Aparat de aer conditionat Daikin Emura Alb FTXG35LW/RXG35L pret si specificatii tehnice

     Un sistem de aer conditionat este extrem de benefic cand vine vorba de imbunatatirea mediului de munca sau unde locuim, deoarece acesta elimina microbii si bacteriile din aer, contribuind la imbunatatirea mirosului si a aerului din incaperile unde ne petrecem timpul. Astazi va prezint un model foarte convenabil atat ca pret dar si ca functii, fiind vorba despre modelul Emura Alb FTXG35LW/RXG35L, produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia  in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire. Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale ne garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare.

     Acest aparat este echipat cu un display de tip LED în partea dreaptă, ce afișează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Avand o capacitate de racire de med/min/max 11942 (4777 – 12966) BTU si de incalzire de 10236 (4777 – 17060) BTU, acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 camera de 25 – 35 mp.
     Acest model se incadreaza la modul racire in clasa energetica A++ cu un consum de sezon anual de 175 kWh/an iar la modul incalzire se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum anual de 913 kWh/an. Este un consum excelent pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 7 la racire si de 4,6 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 7 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,6 KW. 

   Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 15-20%. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (20, 26, 34, 45)dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.

      Instalatia de filtrare aer include un filtrul de praf si un filtru din apatit de titan fotocalitic pentru purificarea aerului ce absoarbe particulele microscopice, descompune mirosurile şi poate chiar dezactiva bacteriile şi viruşii. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Durata de viata a filtrului este de 3 ani, daca este spalat la fiecare 6 luni. In plus modelul beneficiază de un sistem de autocurățare activat automat după fiecare funcționare. Acesta constă în uscarea interiorului aparatului, în acest mod fiind eliminată aparația mucegaiului. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Daikin permite reducerea suplimentara a consumului energiei electrice prin folosirea tehnologiei senzorului ochi inteligent pe 2 zone, care ajuta la economisirea energiei prin detectarea prezentei umane in camera si activarea automata a modului economic. Confortul superior oferit de acest model este creat prin intermediul tehnologiei ce permite ajustarea automata a fluxului de aer din camera inclusiv la nivel lateral, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente.

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. In plus programatorul saptaminal poate fi setat sa actioneze incalzirea sau racirea oricind in fiecare zi sau saptamina.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +18°C.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la (174, 288, 468, 654) mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia Turbo Jet poate fi selectat pentru racirea sau incalzirea rapida; dupa oprirea modului turbo jet unitatea revine la modul setat anterior.

     Functia confort garanteaza functionarea fara curenti de aer prevenind suflarea aerului cald sau rece direct inspre corpul persoanei din camera. In plus unitatea interna fiind dotata si cu senzor de miscare reduce consumul de energie din camera neocupata: cind camera este goala unitatea comuta pe modul economic dupa 20 de minute si reporneste automat cind o persoana intra in camera.

     Cu functia Flux de aer 3D jetul de aer tridimensional selectat pentru racirea sau incalzirea rapida combinat cu functia de auto-baleierii pe orizontala si verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa ajunga in toate colturile incaperii chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului  pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau jos a aerului refulat in intreaga camera. Functia de auto-baleiere pe orizontala asigura o pozitionare pe orizontala a fantelor de refulare ale aparatului pentru obtinerea unui flux de aer uniform in incapere distribuit printr-o miscare repetata de stanga-dreapta.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,2 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.

     Modulul Sleep/Night economiseste energie prin prevenirea racirii sau incalzirii excesive peste noapte.

     Optional cu Functia WiFi aparatul Daikin, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In ceace priveste montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 30 m, o diferenţă de nivel de 20 m, ţevi pentru gaz cu un diametru de 9,52 mm (3/8″) şi ţevi pentru lichid de 6.35 mm (1/4″).

       Unitatea interioara cantareste 12 kilograme avand dimensiunile de (L/l/A) (988 x 212 x 303) mm, iar cea exterioara are o greutate de 34 kilograme cu dimensiunile de (L/l/A) (765 x 550 x 285) mm. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Daikin Emura Alb FTXG35LW/RXG35L 12000 BTU/h

Lasă un comentariu