Aparat de aer conditionat Whirlpool Fantasia II Premium SPIW 412 Inverter 12000 BTU pret si specificatii tehnice

     Folosirea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna metoda de a suporte zilele toride de vara. Un aparat de aer condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomanda pentru a raci o camera supraîncălzită. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. 

     Aparatul de conditionat Whirlpool Fantasia II Premium SPIW 412 poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aceasta tehnologie noua reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele convenționale, acestea fiind și mult mai silențioase, zgomotul neplăcut de pornire-oprire a compresorului fiind eliminat. Aparatul iese in evidenta printr-un design placut de culoare alb, cu un display LCD in partea centrala a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare, dar si capacitatea sa de racire de 11942 BTU si cea de incalzire de 12946 BTU.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum nominal anual de 201 kW/an la racire si de 1071 kW/an la incalzire. Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 25 – 35 mp.

      Whirlpool vine cu cateva noutatii in domeniu: cu tehnologia 4D admisia aerului se face prin 4 zone (prin cele 2 zone laterale, prin fata si prin spate) aparatul asigura o racire rapida si un schimb de curenti de aer foarte rapid, fiind o premiera cu acest sistem inovativ. Aceasta tehnologie combinat si cu 6th Sense Air Flow aparatul selecteaza automat un mod adecvat de operare la modul (racire, ventilare, dezumidificare), in functie de conditiile climatice din interiorul camerei.4D Airflow     Acest lucru imbunatateste eficienta aparatului. La modul de functionare pe racire jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore.

     Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Whirlpool, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 3,8 KW.SEER and SCOP | Olimpia Splendid

     Acest model sta bine si la capitolul filtre de protectie care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritati: filtru HD – retine pana la 90% din particulele de praf, filtru Active Carbon – retine mirosurile neplacute.

      Acest model iese in evidenta prin caracteristica unica ce se intalneste doar la dispozitivele marca Whirlpool respectiv “Al 6-lea simt”. Datorita acestei tehnologi, aparatul electrocasnic are posibilitatea de a adapta consumul de energie electrica in functie de evolutia temperaturii din incapere. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima.

     Totodata, este un model silentios, pentru a nu  deranja pe perioada functionarii sale, unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (21, 26, 33, 40) dB. Aparatul de aer conditionat Whirlpool Fantasia II Premium SPIW 412 este dotat cu mai multe functii printre care:

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu un debit maxim de 569 mc fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,2 l/h condens. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Whirlpool, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Jet Cool aparatul de aer conditionat Whirlpool ofera flux de aer rece cu lungimea maxima de 20 m si de maxim 10 m cu aer cald, optimizat de mare viteza, care poate raci/incalzi repede si uniform camera in toate directiile pana la +18°C la modul racire, insa va inregistra un consum suplimentar de energie.foto_11_bis     Tehnologia Power Saver cu al 6lea simt este controlata de un microprocesor prezent in interiorul aparatului. Aceasta tehnologie cu al-6 Sense Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer permanent. Aceasta aliniere a functiilor ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate. 

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Whirlpool va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul este uscat automat.      

     Senzorul de pe telecomanda transmite catre unitatea principala a aparatului de aer conditionat temperatura masurata din jurul telecomenzii, functie care functioneaza la activarea optiunii Around U. Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Whirlpool face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%.

     Unitatea interioara cantareste 8,5 kilograme avand dimensiunile de (L, H, l)mm: 818 x 217 x 270, iar cea exterioara are o greutate de 29 kilogramecu dimensiunile de (L, H, l)mm: 715 x 482 x 240. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca o comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online:  Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Whirlpool Fantasia II SPIW 412 L Inverter 12000 BTU, Al 6-lea Simt, Around U, Sleep - 4 moduri, 1W Stand-by, Ceas timp real, Curatare Auto, Admisie Aer 4 D