Aparat de aer conditionat Franke FR9BW pret si specificatii tehnice

     Folosirea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna metoda de a suporte zilele toride de vara sau zilele geroase din timpul ierni in intervalul termic de la +50°C pana la -15°C. Acest model poate fi o optiune, el nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de pe telecomanda pentru a activa instalatia si aparatul de climatizare va mentine temperatura dorita indiferent de anotimp. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb/negru, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display ascuns pozitionat in centrul aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Modelul Franke FR9BW poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatile interioare si unitatile exterioare ale aparatelor de aer conditionat Franke sunt foarte silentioase datorita fantelor unitatilor interioare si exterioare si a compresorului produs cu tehnologia DC inverter. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de la 28 la 44 dB, la cele 12 trepte de ventilare a unitati interioare. Instalatia de condensare a unitatii externe, este acoperita cu tehnologie goldfin, care protejeaza vreme indelungata impotriva coroziunii si creste performanta aparatului de aer conditionat.

    Acest model de ultima generatie ce dispune de tehnologii avansate, are o putere de racire de 9000 BTU si de incalzire de 10000 BTU, fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 25 mp. Din punct de vedere energetic aparatul este inclus in clasa de energie A++ la modul de racire si clasa A+ la modul de incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum anual de 250 kWh/an la racire si de 880 kWh/an la incalzire. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,9 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Franke, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

    Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,9 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW. 

SEER and SCOP | Olimpia Splendid

     Elementul de filtrare al acestui aparat de foarte buna calitate include un Dust Filter ce retine praful si particulele din camera, imbunatatind calitatea aerului. Filtrul se poate scoate si spala, permitand functionarea aparatului cu performanta din prima zi. Aparatul are si Active Carbon Filter ce inlatura mirosurile neplacute ca polenul sau amoniacul si retine prin intermediul suprafetei filtrului cu fibra electrostatica, praful, fumul si parul de animale ce pot provoca alergii. In plus are si Voc Filter ce retine formaldehide ca de exemplu compusi organici volatili (VOC) si celelalte gaze toxice. In acelati timp inlatura mirosurile neplacute si ridica calitatea aerului din camera.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

    Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Franke FR9BW, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte. Aparatul cand functioneaza la modul racire, dupa o ora unitatea va scade temperatura cu 1°C si dupa trecerea a inca o ora va creste din nou cu 1°C. La functionarea pe incalzire, dupa o ora aparatul va creste temperatura cu 1°C si dupa trecerea a inca o ora va scade din nou cu 1°C. Aceasta temperatura va fi pastrata timp de 7 ore, dupa care unitatea se va opri automat

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 12 trepte cu un debit mediu de 430 metri cubi/h.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,3 l/h condens.

     Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem cu 5 trepte de ventilatie funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. In plus aparatul beneficiaza de functia de detectare pierdere agent frigorific ce opreste automat functionarea aparatului, protejand astfel compresorul.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Franke face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 6.5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 715 x 188 x 250, iar cea exterioara are o greutate de 26,6 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 A si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.  

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Franke 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Filtru carbon activ, Auto restart, Functie turbo, FR9BW, Negru

Aparat de aer conditionat Franke 9000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Filtru carbon activ, Auto restart, Functie turbo, FR9BW, Negru