Aer Conditionat DAIKIN Comfort Budget INVERTER pret si specificatii tehnice

     Modelul Comfort Budget cu gama de operare +46°C-15°C, este produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat in Cehia de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire.Fabricat in Europa

     Culoarea alb mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare si laterale va garanteaza integrarea aparatului printre elementele de decoratiuni interioare. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Acest aparat este echipat cu un display ascuns in partea dreapta, ce afiseaza programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Unitatea exterioare Daikin este echipata cu un schimbator de caldura tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre conditii meteo.

     Avand o capacitate de racire de nom/min/max 21256 (5971 – 22178) BTU si de incalzire de nom/min/max 21837 (4094 – 24225) BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere sau birou de 50 – 60 mp. Acest model la modul racire se incadreaza in clasa energetica A+ cu un consum de sezon anual de 359 kWh/an iar la modul incalzire se incadreaza in aceeasi clasa energetica A+ cu un consum de sezon anual de 1311 kWh/an. Este un consum excelent pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, imbunatatind totodata confortul in momentul utilizarii. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va rămane constanta. Acest model datorita compresorului puternic poate raci o incapere chiar si atunci cand temperatura de afara este de -15°C, ceea ce le face ideale pentru racirea spatiilor tehnice, precum camere de server, cabinete pentru telecomunicatii, camere pentru panouri electrice sau tablouri de distributie.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,09 la racire si de 4,06 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin cu emisii de CO2mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,09 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,06 KW. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 10-15%.      Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. In ceea ce priveşte zgomotul, nu aveti de ce sa va faceti griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 5 trepte de ventilare de (33 / 37 / 41 / 43 / 46dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. 

     Elementul de filtrare cu autocuratire al acestui aparat de foarte buna calitate include 2 tehnici de tratare a aerului, cu impact extrem de redus asupra mediului si consum foarte redus de energie. Aerul este purificat prin trecerea filtrului de praf si polen. Acest filtru retine polenul si acarienii in proportie de 99% sau mai mult. In etapa finala, filtrul poate curata aerul printr-o serie de reactii chimice. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon.Fara bacterii, virusuri sau mirosuri neplacute. Doar aer curat     Acest model beneficiaza de un sistem de autocuratare activat automat dupa fiecare funcționare. Acesta consta în uscarea interiorului aparatului, in acest mod fiind eliminata aparatia mucegaiului.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. 

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit maxim de 1195 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Cu functia Flux de aer cu auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului  pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau jos a aerului refulat in intreaga camera.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,8 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitor deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.PROGRAMATOR SAPTAMANAL     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. Aceasta functie va permite sa limitati consumul maxim al aparatului de aer conditionat, in cazul in care aveti probleme cu intrerupatoarele de circuit care se declanseaza prea des sau daca mai multe aparate (aspirator, cuptor cu microunde, etc.) functioneaza in acelasi timp, sau doriti doar sa limitati consumul electric.MODUL ECONOMIC     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Unitatea interioara cantareste 14 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 1065 x 310 x 224, iar cea exterioara are o greutate de 44 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 855 x 328 x 753. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aer Conditionat DAIKIN Comfort Budget INVERTER, 21.000 BTU, Clasa energie A+, Racire, Incalzire, Mod Putere, Mod Comfort, Mod Economic, Filtrare cu Filtru Fotocatalitic, Programator 24H