Aer conditionat VORTEX A1218FC – Review si pareri

    Aparatul de aer conditionat VORTEX A1218FC iti va asigura tot confortul de care ai nevoie vara aceasta atunci cand temperaturile vor urca din nou peste pragul canicular. Acest model din noua generatie este special optimizat tehnic astfel incat sa asigure procesul de racire in timp de caldura si incalzire in perioada iernii. Pretul la care se vinde este unul foarte atractiv avand in vedere ca ofera numeroase functii sofisticate capabile sa aduca rapid un nivel excelent de confort intr-o incapere de dimensiuni medii. Avand o capacitate de 12000 BTU, acesta se descurca excelent in cazul spatiilor de pana in 20-30 mp, fiind exact ceea ce trebuie pentru o eficientizare buna a costurilor de consum. Factorul de accesibilitate raportat la performante este unul excelent, VORTEX A1218FC este un aparat de aer conditionat ce aduce la pachet cateva detalii importante, prezenta kit-ului de instalare in mod gratuit iar designul sau compact conturat de culoarea alba a exteriorului vor face ca acesta sa se potriveasca perfect cu locuinta ta.Aer conditionat cu inverter VORTEX A1218FC, 12.000 BTU, A++, alb, kit instalare inclus

    Compus din doua unitati, una de exterior si cea de interior conectate printr-o retea complexa ce asigura cursivitatea aerului, VORTEX A1218FC da dovada de eficienta indiferent de situatiile in care este pus la incercare. Pictogramele luminoase dispuse in zona de comanda a unitatii de interor au functia de inchidere automata pentru a deranja pe timp de noapte si a limita deasemenea in timp consumul energetic. Fantele de aer permit un control perfect al aerului, functiile aparatului reusind sa pozitioneze fluxul de aer chiar si punctiform, in pozitie bine stabilita. Controlul aparatului de la distanta al aparatului poate fi facut cu ajutorul telecomenzii proprii care are o arie de semnal acoperita de pana la 7-8 metri distanta.  

Aer conditionat cu inverter VORTEX A1218FC, 12.000 BTU, A++, alb, kit instalare inclus

   Eficienta energetica propusa de aparatul de aer conditionat VORTEX A1218FC atinge standarde ridicate, asemenea majoritatii sistemelor de climatizare de ultima generatie. Asadar, putem discuta despre clasa A++, in regim de racire si clasa A+, in regim de incalzire. Daca pana nu de mult clasa A era considerata etalonul superior al tabelului energetic si era destul de rar intalnita in randul acestor aparate, in prezent, putem discuta de eficiente de pana la clasa A+++.  Consumul nominal la racire este de 1100 W si de 1000 W la incalzire, cu o capacitate nominala identica in ambele cazuri de 3500 W. Pentru a vedea daca a aceste valori tehnice sunt unele corelate cu eficienta, a aparut acest indice de masurare al eficientei energetice de tip SEER/SCOP ce se raporteaza la o scara de la 1 la 10. Pentru functia de racire, coeficient randament sezonier la racire SEER indicat este de 6.15 iar coeficientul de randament la racire EER este 6.15, iar la incalzire coeficientul randament sezonier la incalzire SCOP si COP este de 4.05. Aparatul are un procent de eficienta destul de bun, lucru care demonstreaza valentele tehnice incorporate. 

Imagini pentru indice scop

      Acest model este silentios cu un nivel de zgomot de 52 dB, pe ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Unitatea interna are in dotare un Filtru de Praf care are functia de a colecta particulele mici din aer (praf, polen). Cand aerul trece prin acest filtru, praful adera la suprafata lui, deasemenea previne mirosurile neplacute, fumul si particulele de polen si iti ofera un aer proaspat. Functia Anti -Fungus este eficienta in cazul bacteriilor din aerul respirabil astfel: aparatul de aer contionat porneste procesul Anti-Fungus imediat dupa racirea si umidificarea aerului. Echipat cu filtrele de ultima generatie HAF cu tehnologie electrostatica asigura filtrarea particulelor de praf (2.5 microni) si bacterii. Sistemul de filtrare cu densitate sporita are o eficienta medie, avand o mai buna performanta impotriva particulelor de praf si a polenului dar fiind incapabil sa elimine virusurile sau bacteriile.

