circulare a aerului pentru a scimba temperatura rapid si a mentine un regim constant in tot volumul sau. 

3. PARTAJAREA SPATIULUI LA INTERIOR, FRIGIDER SI CONGELATOR

   Acest model ce foloseste o tehnologie de racire dinamica Perfect No Frost prin ventilare, ce mentine un control asupra aerului si umiditatii, partajeaza intreg volumul sau de 514 litri, astfel intre frigider si congelator: zona de frigider are un volum net total este de 342 litri, organizat pe 3 nivele de rafturi iar congelatorului ii revin restul de 172 litri, cu 3 compartimente de depozitare. Odata deschisa usa de acces, comutatoarele de contact ale usii opresc ventilatorul la deschiderea acesteia in zona de sus de refrigerare.

     Rafturile de depozitare alimente in frigider sunt realizate din sticla termorezistenta ce se curăță ușor și au o rezistență foarte bună la greutăți mari. Poti plasa recipiente grele, de pana la 25 de kg, pe orice raft. Un mare avantaj al acestui model este ca pozitia rafturilor 2 din 3 poate fi ajustată după nevoi în trepte de maximum câţiva centimetri. Acest lucru este util deoarece se întâmplă frecvent ca această distanţă să fie cu câţiva milimetri mai mică decât înălţimea standard a vaselor sau a borcanelor din comerţ. In partea inferioara a combinei cu propria usa de acces se afla compartimentul Fresh Plus Box etans cu 3 sertare pe sine, de depozitare al legumelor si fructelor, ce le pastreaza un timp indelungat proaspete si cu aromele nealterate ca in ziua in care au fost culese.

Side by Side Dawoo FRAH52WD3B

       Cele 2 usi ale frigiderului cu maner integrat orizontal cu sistem de deschidere spre dreapta sunt echipata cu 3 suporturi fixe pentru o compartimentare specializata. Aparatul este dotat si pe partea de frigider si congelator cu rafturi cu glisare usoara construite pe role glisante ce pot fi scoase cu usurinta in afara spatiului de racire. Acest lucru permite accesul cu usurinta la alimente, vazand imediat ce este depozitat in spatele raftului.

    Aparatul are iluminare Eco Led premium cu iluminare uniformă a întregului compartiment de frigider, atât din lateriale cât și din plafon si consum energetic de 7 ori mai mic decat un bec obisnuit. Pentru a regla temperatura Dawoo are la interiorul aparatului 3 termostate cu reglare electronica independenta. 

Side by Side Dawoo FRAH52WD3B, 514 l, NoFrost, Dozator apa, Touch control, Clasa A+, Negru

    Corpul de congelare este pozitionat in partea stanga a combinei avand 2 compartimente tip sertar pe sine etanse unele fata de altele. Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare, inclusiv super congelarea cu deconectare automata. Accesul la alimente se face foarte usor prin glisarea raftului in afara. Congelatorul detine si facilitatea Vario Zone unde rafturile din sticlă pot fi detașabile pentru spațiu suplimentar în congelator. In acest corp deasupra zonei de congelare se afla zona de inghet care are 3 rafturi realizate din sticla termorezistenta, unde 2 din 3 rafturi poate fi ajustată după nevoi în trepte de maximum câţiva centimetri. Puterea de congelare a aparatului este de 12 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore. Usa congelatorului cu maner vertical integrat cu deschidere spre stanga are 4 rafturi fixe pentru depozitarea de produse cu termen lung de pastrare. Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata. Congelatorul este dotat si cu calendar pentru monitorizarea produselor congelate.

      Dawoo FRAH52WD3B are un grad de izolare excelent avand asftel o autonomie de a rezista fara curent electric de pana la 14 ore fara ca alimentele sa se degradeze in congelator. Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN-T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicitede la +10°C in regim de iarna până la +38°C in regim de vara. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria.

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43

     Pe partea de functii si tehnologie Dawoo FRAH52WD3B detine urmatoarele: Sistem de avertizare acustic si optic atunci cand usa este deschisa, mai mult de 60 secunde. Semnal optic şi sonor de avertizare la creşterea temperaturii in congelator dupa o pana de curent.  Aparatul are in dotare senzori Fresh Sense ce monitorizeaza in mod constant temperatura ambianta, pe cea din frigider si pe cea din congelator. Rezultatul este o temperatura constanta in interiorul frigiderului, independent de temperatura exterioara. Dawoo avand functia de congelare automata revine la functionarea normala imediat ce se atinge temperatura necesara. In acest fel se previne risipa de energie. Dawoo are si functia Super Cooling, unde alimentele abia cumparate sunt racite mai repede. In acelasi timp, aceasta functie previne incalzirea alimentelor care se afla deja in frigider. Temperatura este redusa printr-o apasare de buton pana la cel mai redus nivel de 2°C. Pentru a preveni consumul inutil de energie, functia comuta automat inapoi dupa aproximativ 6 ore. Cu functia Super Freezing se protejeaza alimentele deja congelate, prevenind decongelarea acestora atunci cand adaugam noi alimente in congelator, noile alimente fiind congelate mai repede. 

      Eficienta energetica oferita de acest Side by side Dawoo FRAH52WD3B este foarte buna, avand clasa A+, cu un consum anual de energie de 401 kWh/an, si un consum zilnic de energie de 1,02 kWh/zi. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter liniar unic de la Dawoo ce presupune modificarea turației și capacității compresorului pe 5 nivele a aparatului de refrigerare în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorului o turatie si o capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea temperaturii setate. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios, avand un nivel de zgomot foarte mic de 43 dB. In plus, tehnologia Cycle Balancing ajuta si mai mult la reducerea nivelului de zgomot. Aparatul are urmatoarele dimensiuni: (I x L x A) cm) 178 x 90 x 65 si o greutate de 95 Kg. 

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o combina frigorifica performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Mai multe imagini si specificatii tehnice gasiti si in pagina producatorului disponibila aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret actualizat

 

Side by Side Dawoo FRAH52WD3B, 514 l, NoFrost, Dozator apa, Touch control, Clasa A+, Negru