Aparat de aer conditionat Yoki DC Inverter 24000 Btu KW24IG1pret si specificatii tehnice

     Modelul Yoki KW24IG1 Inverter cu gama de operare +48°C-15°C, este produs de Kinki Yoki, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1951 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2016.

     Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare. Acest aparat este echipat cu un display discret de tip LED în fata dreapta a unitati interioare, ce afișează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Suprafata schimbatorului de caldura de la modelul Yoki a fost marita, prin folosirea conductelor de cupru cu striatii pe interior, imbunatatind astfel eficienta in modul de incalzire. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 165 volti intr-o gama larga de tensiune (165 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica.  

     Avand o capacitate de racire nom/min/max 21018 (5971 – 21496) BTU si de incalzire de nom/min/max 21155 (5971 – 23031) BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de pana la 46 mp.
     Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Consumul de energie electrica la modul racire este de min/max 0,45 / 2,2 kW/h iar la modul incalzire este de min/max 0,45 / 2,2 kW/h. Acest aparat la racire se incadreaza in clasa energetica A++ iar la incalzire se incadreaza in clasa A+ cu un consum anual de 415 kW/an la racire iar la incalzire clasa A+ cu un consum de 1920 kW/an. Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,5 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Yoki, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,5  KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW. SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Yoki, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interioara si exterioara au in componenta un invelis izolator fonic cu rolul de a reduce zgomotul. Unitatea interioara produce un zgomot secvential pe cele 4 trepte de ventilare de 33 / 39 / 43 / 47 dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Atat unitatea interioara cat si cea exterioara au in componenta un invelis izolator fonic cu rolul de a reduce zgomotul si de a crea atmosfera de confort dorita. In plus unitatea exterioare fiind dotata si cu un compresor performant, este renumita pentru zgomotul redus de 54 dB si eficienta energetica ridicata.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Yoki este dotat cu trei tipuri diferite de filtre ACF cu micro protectie avand un flux inalt de aer dar silentios. Filtrul colecteaza datorita puterii electrostatice mari a suprafetei, materiile microscopice daunatoare cum sunt polenul si firele de praf care pot cauza boli respiratorii. In plus acest sistem activ de filtrare al aerului se face cu ajutorul generatorului de ioni pozitivi incorporat in unitatea interioara. Filtrul din carbune activ din dotare este o forma procesata de carbune cu un continut foarte mare de pori microscopici. Acest fapt recomanda carbunele activ ca fiind una dintre cele mai bune solutii de filtrare si absorbtie, ce poate retine: praful acarian, parul de animale, sporii de mucegai si elemente ce pot provoca alergii persoanelor sensibile.

     Funcţia automat (cu aceasta functie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R-410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. 

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 850 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

    Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 2 l/h condens.

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

    Unitatea interioara cantareste 13,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 970 x 300 x 224, iar cea exterioara are o greutate de 46 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 955 x 386 x 700. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R-410 A si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Yoki DC Inverter 24000 Btu KW24IG1

Aparat de aer conditionat Yoki DC Inverter 24000 Btu KW24IG1