    Functiile disponibile pentru in cazul aparatului VORTEX A1218FC sunt destul de numeroase si te vor ajuta sa selectezi modul de lucru ideal pentru a crea la interiorul casei tale confortul terminc dorit. Functiile de climatizare oferite de aparatul de aer conditionat VORTEX A1218FC sunt cele de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Daca primele doua se vor folosi sezonier, datorita impactului lor direct asupra temperaturii, ultimele doua vor putea fi folosite pe tot parcursul anului, luptand eficient impotriva mucegaiului si improspatand aerul din incapere. Exista un mod de functionare automat ce include setari din fabrica favorabile care ii impun acestuia caracteristici prestabilite pentru a obtine un raport foarte bun dintre temperatura si consum energetic. 

     In timpul iernii vei putea experimenta si aceasta functie de incalzire ce asigura un mediu confortabil in zilele racoroase cand doresti sa pornesti centrala termica mai tarziu, deoarece exista fluctuatii termice de la o zi la alta. Este destul de utila dar nu merita folosita zilnic deoarece costurile sunt destul de ridicate. Pentru racire aparatul foloseste un anume agent de racire R410a o substanță folosită ca agent de lucru în instalații frigorifice sau pompe de căldură, ce suferă reversibil schimbări de fază de la gaz la lichid, transportând astfel căldura de la un mediu la altul. Transferul de căldură se face prin încălzire, vaporizare (trecerea din stare lichidă în stare gazoasă preluând căldură) și apoi prin răcire și condensare (trecerea din stare gazoasă în stare lichidă cedând căldură) la temperaturi scăzute sau ale mediului ambiant.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 600 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

     Functia de dezumidificare este la fel de importanta deoarece te poate ajuta sa elimini excesul de umezeala din aerul respirabil, ca astfel atmosfera sa nu mai dea senzatia de aer incarcat si fierbinte, asa cum se intampla de cele mai multe ori vara. Aparatul are capacitatea de a evacua din aer pana la 1.2 litri in timp de o ora. In urma folosirii indelungate, e nevoie si de o curatare interna, asa ca este recomandat apelarea la functia de Auto-Curatare care actioneaza asemenea unui ventilator intern ce incalzeste o rezistenta pentru a elimina umezeala ce se poate transforma in mucegai. 

    Functionarea aparatului poate fi programata pe intervale de timp, folosind acest selector de tip Timer 24 de ore. Poti alege diverse moduri de functionare care sa fie specifice anumitor intervale de timp bine stabilite de tine. Deasemenea in cazul in care apar intreruperi de curent de la retea, cu ajutorul functiei Restart isi reia functionarea avand aceleasi valori de mediu prestabilite anterior. 

     Functie dezghetare inteligenta – Aceasta functie permite dezghetarea unitatii la temperaturi scazute si inghet prin pre-incalzirea ei, astfel eviti micile inconveniente ori defectiuni.

     Functie Turbo – functia Turbo asigura racirea ori incalzirea rapida a incaperii.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Pentru cei care se vor confrunta cu probleme tehnice sau erori de programare, exista si o functie speciala care te scapa de toate aceste erori cu ajutorul optiunii de diagnosticare. Principiul de functionare este simplu si consta in transmiterea unor coduri eroare pe consola de comanda, care vor fi verificate apoi in cartea tehnica, acolo unde sunt solutiile pentru fiecare problema aparuta.

    Acesta sta bine si la capitolul filtre de protectie care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritati.pentru ca vorbim de un aparat de capacitate medie, 12000 BTU, acest lucru se va reflecta si in zgomotul de fond produs in timpul functionarii, un aparat foarte silentios silentios cu un zgomot produs ce variaza intre 42 – 57 dB pentru unitatea de interior. Per total este un produs care indeplineste nevoile de lucru stabilite ca la carte, reusind sa ofere o racire/incalzire consistenta intr-un timp relativ scurt conform asteptarilor. Echipat cu o multitudine de functii inteligente, acest sistem de climatizare este capabil sa ofere in cel mai scurt timp nivelul de confort asteptat, facand economii semnificative la capitolul energetic. In plus, are un aspect foarte rafinat, capitol la care isi depaseste majoritatea competitorilor.

Recomandare:

     Garantia oferita de producator este de 24 de luni daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini poti gasi si pe pagina producatorului aici

Aer conditionat cu inverter VORTEX A1218FC, 12.000 BTU, A++, alb, kit instalare inclus