Aparat de aer conditionat LG Standard Plus Smart Inverter P12EN 12000 Btu/h pret si specificatii tehnice

     Majoritatea aparatelor de aer conditionat existente pe piata poseda filtre puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul LG Standard Plus Smart Inverter P12EN face parte din aceasta categorie.

    LG  este un aparat de aer conditionat inteligent, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret. Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei InverterAceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential de (19, 273541)dB. Acest model are o eficienta energetica ridicata, datorita schimbator de caldura hibrid cu 3 coloane cu canelura mare si conducte High-groove. Prin aceasta tehnologie eficienta schimbatorului de caldura a fost mult imbunatatit prin integrarea unei coloane suplimentare, realizandu-se un schimbator de caldura hibrid cu suprafata de schimb marita. La acest schimbator pierderea de caldura a fost redusa, prin utilizarea de conducte cu diametre diferite, astfel aria interioara totala a conductelor a fost crescuta cu 40%. Putem sa mai amintim ca numarul de conexiuni de aspiratie au fost reduse de la doua conexiuni la o conexiune, facand sa creasca eficienta de compresie a agentului frigorific in timpul functionarii la viteza redusa.

     De asemenea compresorul include si o valva reversibila cu dubla stabilizare de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial oblic cu design optimizat si diametru mare. Puterea de intrare a valvei cu 4 cai a fost redusa la 0W prin folosirea tipului cu dubla stabilizare.     Capacitatea sa de racire este de nom/min/max 11900 (3036 – 13784) BTU fiind inclus in clasa de energie A++ si de nom/min/max 12900 (3036 – 13784) BTU in clasa de energie A+ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, cu un consum nominal de 1080 W/h la racire si de 1000 W/h la incalzire. Consumul energetic de sezon anual al acestui model este la modul racire de 190 kWh/an si de 875 kWh/an pe modul incalzire. Pe display-ul LED de pe unitatea interioara se afiseaza consumul curent de energie electrica prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Datorita tehnologiei din dotare, pe display-ul LED de pe unitatea interioara se afiseaza utilizarea zilnica de energie prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Aceasta functie este buna pentru a ne da seama de valoarea reala a consumului de energie si se pot face ajustarile necesare pentru setarile de temperatura. In plus cu tehnologia Active Energy Control se regleaza nivelul de consum de energie si capacitatea de racire prin controlarea frecventei maxime a motorului compresorului.
     Functia de control a energiei este o modalitate eficienta de a ne bucura de racire/incalzire in timp ce economisim energie. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament extraordinar SEER de 6,4 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute. 

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,4 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW. 
   Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru Dual Protection care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. Filtrul de aer cu dubla protectie este prima linie de aparare, conceput pentru a capta initial particulele de praf de peste 10 micrometri, apoi elimina particulele fine, bacterii din diverse alte surse. Filtrul cu dubla protectie elimina pana la 99.9% din bacteriile din aer in 18 ore. In plus filtrul Cleaning Filter, este conceput pentru o manipulare usoara si curatare rapida. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare cu emitere de ioni negativi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv.

       Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. 

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LG va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debit maxim de 600 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

Lasă un comentariu