Aparat de aer conditionat Carrier 42QHC009DSA/38QHC009DS pret si specificatii tehnice

 

    Cum vara a inceput deja sa isi faca simtita prezenta, prin temperaturi toride, aerul conditionat va deveni in curand aliatul tau impotriva caldurii. Dotat cu functii inteligente si sistem de filtrare performant, acest echipament de aer conditionat de la Carrier ne va ajuta sa pastram racoare si aer proaspat in locuinta chiar si in zilele toride ce vin. Acest model poate fi o optiune, el nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomanda pentru a activat functia Follow-me de pe telecomanda si Carrier 42QHC009DSA/38QHC009DS va mentine temperatura dorita acolo unde tineti telecomanda in casa. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp. Telecomanda are iluminare din spate pentru o citire mai usoara a parametrilor. Acest aparat unic racoreste si incalzeste casa confortabil cand temperaturile de la exterior urca pana la 46°C sau coboara pana la -15°C. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Aparatul atrage atentia printr-un design placut de culoare alb, cu un display ascuns LCD in partea fata/dreapta a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare. Acest model ultra-modern ce dispune de tehnologii avansate, are o putere de racire de min/max 3.41310.922 BTU si de incalzire de min/max 3.41311.946 BTU, fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 22 –25 mp.

     Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 560 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 550 W/h la incalzire la temperatura exterioara de15°C. Daca temperatura din exterior nu depaseste -7°C aparatul are un consum mai mic de 523 W/h. Consumul anual de energie electrica racire este de 155 kWh/an si la modul incalzire este de 805 kWh/an la temperatura de -15°C. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). In modul de functionare stand-by, aparatul consuma numai 0,5 W/h. Consumul de energie este redus la minimul posibil, care este cu 50% mai mic decat alte aparate de aer conditionat. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Carrier, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW.

      Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Aparatul produce un zgomot secvential de 21/30/34/38 dB pe cele 4 trepte de ventilare ale unitatii interioare, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Unitatea este proiectata sa functioneze atunci cand tensiunea electrica este mai mica sau egala cu 230V. In particular, aparatul de aer conditionat poate functiona la o tensiune de 168 pana la 264 volti, asigurand astfel protectie impotriva variatiilor de tensiunea PPC la limitele specificate.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Carrier este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare cu micro protectie avand un flux inalt de aer dar silentios. Filtrul HEPA este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor până la 0.3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, părul de animal, praful de mucegai si praful care pluteşte in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. In plus are si Voc Filter ce retine formaldehide ca de exemplu compusi organici volatili (VOC) si celelalte gaze toxice. Este cel mai bun tip de filtru pentru retinerea și neutralizarea substanțelor chimice, gazelor, mirosurilor, substantelor organice volatile (VOC) si fumului de tigara pe care filtrul HEPA nu le poate detine. In plus sistemul de filtrare are si un filtrul de carbon activ ce este alcătuit dintr-un sistem cu pori moleculari. Acesti pori sunt extrem de absorbabili si formeaza o puternica legatura chimica pentru a neutraliza mirosurile, gazele si agentii poluantii.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. In plus cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Carrier, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Functia de incalzire in sezon mediu se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus sistemul de climatizare are capacitatea de a regla temperatura la +8°C la atingerea unui buton de pe telecomanda in cazul in care utilizatorul este absent pentru o perioadă lunga de timp din spatiul unde este montat aparatul. Astfel, cu un consum redus de energie, sunt protejate cladirile, materialele electrice/electronice si mecanice ale cladiri.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie cu un motor de ventilare DC Inverter (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de 190/280/380/460 mc/h. Unitatea exterioara, pe langa compresorul DC Inverter, are de asemenea un ventilator cu acelasi motor cu aceeasi tehnologie. Acest model fiind echipat cu cele 3 motoare invertor DC din sistem, performanta maxima este atinsa cu cel mai mic consum posibil de energie, chiar si in conditii de funcționare nefavorabile. Controlul digital al puterii celor trei motoare este asigurat de microprocesorul electronic de ultima ora pentru rezultate maxime.

     Functia de Dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 1 l/h condens.

      Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp.

      Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Sleep/Night mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. In plus cu functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.

     Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm 730 x 292 x 191, iar cea exterioara are o greutate de 23 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm 700 x 275 x 550. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 25 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 10 metri.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online:  Vezi noul pret actualizat

 

Image result for CARRIER 42QHC009DSA/38QHC009DS