Aparat de aer conditionat Daikin Ururu Sarara Bluevolution FTXZ35N.WIFI-RXZ35N Inverter 12000 BTU pret si specificatii tehnice

     Ultimul Model Ururu Sarara Bluevolution FTXZ35N.WIFI-RXZ35N este un aparat extraordinar de aer conditionat care face parte din gama 2013 a producatorului japonez Daikin, cu un dispozitiv elegant, dotat cu numeroase functii care vor lucra pentru tine astfel incat ritmul vietii tale sa nu fie perturbat de zilele calduroase de vara sau de iernile friguroase. Acest model din seria Ururu Sarara in traducere din limba japoneza (a umidifica/a dezumidifica) cu gama de operare +43°C-20°C, este produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat in Japonia de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2016.

     Design-ul de culoare alb este unul minimalist dar respecta in aceiasi masura o nota de eleganta astfel incat aspectul camerei tale sa nu fie influentat negativ atunci cand il vei instala. Datorita design-ului sau excelent, Daikin Ururu Sarara a primit marele premiu pentru design Red Dot Design Award 2013.Image result for кондиционер с увлажнением воздуха     Aparatul are in componenta doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, ce beneficiaza de tehnologia Inverter care ofera economii substantiale la factura de energie in timp. Modul de functionare inteligent asigura performante inalte la racire si incalzire prin reducerea consumului de curent si a zgomotului ambiental, totul ca tu sa te bucuri in fiecare zi de o atmosfera placuta in casa cu costuri insignificante. Unitatea exterioare Daikin este echipata cu un schimbator de caldura tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre conditii meteo.

     Unitatea interioara este dotata cu un display discret in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 11942 (2047 – 18084) BTU si de incalzire de nom/min/max 17060 (2047 – 30708) BTU, fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25/35 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este formidabila, avand clasa A+++, cu un consum de sezon anual de energie de 136 kWh/an la modul racire si aceiasi clasa cu un consum de sezon anual de 1100 KWh/an la modul incalzire. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (19, 27, 35, 42) dB.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER foarte inalt de 9 la racire si de 5,73 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 9 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 5,73 KW in cursul unui sezon.

   Elementul de filtrare cu autocuratire al acestui aparat de foarte buna calitate include o tehnica revolutionara de tratare a aerului, cu impact extrem de redus asupra mediului si consum foarte redus de energie. Acest sistem de filtrare cu tehnologia Flash Streamer utilizeaza electroni ce vor pune in miscare reactii chimice asupra moleculelor din aer cu scopul de a elimina mucegaiul, oxizii de azot si virusii, aerul devenind mai curat si mai sigur pentru respirat, fara pericolul aspirarii de alergeni. Prin acest sistem de filtrare inovator aerul mai intai este purificat prin trecerea printr-un pre-filtrului de praf și polen. Dupa trecerea prin acest pre-filtru aerul trece prin filtrul Flash Streamer ce produce descarcarii plasmatice. Aceste descarcari strict controlate vor pune la treaba electroni de mare viteza ce au capacitatea de a descompune moleculele din aer (azotul si oxigenul), aparand simultan si efectul de descompunere si oxidare a tuturor particulelor daunatoare din aer. Avantajul acestei tehnologii este ca in urma determinarilor precise de laborator viteza la care se intampla fenomenul fizico-chimic este de 1000 de ori mai ridicat fata de solutia anterioara ce folosea ca procedura descarcarea luminiscenta pentru decontaminarea aerului ambiental. Folosirea pentru doar o ora a unui sistem de climatizare ce are incorporat tehnologia Flash Streamter va elimina in proportie de 97% virusul gripei, iar la 2 ore de utilizare a aparatului de climatizare, procentul ajunge la 99,8%. Daikin arata ca veti fi 100% siguri in privinta calitatii ireprosabile a aerului respirat in incaperi daca aparatul este mentinut in functiune timp de 3 ore. Durata de viata a filtrului este pe toata durata de functionare a aparatului. In plus modelul beneficiază de un sistem de autocurățare activat automat după fiecare funcționare. Acesta constă în uscarea interiorului aparatului, în acest mod fiind eliminată aparația mucegaiului. Curatarea automata a filtrului impiedica acumularea prafului in filtrul de praf al unitatii, ceea ce asigura o functionare eficienta si un confort optim pe toata durata de viata a unitatii deoarece fluxul de aer nu este obstructionat de praful acumulat. In plus, indepartarea prafului se face mult mai simplu si mai usor decat la unitatile fara functie de autocuratare la care filtrele trebuie scoase si spalate periodic.Daikin Flash Streamer functionare     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu aceasta funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul temperatura si gradul de umiditate indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Daikin, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -20°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.  

