Aer conditionat LDK 09K CHA-I pret si specificatii tehnice

      Atat vara cat si iarna, aparatele de aer conditionat sunt din ce in ce mai cautate, datorita functiilor cu care sunt dotate aparatele indiferent de sezon. Un astfel de sistem ce poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii este si modelul LDK 09K CHA-I care face parte din aceasta categorie.

    LDK 09K CHA-I Tip Inverter este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona la temperaturi medii de +43° C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat LDK poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare LDK  9.000 BTU este dotat cu un compresor puternic japonez Toshiba (GMCC). Un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential pe cele trei trepte de ventilare de (23, 37, 53) dB

    Capacitatea sa de racire/incalzire este de 9000 BTU fiind inclus in clasa de energie A+ la racire si A la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum mediu/min/max 750(353 – 1000) W la racire si de mediu/min/max 848(4801098) W la incalzire. Consumul anual de energie pe modul racire este de 156 kWh/an si pe modul incalzire este de 935 kWh/an. Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 22 mpLa capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,8 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LDK, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,8 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 KW.             Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru antibacterian și lavabil, cu ajutorul căruia vor fi oprite praful și impuritățile mari, dar și microbii, oferindu-vă un aer curat și sănătos.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -6° C.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LDK va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 500 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand o,9 l/h de condens.

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LDK, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

       Unitatea interioara cantareste 7,7 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 200 x 294, iar cea exterioara are o greutate de 26,6 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.