Lada auto frigorifica Tropicool TCX 14, Waeco 14L pret si specificatii tehnice

      Primavara si vara sunt sezoanele ideale sa iesi in natura, la camping, pescuit, alaturi de cei dragi, sau chiar sa pleci in concediu pentru cateva zile. Cum cea mai buna mancare este cea de-a casa, de aceea iti recomand sa achizitionezi o lada frigorifica portabila de calitate, care sa mentina bauturile si alimentele la temperatura optima pentru mai multe ore. Lada auto frigorifica Tropicool TCX 14, Waeco 14L este un model electric portabil, ce functioneaza pe sistemul termoelectric Peltier, folosind semiconductori pentru racire. Acest model poate fi alimentat de la bricheta masinii, avand priza de alimentare cu curent cc de 12/24 V, dar si alimentator electronic special pentru alimentare de la priza de curent ca de 220 V. Un alt avantaj al acestui model este ca poate fi folosite ocazional si pe post de frigider aditional in casa. Lada auto frigorifica Tropicool 12/24/230 TCX 14 foloseste un sistemul de racire termoelectric care este o noua tehnologie aplicata in productia de lazi frigorifice si are aceeasi functie ca si cea cu compresie sau absorbtie. Intregul sistem este compus dintr-un modul termoelectric, un sistem de acumulare al frigului in interior, un captator, si un schimbator de caldura exterior. Pentru a obtine o eficientizare a sistemului un ventilator cu viteza foarte redusa este amplasat in schimbatorul de caldura pentru a ajuta la eliminarea aerului cald afara sau invers de a introduce aer de afara incalzit de schimbatorul de caldura. Sistemul termoelectric Peltier este format din doua elemente semi-conductoare dispuse sandwich intre doua placi ceramice. Atunci cand un curent cc de joasa tensiune traverseaza acest nodul se realizeaza un transfer termic de la o suprafata la alta avand drept consecinta-efect racirea lazi frigorifice. Daca schimbam polaritatea curentului de cc obtinem efect contrariu in interiorul lazi frigorifice. 
sistem termoelectric.jpg
     Avantajele sistemului termoelectric Peltier, ale modeluli Tropicool 12/24/230 TCX 14 sunt: Exploatare silentioasa aproape fara zgomot si lipsa vibratiilor. Poate functiona in orice pozitie, nu se aliniaza la boloboc. Modelul Tropicool este destul de robust fara piese in miscare in afara de turbina ventilatorului. Dimensiunile sistemului Peltier ce apartin lazi frigorifice auto Tropicool sunt foarte reduse, cu o greutate minima, generand in acelasi timp un consum foarte redus de energie, consumat mai mult de sistemul de ventilare. Lada auto frigorifica Tropicool 12/24/230 TCX 14 se comporta asemanator ca o pompa de caldura numai ca in loc de agent frigerant are componente din semiconductorii, cu 2 doua moduri de functionare, de racire si de incalzire.

     Modelul Tropicool avand o buna izolatie termica are puterea de a raci spatiul interior, care are o capacitate de 14 litri, pana la o diferenta de temperatura fata de mediul exterior de pana la maxim 30°C. La modul incalzire Tropicool introduce caldura in spatiul interior pana la maxim +65°C. Prin intermediul panoului de control de tip soft-touch, putem seta temperatura de racire in sapte etape (+1°C ~ +15°C), iar in model de incalzire intre +50°C si +65°C. In caz ca este depasita temperatura de +65°C accidental, Tropicool are un sistem de protectie cu termocontact, care intrerupe alimentarea aparatului cu energie. Lada frigorifica Tropicool are un sistem de racire dinamic cu ajutorul unui mic ventilator. Alimentele se pastreaza proaspete mai mult timp in acest fel, nivelul de umiditate este controlat mai precis, iar temperatura interna revine mai repede la normal dupa deschiderea usilor. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie lada frigorifica Tropicool va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald); Protectie impotriva prafului si a umezelii a modulului electronic; Ventilatoare rezistente la uzura; Sistem termoelectric detasabil (Peltier).

     Aparatul avand in dotare un procesor va memorasi va putea salva ultimele setari de temperatura. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal de 46 W/h la alimentarea de 12V, 50W/h la alimentarea de 24V si 64W/h la alimentarea de la reteaua electrica de 230V.

     La capitolul eficienta energetica aparatul are un coeficient de randament excelent EER de 6,62 la racire. Aceste date reflectă consumul real de energie al lazi frigorifice cu emisii de CO2 mai scăzute. Rata de eficienţă energetică EER, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. Cu cat este mai mare EER cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul. Mai pe intelesul tuturor, adică la un W consumat din sursa de energie, aparatul introduce în lada frig de 6,62 W.

     Aparatul avand si mod de incalzire are un coeficientul de performanta (COP) excelent de 6,62 la racire. COP-ul variaza in functie de temperatura aerului din afara si este raportul dintre energia termica cedata in lada frigorifica si energia consumata. Cu cat este mai mare COP-ul cu atat este mai eficient din punct de vedere energetic aparatul. Mai pe intelesul tuturor, adică la un W consumat din sursa de energie, aparatul introduce în lada frigorifica caldura de 6,62 W.

     Lada frigorifica are un design modern tehnic cu suportii de prindere, fiind de culoare Gri inchis/Gri pal, cu o izolatie termica foarte buna din spuma de polioretan  (PU) de jur imprejur. Afisajul cu LED-uri de dimensiuni generoase pozitiona frontal impreuna cu controlul electronic premium de tip touch control, monitorizeaza 2 moduri de temperatură ce pot fi reglate independent. Capacul de acces situat in partea superioara etanseaza cutia frigorifica cu sistem de inchidere ermetic cu inchizator. Lada frigorifica are suporti pentru sticle si cu buzunare atasate unde sa poti depozita conserve sau alimente de care ai nevoie mai des fiind iluminata cu led. Dimensiuni lazi frigorifice sunt: (WxHxD)mm 450 x 328 x 303 avand o greutate de 5 kg.

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o lada frigorifica auto performanta care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bun:  Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani iar transportul este gratuit pana la tine acasa daca o comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea o poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ:  Verifica pret redus 

Lada auto frigorifica 14L Tropicool TCX 14 - 12/24/230V - Dometic