Laptop Acer Aspire E5-576G-55XV – Review si specificatii tehnice

      Dorinta de a avea un laptop cat mai bine organizat din punct de vedere al configuratiei este un aspect pe care multi utilizatori cauta sa il atinga atunci cand achizitioneaza un nou device portabil, lucru pe care putem spune ca laptop-ul Acer Aspire E5-576G-55XV este un adevarat performer. Laptop-ul Acer Aspire E5-576G-55XV impresioneaza placut de la prima vedere prin designul sau elegant si modern, specific seriei Aspire. Este construit in totalitate din plastic, insa unul de calitate, foarte rezistent in cazul unei utilizari intense. In privinta dimensiunilor, laptopul poate fi considerat portabil, avand o grosime de numai 23.9 mm si numai 2.93 Kg. 

       Tastatura este definita printr-un un set de taste ce sunt bine delimitate cu un spatiu suficient de mare pentru a facilita scrierea rapida, pozitionarea acestora fiind in zone usor accesibile si intuitive. Touchpad-ul raspunde bine la comenzi si beneficiaza de functie multi – touch.

       Display-ul de 15.6 inchi ofera suport anti-stralucire ecran in situatii de luminozitate incapere ridicata (anti-Glare) si suporta rezolutii HD cu 1366 x 768 pixeli. Unghiul de vizualizare este unul destul de larg oferind astfel un nivel de detalii destul de bun raportat la rezolutie.

      Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul cu doua nuclee fizice Intel i5 7200U tactat la o frecventa de 2.5 Ghz care poate urca chiar si la 3.1 Ghz in modul Turbo Boost. Foloseste o memorie RAM de 4 Gb (DDR4 ~ 2133 Mhz) iar spatiul de stocare este reprezentat de un SSD de 256 Gb. Pentru un viitor upgrade ii mai poti atasa inca o placuta de memorie de 4 Gb pentru un total de 8 Gb.

      Placa video dedicata de la Nvidia GeForce 940MX cu un share de memorie video de 2 Gb ofera tot suportul necesar rularii in conditii optime a aplicatiilor de tip gaming si cele care au nevoie de resurse grafice mai mult decat poate oferi cea integrata. Este un model excelent in cazul in care faci parte din categorie utilizatorilor care au ca principala pasiune gaming-ul sau editarea foto/video. Raspunde bine cerintelor grafice, fiind un model destul de actual, corespunzator cu cerintele de moment. Tehnologia Nvidia Optimus activeaza sau dezactiveaza placa grafica in conditiile in care ai nevoie sau nu de performante grafice superioare, o optiune interesanta care va duce la o mai buna conservare a energiei in acumulator. 

      Acesta sta foarte bine si la capitolul conectivitate fiind dotat cu doua iesiri USB 3.0, o iesire USB 2.0, o iesire HDMI, port VGA, port de LAN si modul de wireless. Portul USB 3.1 Type-C suporta transferuri de date ultra-rapide, incarcare si afisare. Este dotat cu cititor card SD precum si camera web HD Acer Crystal Eye cu microfon integrat utila atunci cand folosesti atat retelele de socializare cat si la conversatiile pe Skype.

      Cantareste aproximativ 2.93 Kg si este dotat cu o baterie Li-On de 4 celule care ii va asigura o autonomie de pana la 15 ore in conditii de utilizare medie. Durata de viata a bateriei de pana la 15 ore iti ofera o zi intreaga de utilizare in timp ce te deplasezi, maximizand libertatea de a-ti indeplini toate sarcinile zilnice.

Recomandare:

       Laptopul Acer Aspire E5-576G-55XV este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant care sa iti ofere portabilitatea de care ai nevoie la un pret accesibil: Verifica oferta pret

        Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona zilele acestea avand o reducere consistenta de pret: Verifica pret actualizat

Laptop Acer Aspire E5-576G-55XV cu procesor Intel® Core™ i5-7200U 2.50 GHz, Kaby Lake, 4GB, 256GB SSD, NVIDIA® GeForce® 940MX 2GB, Linux, Black