     Funcţia de ventilaţie (cu aceasta functie, aparatul de aer conditionat furnizeaza aer curat si climatizat in camera in patru trepte cu un debit maxim de 726 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

    Cu functia Flux de aer 3D jetul de aer tridimensional selectat pentru racirea sau incalzirea rapida combinat cu functia de auto-baleierii pe orizontala si verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa ajunga in toate colturile incaperii chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului  pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau jos a aerului refulat in intreaga camera. Functia de auto-baleiere pe orizontala asigura o pozitionare pe orizontala a fantelor de refulare ale aparatului pentru obtinerea unui flux de aer uniform in incapere distribuit printr-o miscare repetata de stanga-dreapta.FLUX DE AER 3-D     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. In timpul verii, un grad ridicat de umiditate a aerului ambiant, la temperaturi moderate, poate amplifica disconfortul termic. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,2 l/h condens. In plus acest model este dotat si cu un sistem avansat din punct de vedere tehnologic de umidicare a aerului, in zilele geroase din anotimpul rece. Sistemul de dezumidificare si de umidificare al acestui model se realizeaza cu ajutorul unitatii exterioare. Depășirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automată a sistemului. Imediat ce umiditatea dorită a fost atinsă, acest sistem se deconectează automat. Acest sistem prin unitatea exterioara extrage cantitatea necesara de vapori de apa din aerul exterior si o introduce in interior pentru a realiza umidificarea corecta a spatiului interior. Deoarece umiditatea nu este absorbita din interiorul camerei, umidificarea rapida si eficienta este posibila chiar si cu aerul uscat de iarna. Sistemul de umidificare Daikin furnizeaza 450 ml/h de apa, necesar pentru a umidifica o camera mare in anotimpul rece. Acest sistem reduce umiditatea din interior, in timp ce mentine o temperatura constanta in camera. Aceasta caracteristica previne supraracirea, lucru apreciat de catre persoanele sensibile la frig.Umidificare Ururu Sarara

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

      Cu functia ochiul inteligent pentru 3 zone: jetul de aer este direcţionat într-o zonă diferită de cea în care se află persoana în acel moment. Detecţia se realizează în multiple direcţii: la stânga, în faţă, la dreapta, sus si jos. Dacă nu este detectată nicio persoană timp de 20 de minute, aparatul va trece automat la setarea de eficienţă energetică, prin reducerea activitati la modul economic.

      Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Functia WiFi – Daikin va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara disponibil in varianta standard. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu aceasta aplicatie puteti controla consumurile energetice. 

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. Aceasta functie va permite sa limitati consumul maxim al aparatului de aer conditionat, in cazul in care aveti probleme cu intrerupatoarele de circuit care se declanseaza prea des sau daca mai multe aparate (aspirator, cuptor cu microunde, etc.) functioneaza in acelasi timp, sau doriti doar sa limitati consumul electric. In ceace priveste montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 30 m, o diferenţă de nivel de 20 m, ţevi pentru gaz cu un diametru de 9,52 mm, ţevi pentru lichid de 6.35 mm si teava penru condens de 16 mm.

      Unitatea interioara cantareste 15 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 798 x 372 x 295, iar cea exterioara are o greutate de 50 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 795 x 300 x 693. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Daikin foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Daikin Ururu Sarara Bluevolution FTXZ35N-RXZ35N Inverter 12000 BTU, Clasa A+++, Ochi Inteligent, Filtru Auto-curatare, Filtru Fotocatalitic, Control Wi-Fi, Flux Aer 3D, Programator 24 de ore

Lasă un comentariu