Aparat de aer conditionat Samsung AR18FSFPDGMNEU pret si specificatii tehnice

     Aparatul de aer conditionat Samsung AR18FSFPDGMNEU este un dispozitiv de climatizare de generatie noua, din gama 2016 a producatorului corean Samsung putand rivaliza pe piata AC cu firme consacrate cu renume. Acesta are in componenta doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, dotate cu tehnologia Inverter care ofera economie substantiala la energie la o utilizate indelungata. Unitatea interioara de culoare alb este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva.

     Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de 17060 (5459 – 20472) BTU si o capacitate de incalzire de 20472 (4094 – 27978) BTU fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 40 – 50 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum anual de 221 kWh/an la racire si aceiasi clasa cu un consum anual de 1658 kWh/an la incalzire. Consumul energetic al aparatului la putere nominala, la modul racire, este de 1470 W iar la modul incalzire, este de 1740 W. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor BLDC care utilizeaza un magnet puternic din neodymium. In timpul functionarii la sarcina partiala (30-45 Hz), eficienta motorului compresorului aparatului  cresc considerabil in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,7 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire în sezonul cu încălzire de tip „Mediu” (W/W). Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,7 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 KW.     Acţiunea sistemului său de filtrare Full HD de inalta densitate elimina praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii. Datorita structurii unice a stratului protector antibacterian, filtrul poate colecta particule mici de praf si virusuri. Si curatarea filtrului devine mai comoda. Trebuie doar sa curatati filtrul cu un jet de apa care indeparteaza murdaria.

 

      Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot de 57 dB. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10° C.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere cu un debit maxim de 1050 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1,8 l/h condens. 

    Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

      Functie de economisire a energiei Econo Cool este o functie  inteligenta de control al temperaturii care regleaza cantitatea de aer directionat catre corpul pozitionat in raza orificiului de iesire a aerului. Temperatura mediului poate fi ridicată cu 2° fara sa se piarda confortul, realizandu-se astfel o crestere de 20% a eficientei energetice. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

     Functia de curatare automata, care pastreaza automat ventilatorul in functiune chiar si dupa ce echipamentul sa oprit, mentinand astfel unitatea interioara uscata si inodora si prevenind raspandirea microbilor.

     Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung utilizeaza mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie. Prin urmare, il puteti utiliza atunci cand sunteti singur, chiar si in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate. Samsung este dotat si cu tehnologia Fast Cool ce raceste aerul puternic urmand automat etapa Confort Cool ce mentine temperatura aerului dorita. 

     Unitatea interioara cantareste 13 kilograme avand dimensiunile de (1065 x 298 x 230) mm, iar cea exterioara are o greutate de 43,5 kilograme cu dimensiunile de (880 x 638 x 310) mm. 

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat    

Aparat de aer conditionat Samsung AR18FSFPDGMNEU, 18000 BTU, Clasa A++, Filtru HD antibacterian, Fast Cool, Turbo mode, Auto Restart, Alb